Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura Mazurek
Prajitura Mazurek Aluat : 525 g faina 300 g unt 1 plic praf de copt 100 g zahar 3 galbenusuri 4 lg apa rece Umplutura : 500 g branza de vaci 6 lg zahar 2 plicuri zahar vanilat 150 g iaurt simplu 1/2 plic budinca de vanilie gem de capsuni Decor : zahar pudra Mod...

Prajitura cu cocos si cacao
Prajitura cu cocos si cacao Blat cacao : 3 oua 6 lg zahar 3 lg apa rece 5 lg faina 1 lg cacao 1/2 plic praf de copt (5 g) Blat cocos : 2 albusuri 2 lg zahar 50 g cocos 1 lg faina Crema : 2 oua 2 galbenusuri 100 g zahar 1 lg cacao 150 g unt Decor : betisoare de...

Cheesecake cu biscuiti
Cheesecake cu biscuiti Crusta : 12 biscuiti cu ciocolata BelVitaStart 30 g unt moale Crema : 500 g branza de vaci cremoasa (sau crema de branza Philadelphia) 150 g zahar 100 ml smantana grasa 2 oua 1 lg esenta de vanilie 1 lgt scortisoara (optional) 5 biscuiti...

Prajitura Figaro
Prajitura Figaro Blat : 5 galbenusuri 100 g zahar 100 g unt (sau 100 ml ulei) 50 ml lapte 150 g faina 1/2 plic praf de copt (5 g) 1/2 lgt otet 100 g nuci prajite gem de caise (sau prune) Bezea : 5 albusuri 100 g zahar Decor : cacao ciocolata alba rasa Mod de...

Tort cu miere si praline
Blat : 3 oua 100 g miere lichida 130 g unt topit 5 lg lapte 200 g faina 1 plic praf de copt un praf de sare 1/2 lgt ghimbir macinat 1 lgt scortisoara Crema : 400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida) 100 g praline 1 plic gelatina granulata (10 g) 4 lg...

Prajitura trio
Prajitura trio Blat : 6 oua 6 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao 6 lg apa rece 1 lgt praf de copt Bezea : 6 albusuri 8 lg zahar 1 lg otet Crema : 6 galbenusuri 150 g zahar pudra 50 ml lapte 3 plicuri zahar vanilat 250 g unt Mod de preparare Prajitura trio : Blat :...

Mucenici moldovenesti
Aluat : 600 g faina 30 g drojdie proaspata 8 lg zahar 250-300 ml lapte caldut 2 oua 8 lg ulei (sau unt topit) coaja rasa de la 1/2 lamaie 1/4 lgt sare Uns deasupra : 1 ou 100 ml miere lichida 1 lgt scortisoara 8 lg nuci macinate Mod de preparare : ...

Gogosi in caramel
Aluat : 500 g faina 230 ml lapte caldut 40 g unt topit 100 g zahar 1/2 lgt rasa de sare 20 g drojdie proaspata 1 lg rom 2 galbenusuri coaja rasa de la 1/2 lamaie Umplutura : 9 prune (de la congelator) zahar pudra Uns forma de copt si gogosile : unt Caramel : 6 lg...

Painici cu branza si marar
Ingrediente : 600 g faina 300 ml lapte caldut 150 g branza de vaci 25 g drojdie proaspata 2 lg unt 1 lgt zahar 1 lgt sare 2 lg marar verde tocat Uns deasupra : 1 ou Mod de preparare : Drojdia o amestecam cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina. O lasam la...

Brownies cappuccino
Brownies cappuccino Blat : 120 g ciocolata amaruie 85 g unt 1 lgt ness (dizolvat in 1 lg apa fiarta) 3/4 pahar zahar 1 lg esenta vanilie 2 oua 1+1/2 pahar faina un praf sare 1/2 pahar nuci taiate Crema :150 g branza Almette cu smantana 40 g unt moale 3/4 pahar zahar...

Gogosi cu branza coapte
Ingrediente : 300 g faina 225 g branza de vaci coaja rasa de la 1 lamaie 40 g zahar 1 plic zahar vanilat 7 g drojdie uscata (15 g drojdie proaspata). 100 ml lapte Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare : Intr-un castron framantam toate...

Aperitiv din branza de vaci
Ingrediente : 500 g branza de vaci 150 ml smantana groasa 1 ceapa medie sare piper seminte de chimen (1/2 lgt) Mod de preparare : Amestecam toate ingredientele intr-un castron (ceapa tocata). Servim pe paine prajita. Pofta buna !...
Retete populare
Torturi
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.
Prajituri

Prajitura Luna
Prajitura Luna Blat : 6 albusuri 6 lg zahar 1 lg rom 4 lg faina 1/2 plic praf de copt (5 g) Crema : 6 galbenusuri 6 lg zahar 2 plicuri budinca de vanilie (80 g) 700 ml lapte 200 g unt 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie 30 g cocos 300 g piscoturi...

Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea
Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea Aluat fraged : 250 g faina 140 g unt 1 ou 70 g zahar pudra 1 plic praf de copt (10 g) 1-2 lg smantana gem de capsuni 1 borcan compot de visine (700 g) sau visine congelate Umplutura : 6 oua 200 g zahar...

Profiterol
Aluat choux : 200 ml apa 200 ml ulei 10 lg faina 5 oua Crema : 6 galbenusuri 200 g zahar 6 lg faina (sau amidon alimentar) 700 ml lapte esenta de vanilie 50 g unt 3 lg cacao lapte (circa 200 ml) Decor : 50 g ciocolata cu lapte Mod de...
Checuri si briose
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.