Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura Mazurek

Prajitura Mazurek

Prajitura Mazurek   Aluat : 525 g faina 300 g unt 1 plic praf de copt 100 g zahar 3 galbenusuri 4 lg apa rece Umplutura : 500 g branza de vaci 6 lg zahar 2 plicuri zahar vanilat 150 g iaurt simplu 1/2 plic budinca de vanilie gem de capsuni Decor : zahar pudra Mod...

citește mai mult
Prajitura cu cocos si cacao

Prajitura cu cocos si cacao

Prajitura cu cocos si cacao   Blat cacao : 3 oua 6 lg zahar 3 lg apa rece 5 lg faina 1 lg cacao 1/2 plic praf de copt (5 g) Blat cocos : 2 albusuri 2 lg zahar 50 g cocos 1 lg faina Crema : 2 oua 2 galbenusuri 100 g zahar 1 lg cacao 150 g unt Decor : betisoare de...

citește mai mult
Cheesecake cu biscuiti

Cheesecake cu biscuiti

Cheesecake cu biscuiti   Crusta : 12 biscuiti cu ciocolata BelVitaStart 30 g unt moale Crema : 500 g branza de vaci cremoasa (sau crema de branza Philadelphia) 150 g zahar 100 ml smantana grasa 2 oua 1 lg esenta de vanilie 1 lgt scortisoara (optional) 5 biscuiti...

citește mai mult
Prajitura Figaro

Prajitura Figaro

Prajitura Figaro   Blat : 5 galbenusuri 100 g zahar 100 g unt (sau 100 ml ulei) 50 ml lapte 150 g faina 1/2 plic praf de copt (5 g) 1/2 lgt otet 100 g nuci prajite gem de caise (sau prune) Bezea : 5 albusuri 100 g zahar Decor : cacao ciocolata alba rasa Mod de...

citește mai mult
Tort cu miere si praline

Tort cu miere si praline

Blat : 3 oua 100 g miere lichida 130 g unt topit 5 lg lapte 200 g faina 1 plic praf de copt un praf de sare 1/2 lgt ghimbir macinat 1 lgt scortisoara   Crema : 400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida) 100 g praline 1 plic gelatina granulata (10 g) 4 lg...

citește mai mult
Prajitura trio

Prajitura trio

Prajitura trio   Blat : 6 oua 6 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao 6 lg apa rece 1 lgt praf de copt Bezea : 6 albusuri 8 lg zahar 1 lg otet Crema : 6 galbenusuri 150 g zahar pudra 50 ml lapte 3 plicuri zahar vanilat 250 g unt Mod de preparare Prajitura trio : Blat :...

citește mai mult
Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Aluat : 600 g faina 30 g drojdie proaspata 8 lg zahar 250-300 ml lapte caldut 2 oua 8 lg ulei (sau unt topit) coaja rasa de la 1/2 lamaie 1/4 lgt sare   Uns deasupra : 1 ou 100 ml miere lichida 1 lgt scortisoara 8 lg nuci macinate   Mod de preparare :      ...

citește mai mult
Gogosi in caramel

Gogosi in caramel

Aluat : 500 g faina 230 ml lapte caldut 40 g unt topit 100 g zahar 1/2 lgt rasa de sare 20 g drojdie proaspata 1 lg rom 2 galbenusuri coaja rasa de la 1/2 lamaie Umplutura : 9 prune (de la congelator) zahar pudra Uns forma de copt si gogosile : unt Caramel : 6 lg...

citește mai mult
Painici cu branza si marar

Painici cu branza si marar

Ingrediente : 600 g faina 300 ml lapte caldut 150 g branza de vaci 25 g drojdie proaspata 2 lg unt 1 lgt zahar 1 lgt sare 2 lg marar verde tocat Uns deasupra : 1 ou Mod de preparare : Drojdia o amestecam cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina. O lasam la...

citește mai mult
Brownies cappuccino

Brownies cappuccino

Brownies cappuccino  Blat : 120 g ciocolata amaruie 85 g unt 1 lgt ness (dizolvat in 1 lg apa fiarta) 3/4 pahar zahar 1 lg esenta vanilie 2 oua 1+1/2 pahar faina un praf sare 1/2 pahar nuci taiate Crema :150 g branza Almette cu smantana 40 g unt moale 3/4 pahar zahar...

citește mai mult
Gogosi cu branza coapte

Gogosi cu branza coapte

Ingrediente : 300 g faina 225 g branza de vaci coaja rasa de la 1 lamaie 40 g zahar 1 plic zahar vanilat 7 g drojdie uscata (15 g drojdie proaspata). 100 ml lapte   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare : Intr-un castron framantam toate...

citește mai mult
Aperitiv din branza de vaci

Aperitiv din branza de vaci

Ingrediente : 500 g branza de vaci 150 ml smantana groasa 1 ceapa medie sare piper seminte de chimen (1/2 lgt) Mod de preparare : Amestecam toate ingredientele intr-un castron (ceapa tocata). Servim pe paine prajita. Pofta buna !...

citește mai mult

Torturi

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Prajituri

Prajitura Luna

Prajitura Luna

Prajitura Luna   Blat : 6 albusuri 6 lg zahar 1 lg rom 4 lg faina 1/2 plic praf de copt (5 g)   Crema : 6 galbenusuri 6 lg zahar 2 plicuri budinca de vanilie (80 g) 700 ml lapte 200 g unt 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie 30 g cocos   300 g piscoturi...

citește mai mult
Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea   Aluat fraged : 250 g faina 140 g unt 1 ou 70 g zahar pudra 1 plic praf de copt (10 g) 1-2 lg smantana   gem de capsuni 1 borcan compot de visine (700 g) sau visine congelate   Umplutura : 6 oua 200 g zahar...

citește mai mult
Profiterol

Profiterol

Aluat choux : 200 ml apa 200 ml ulei 10 lg faina 5 oua   Crema : 6 galbenusuri 200 g zahar 6 lg faina (sau amidon alimentar) 700 ml lapte esenta de vanilie 50 g unt   3 lg cacao lapte (circa 200 ml)   Decor : 50 g ciocolata cu lapte   Mod de...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6