Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Blat nuci :
5 oua
300 g zahar
10 lg apa rece
100 g nuci macinate
200 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
Crema lamaie :
500 ml lapte
4 lg faina sau amidon alimentar
250 g unt
150 g zahar pudra
1 lamaie
Glazura :
150 g ciocolata
1 lg unt
2 lg lapte
200 g piscoturi
150 ml lapte
Mod de preparare Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie :
Blat nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi alternand zaharul si cate 1 lg de apa rece, mixand mereu, apoi galbenusurile pe rand; la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copr, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.
Crema lamaie : intr-o cratita punem faina sau amidonul alimentar, apoi adaugam in fir subtire laptele rece, amestecand mereu . Punem cratita pe foc mediu, pana cand crema se ingroasa, mestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zeama stoarsa de la 1 lamaie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin , adaugam zaharul pudra, mixand pana devine spumos. Peste untul dulce incorporam cate 1 lg din crema racita.
Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-piscoturi insiropate in lapte-1/2 crema-1/2 blat-glazura.
Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand mereu . Glazura o intindem peste prajitura.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta sters de apa.
Spor la prajiturit !
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu crema de lamaie :
Attachment
Foarte delicioasa!
Ce bine arata ! 🙂 Ma bucur ca ati incercat reteta .