Prajitura Craiasa zapezii
Blat :
5 albusuri
5 lg zahar
3 lg ulei
4 lg faina
1/2 plic praf de copt (5g)
Crema :
5 galbenusuri
150 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
4 lg amidon (faina)
500 ml lapte
100 g ciocolata neagra
250 g unt
200 g biscuiti Petite beurre
200 ml lapte
Decor:
200 ml frisca lichida
cocos
Insiropat :
4 lg lapte caldut
Mod de preparare Prajitura Craiasa zapezii :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, uleiul treptat, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava 23*35 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi faina si laptele treptat; punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Impartim cantitatea de crema in 2: o parte ramane de vanilie, iar in cealalta jumatate adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pentru omogenizare. Fiecare crema o acoperim cu folie alimentara pana sa raceste.
Untul il folosim de la temperatura camerei : 150 g unt il adaugam bucatica cu bucatica in crema de vanilie, iar 100 g de unt in crema de ciocolata.
Asamblare : blat insiropat cu 4 lg lapte caldut – crema ciocolata – biscuiti inmuiati in lapte caldut- crema vanilie-frisca-cocos.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o decoram cu frisca batuta spuma si fulgi de cocos.
Prajitura se poate face si sub forma de tort (d=26 cm), iar in loc de biscuiti folosim piscoturi.
O prajitura absolut delicioasa ! Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea : http://www.haisagatim.ro/2015/11/prajitura-craiasa-zapezii.html
0 Comentarii