Tort cu mere intregi

6 lg zahar

Umplutura :
5 mere
3 lg zeama de lamaie
2 lg unt

4 lg nuci macinate
2 lg gem de caise
3 lg zahar
1 lgt cacao
1 plic zahar vanilat
1 lg rom

Citeste mai mult … >>>

1 lgt scortisoara
1 plic zahar vanilat

Blat :
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
4 lg ulei
esenta de vanilie

Decor :
200 ml frisca lichida
200 ml smantana pentru frisca
2 lg zahar pudra
bombonele pentru decorat

Mod de preparare :
Intr-o cratita (d=22 cm) caramelizam 6 lg zahar. Rotim cratita circular pentru a se prinde de peretii ei zaharul topit, sub jet de apa rece de la robinet.

Curatam merele de coaja si de samburii din interior, avand grija ca merele sa ramana intregi. Dupa ce am curatat toate merele, le stropim cu zeama de lamaie.
Umplutura : amestecam gemul de caise, nucile macinate, cacao, rom, zahar si zahar vanilat.

Cu aceasta crema umplem merele, care apoi le asezam in forma de copt. Peste merele umplute presaram zaharul vanilat, pudra de scortisoara si bucatele de unt. Dam la cuptor pentru 30 minute.

 Blat : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se intareste spuma. Incorporam treptat galbenusurile si uleiul, iar la final adugam faina si esenta de vanilie.

Blatul il intindem peste merele coapte si dam din nou la cuptor pentru inca 15-20 minute.

Lasam tortul in cratita sa se raceasca, apoi il rasturnam invers pe un platou .

 Decor : mixam spuma frisca lichida impreuna cu smantana pentru frisca, apoi adaugam 2 lg zahar .
Cu aceasta frisca imbracam tortul, fiecare dupa imaginatia lui.
Deasupra am presarat bombonele inimioare roz si mov.

Pofta buna !

4 Comentarii

  1. raluca balogh

    ce bine arata suuuper!

    Răspuns
  2. Licuta Marin

    Mmm, delicios!Este unul din torturile mele preferate!Pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...