Rulada cu ciocolata
Blat :
5 oua
5 lg zahar
2 lg apa rece
2 lg rom
4 lg faina
2 lg cacao
1 lgt praf de copt
 
Crema :
200 ml frisca lichida
100 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
2 lg ness
 
Glazura :
100 ml frisca lichida
100 g ciocolata neagra
bombonele de ciocolata
 
Mod de preparare :
       Blat : mixam spuma , intr-un castron albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, apa si rom-ul  treptat, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt. Compozitia o intindem in tava de aragaz , tapetata cu hartie de copt.
 
 
Dam la cuptor pentru 10-15 minute.
 
Blatul fierbinte il rasturnam cu grija pe o hartie de copt pe care am presarat putin zahar. Rulam pe lungime, strans, cu ajutorul hartiei pergament, iar capetele hartiei le rasucim ca la saloane. Lasam blatul in hartie sa se raceasca.
 
 
       Crema : punem frisca lichida intr-o craticioara, pe foc mic, pana atinge punctul de fierbere. Dam deoparte si adaugam cicolata rupta bucatele si ness-ul. Amestecam pana obtinem o crema omogena, apoi dam la rece, timp de 1-2 ore. Mixam crema racita, pana devine pufoasa. Cu aceasta crema umplem rulada de ciocolata.
 
 
 
        Glazura : frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza glazura. Lasam putin sa se racoreasca , apoi o intindem peste rulada. Deasupra presaram bombonele de ciocolata.
 
 
Delicioasa si simpla ! 🙂
Inspiratie  🙂

11 Comentarii

  1. Timea

    Ce bine arata rulada ta!

    Răspuns
  2. Simona

    Super arata ciocolatoasa ta!! Zilele astea o fac si eu!
    PUpici

    Răspuns
  3. balogh raluka

    nu va pot tine pasul!arata super!!!!!!

    Răspuns
  4. dulciuri si nu numai

    f bine arata! sigur e si delicioasa! niciodata nu am facut rulada pt ca nu am indemanare; poate imi fac curaj si incerc si eu

    Răspuns
  5. Bianca

    Yamy.. ce bine arata Mirela…

    Răspuns
  6. Anonymous

    de ce nu mi se bate frsca de la crema? frisca am tinut-o la frigider. va rog sa-mi raspundeti.

    Răspuns
  7. Anonymous

    Mirela crema este cu cicolata?Multumesc de raspuns.

    Răspuns
    • Mirela Goleanu

      crema este cu ciocolata, frisca si ness… scrie in reteta…

      Răspuns
  8. cici

    Pentru crema, se face crema sau se pune lichida?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...