Prajitura Snickers
Blat :
9 albusuri
300 g zahar
300 g nuci macinate
5 lg faina
1 plic praf de copt
200 g ciocolata alba
5 lg ulei
Caramel :
7 lg zahar
300 g unt
9 galbenusuri
8 lg zahar
300 g nuci prajite
Glazura :
200 g ciocolata cu lapte
2 lg unt
4 lg lapte
Mod de preparare Prajitura Snickers :
Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand mai departe pana se topeste zaharul . La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, amestecand cu o lingura compozitia, apoi o intindem intr-o tava (28*38 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor.
Punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele si uleiul. Amestecam pana se topeste ciocolata apoi o intindem peste blat.
Dam prajitura la frigider pana se intareste ciocolata alba.
Caramel : topim cele 7 lg de zahar, apoi adaugam untul. Lasam pe foc, amestecand mereu, pana obtinem un caramel.
Peste acest caramel turnam in fir subtire, amestecand mereu galbenusurile mixate spuma cu cele 8 linguri de zahar.
Lasam pe foc circa 3-4 minute, amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam nucile prajite si taiate.
Caramelul cu nuci prajite obtinut il lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand in el. Dupa ce se raceste se intareste .
Caramelul il intindem peste ciocolata alba intarita si dam din nou prajitura la frigider.
Glazura : ingredientele le topim pe foc mic, apoi glazura o lasam sa se racoreasca putin, dupa care o intindem peste caramelul cu nuci .
Lasam din nou prajitura la rece pana se intareste glazura, apoi putem taia si servi.
Reteta am preluat-o de la Sydonia.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu caramel :
0 Comentarii