Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Blat :
9 albusuri
300 g zahar
300 g nuci macinate
5 lg faina
1 plic praf de copt

200 g ciocolata alba
5 lg ulei

Caramel :
7 lg zahar
300 g unt

9 galbenusuri
8 lg zahar

300 g nuci prajite

Glazura :
200 g ciocolata cu lapte
2 lg unt
4 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura Snickers :

Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand mai departe pana se topeste zaharul . La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, amestecand cu o lingura compozitia, apoi o intindem intr-o tava (28*38 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor.

IMG_8905

IMG_8906

IMG_8907

Punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele si uleiul. Amestecam pana se topeste ciocolata apoi o intindem peste blat.

IMG_8908

Dam prajitura la frigider pana se intareste ciocolata alba.
Caramel : topim cele 7 lg de zahar, apoi adaugam untul. Lasam pe foc, amestecand mereu, pana obtinem un caramel.

IMG_8910

IMG_8911

Peste acest caramel turnam in fir subtire, amestecand mereu galbenusurile mixate spuma cu cele 8 linguri de zahar.

IMG_8913

Lasam pe foc circa 3-4 minute, amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam nucile prajite si taiate.

IMG_8916

Caramelul cu nuci prajite obtinut il lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand in el. Dupa ce se raceste se intareste .

IMG_8918

Caramelul il intindem peste ciocolata alba intarita si dam din nou prajitura la frigider.

IMG_8919

Glazura : ingredientele le topim pe foc mic, apoi glazura o lasam sa se racoreasca putin, dupa care o intindem peste caramelul cu nuci .

IMG_8946

Lasam din nou prajitura la rece pana se intareste glazura, apoi putem taia si servi.

Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

 

Reteta am preluat-o de la Sydonia.

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Alte retete cu caramel :

Tort caramel cu visine si ciocolata

Prajitura cu bezea si caramel

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Ana

    Buna ziua, am facut de multe ori prajitura asta, dar tot de multe ori crema caramel nu mi-a iesit. Cand adaugam untul peste caramel se alegea grasimea deasupra, iar caramelul se intarea, desi amestecam continuu. Puteti sa imi spuneti unde gresesc?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10