Prajitura Katy

Prajitura Katy

Prajitura Katy

 
 Foi :
500 g faina
150 g unt moale
120 g zahar
4 galbenusuri
4 lg lapte
2 lg smantana
1 lgt praf de copt
 
Crema :
100 g unt
120 g zahar pudra
2 lg cacao
150 ml lapte
3 lg rom
3 lg gem de caise.
 
Glazura :
4 albusuri
180 g zahar
25 g ciocolata neagra rasa
  
Mod de preparare Prajitura Katy :
 
         Foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile , iar la final smantana si laptele ; framantam cat sa obtinem un aluat usor elastic. 
Impartim coca in 3 parti, intindem cu sucitorul pe masa pudrata cu faina, o foaie d=23*35 cm sau 20*30 cm pentru o prajitura mai inalta, apoi intepam cu furculita din loc in loc.
  
 
 
 
 
                 Crema : o foaie (cea mai urata ) o sfaramam si o stropim cu laptele. Adaugam si rom-ul, apoi gemul de caise  (cine doreste poate unge foaia de jos cu gem si nu il mai pune in crema).
 
  
                        Separat, amestecam untul moale cu zaharul pudra, apoi incorporam cacao; peste foaia inmuiata cu lapte sadaugam crema cu unt si cacao. Amestecam cu grija ca sa ne ramana si ceva bucatele de foaie prin crema. 
 
 
Prajitura Katy
 
       Crema obtinuta o intindem intre cele 2 foi .
 
 
 
           Glazura : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, mixand mereu, apoi asezam pe baie de aburi , mixand mereu pentru a obtine o bezea usor cleioasa. Aceasta bezea o intindem peste prajitura. Deasupra radem ciocolata neagra.
 
Prajitura Katy
 
       Dam prajitura la rece pentru cateva ore , apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
 
Prajitura Katy
 
 
Si pozele vechi 🙂
 
Pozele noi 🙂
 
Prajitura Katy
  
Prajitura Katy
 
 
        Spor la prajiturit ! 🙂  Super mega buna !
 
 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

  1. Corina

    Foarte frumoasa-i! Si e exact ca prajitura Nely de pe vremuri 😀 Pupici

    Răspuns
  2. TeoBucatar

    Sarbatori fericite,Mire si la multi ani!

    Răspuns
  3. Adela Zilahi

    Hmm ce delicioasa poate fi?! Sarbatori fericite in continuare!!

    Răspuns
  4. miremirc

    Sarbatori fericite fetelor !

    Răspuns
  5. Cristina

    ESTE SUPER DELICIOASA!!! Asta mi-a facut si mie soacra mea pentru Craciun! Iti doresc un an nou bun, plin de bucurii!

    Răspuns
  6. Antonina S.

    Suna tentant! La multi ani si multe bucurii in 2012!

    Răspuns
  7. Miha

    La multi ani, un An Nou fericit si plin de impliniri!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6