Prajitura Katy
 
 Foi :
500 g faina
150 g unt moale
120 g zahar
4 galbenusuri
4 lg lapte
2 lg smantana
1 lgt praf de copt
 
Crema :
100 g unt
120 g zahar pudra
2 lg cacao
150 ml lapte
3 lg rom
3 lg gem de caise.
 
Glazura :
4 albusuri
180 g zahar
25 g ciocolata neagra rasa
  
Mod de preparare :
         Foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile , iar la final smantana si laptele ; framantam cat sa obtinem un aluat usor elastic. 

Impartim coca in 3 parti, intindem cu sucitorul pe masa pudrata cu faina, o foaie d=23*35 cm sau 20*30 cm pentru o prajitura mai inalta, apoi intepam cu furculita din loc in loc.
  
 
 
 
 
                 Crema : o foaie (cea mai urata ) o sfaramam si o stropim cu laptele. Adaugam si rom-ul, apoi gemul de caise  (cine doreste poate unge foaia de jos cu gem si nu il mai pune in crema).
 
  
                        Separat, amestecam untul moale cu zaharul pudra, apoi incorporam cacao; peste foaia inmuiata cu lapte sadaugam crema cu unt si cacao. Amestecam cu grija ca sa ne ramana si ceva bucatele de foaie prin crema. 
 
 
 
       Crema obtinuta o intindem intre cele 2 foi .
 
 
 
           Glazura : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, mixand mereu, apoi asezam pe baie de aburi , mixand mereu pentru a obtine o bezea usor cleioasa. Aceasta bezea o intindem peste prajitura. Deasupra radem ciocolata neagra.
 
 
       Dam prajitura la rece pentru cateva ore , apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
 
 
 
Si pozele vechi 🙂
 
Pozele noi 🙂
 
  
 
 
        Spor la prajiturit ! 🙂  Super mega buna !
 
 

7 Comentarii

  1. Corina

    Foarte frumoasa-i! Si e exact ca prajitura Nely de pe vremuri 😀 Pupici

    Răspuns
  2. TeoBucatar

    Sarbatori fericite,Mire si la multi ani!

    Răspuns
  3. Adela Zilahi

    Hmm ce delicioasa poate fi?! Sarbatori fericite in continuare!!

    Răspuns
  4. miremirc

    Sarbatori fericite fetelor !

    Răspuns
  5. Cristina

    ESTE SUPER DELICIOASA!!! Asta mi-a facut si mie soacra mea pentru Craciun! Iti doresc un an nou bun, plin de bucurii!

    Răspuns
  6. Antonina S.

    Suna tentant! La multi ani si multe bucurii in 2012!

    Răspuns
  7. Miha

    La multi ani, un An Nou fericit si plin de impliniri!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...