Prajitura Katy

Foi :
500 g faina
150 g unt moale
120 g zahar
4 galbenusuri
4 lg lapte
2 lg smantana
1 lgt praf de copt
Crema :
100 g unt
120 g zahar pudra
2 lg cacao
150 ml lapte
3 lg rom
3 lg gem de caise.
Glazura :
4 albusuri
180 g zahar
25 g ciocolata neagra rasa
Mod de preparare Prajitura Katy :
Foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile , iar la final smantana si laptele ; framantam cat sa obtinem un aluat usor elastic.
Impartim coca in 3 parti, intindem cu sucitorul pe masa pudrata cu faina, o foaie d=23*35 cm sau 20*30 cm pentru o prajitura mai inalta, apoi intepam cu furculita din loc in loc.
Crema : o foaie (cea mai urata ) o sfaramam si o stropim cu laptele. Adaugam si rom-ul, apoi gemul de caise (cine doreste poate unge foaia de jos cu gem si nu il mai pune in crema).
Separat, amestecam untul moale cu zaharul pudra, apoi incorporam cacao; peste foaia inmuiata cu lapte sadaugam crema cu unt si cacao. Amestecam cu grija ca sa ne ramana si ceva bucatele de foaie prin crema.
Crema obtinuta o intindem intre cele 2 foi .
Glazura : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, mixand mereu, apoi asezam pe baie de aburi , mixand mereu pentru a obtine o bezea usor cleioasa. Aceasta bezea o intindem peste prajitura. Deasupra radem ciocolata neagra.
Dam prajitura la rece pentru cateva ore , apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Si pozele vechi 🙂
Pozele noi 🙂
Spor la prajiturit ! 🙂 Super mega buna !
Please follow and like us:
Foarte frumoasa-i! Si e exact ca prajitura Nely de pe vremuri 😀 Pupici
Sarbatori fericite,Mire si la multi ani!
Hmm ce delicioasa poate fi?! Sarbatori fericite in continuare!!
Sarbatori fericite fetelor !
ESTE SUPER DELICIOASA!!! Asta mi-a facut si mie soacra mea pentru Craciun! Iti doresc un an nou bun, plin de bucurii!
Suna tentant! La multi ani si multe bucurii in 2012!
La multi ani, un An Nou fericit si plin de impliniri!