Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨
Ultimele retete
Paste cu nuca
Ingrediente : 200 g paste 2 lg ulei 5 lg zahar 150 g nuci macinate 1/2 lgt scortisoara Mod de preparare : Fierbem pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Strecuram pastele si le dam sub jet de apa rece. Pastele scurse bine de apa le...
Salata orientala
Ingrediente : 8 cartofi 1 ceapa 100 g masline sare piper 1 lgt otet 3 lg ulei de masline Mod de preparare : Spalam bine cartofii si ii fierbem in apa; ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Curatam ceapa si o taiem feliute. Intr-un...
Focaccia
Aluat : 500 g faina 300 ml apa calduta 7 g drojdie uscata 1 lgt zahar 1 lgt sare 35 ml ulei de masline Pentru uns : 4 lg ulei masline 4 lg apa rozmarin Mod de preparare : Cernem faina intr-un castron mai mare, adaugam drojdia si amestecam bine de tot. Adaugam...
Pachetele cu spanac si ciuperci
Ingrediente : 400 g aluat de foietaj frantuzesc 100 g spanac 1 borcan mic de ciuperci sare piper 1 ceapa 4 lg ulei 3 lg susan Mod de preparare : Calim ceapa in ulei, apoi adaugam ciupercile taiate marunt si spanacul fiert si tocat; lasam pe foc pentru 2 minute....
Prajitura cu cocos de post
Ingrediente : 1 cana faina (200 g) 1 cana nuca cocos (120 g) 1 cana zahar (250 g) 1 cana lapte soia sau lapte de orez (300 ml) 1 plic praf de copt (10 g) 1 plic zahar vanilat 1 lg cacao Glazura : zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare : Intr-un bol...
Macaroane cu cartofi
Ingrediente : 200 g macaroane 10 cartofi 1 morcov 1 ceapa 4 lg ulei sare piper Mod de preparare : - punem la fiert macaroanele conform instructiunilor de pe punga; - curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu putina sare; - intr-o cratita calim ceapa...
Mucenici moldovenesti de post
Aluat : 500 g faina 25 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 270 ml apa calduta sare 2 lg ulei 2 lg rom 1 plic zahar vanilat Sirop : 1 ceasca zahar 2 cesti cu apa 2 lg miere 150-200 g nuca macinata Ptr. aluat:Facem maiaua astfel : drojdia o amestecam cu zaharul intr-o...
Prajitura Alba ca Zapada
3 Foi : 500 g faina 3 oua 100 g zahar pudra 6 lg ulei 3 lg lapte 1 lgt praf de copt un varf de cutit sare Crema : 500 ml lapte 4 lg faina 150 g zahar pudra 1 lamaie 250 g unt Glazura : 3 lg zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat Mod de pregatire : Ptr. foi : Intr-un...
Crochete de cascaval
Ingrediente : 500 g cascaval ras 2 oua 4 lg faina sare piper ulei pentru prajit faina pentru tavalit Mod de preparare : Se rade cascavalul pe razatoarea mica sau mare si se amesteca cu cele 2 oua, 4 lg faina, putin piper si sare daca este necesar. Facem...
Tort Egiptean
Tort Egiptean 3 Foi : 6 albusuri6 lg zahar1,5 lg faina120 g nuci macinate ( alune ) Crema 1 : 6 galbenusuri6 lg zahar340 ml lapte2 lg amidon alimentar ( faina )170 g unt esenta de vanilie Crema 2 : 150 g zahar200 ml frisca120 nuci macinate mai mare Mod de...
Pogacele cu cascaval
Ingrediente : 500 g faina 200 ml lapte cadut 2 oua 100 g unt 25 g drojdie proaspata 1 lgt zahar sare 200 g cascaval 1 galbenus de ou Mod de preparare : Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si lsam sa dospeasca . Cernem faina intr-un bol si facem un cuib...
Pachetele cu bacon si ciuperci
Ingrediente : 400 g foietaj frantuzesc 1 borcan ciuperci 150 g bacon afumat 1 ceapa sare piper 1 galbenus de ou 1 lg lapte 2 lg ulei masline Mod de preparare Intr-o tigaie punem 2 lg ulei masline si calim ceapa taiata marunt (eu am tocat ceapa cu robotul, la fel si...
Retete populare
Torturi
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.
Prajituri
Prajitura Opera
Blat : 10 albusuri 2 oua 4 galbenusuri 220 g zahar 140 g faina 1 lgt praf de copt 110 g migdale macinate sau faina de migdale Crema bavareza : 240 ml lapte 90 g zahar 3 galbenusuri esenta de vanilie 1 plic gelatina granulata (10 g) 170 g ciocolata neagra (55%)...
Inghetata falsa de ciocolata
Inghetata falsa de ciocolata Blat cacao : 6 oua 10 lg zahar 1 lgt rasa de bicarbonat 10 lg faina 2 lg cacao 2 plicuri zahar vanilat Crema : 200 ml lapte 200 g zahar 2 lg faina 1 ou 100 g nuci macinate 2 lg cacao 50 g ciocolata neagra (75% cacao) 200 g unt 1...
Prajitura Arlechin
Prajitura Arlechin Foi : 420 g faina 280 g unt (65%) 140 g zahar 1 lg rom 1 plic praf de copt 4 galbenusuri 3 lg smantana 1 borcam mare de gem de caise Glazura : 2 galbenusuri 75 g zahar pudra Decor : decoratiuni colorate Mod de...
Checuri si briose
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.
