Tort Nesquik
IMG_6925

Foi :
6 albusuri
6 lg zahar
4,5 lg nuci prajite si macinate
1,5 lg faina
un varf cutit sare

Crema ciocolata :
100 g ciocolata neagra
40 g unt

Crema Nesquik :
6 galbenusuri
3+1/2 lg zahar
3+1/2 lg faina
340 ml lapte
70 g Nesquik

85 g unt moale(80%)
85 g zahar

Crema smantana :
370 ml smantana pentru frisca (La Dorna, Hulala, Meggle etc)
2 lg zahar pudra

Decor :
pudra Nesquik sau bilute de ciocolata

 

Mod de preparare :
        Foi : Impartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi astfel : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu nucile prajite macinate . Omogenizam si intindem in forma de tort (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 10 minute.

Mai coacem inca 2 foi. La final trebuie sa avem 3 foi.
Crema de ciocolata : ciocolata rupta bucatele , impreuna cu untul se topesc pe foc mic sau pe baie de aburi, apoi se imparte in 3 si se ung cele 3 foi .

        Crema Nesquik : batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam faina si laptele treptat, apoi punem pe foc mic sau baie de aburi pana se ingroasa crema. Dam de pe foc si adaugam praful Nesquik ( in reteta originala nesquikul se amesteca cu untul ). Lasam sa se raceasca.

Untul moale il batem cu cele 85 g zahar, apoi in el adaugam treptat, crema de nesquik racita.

Crema nesquik o impartim in 3 si o intindem peste crema de ciocolata.

Crema de smantana : batem smantana pentru frisca spuma, apoi cu cele 2 lg de zahar pudra, o impartim si pe ea in 3 si o intindem peste crema nesquik. Pe ultimul blat presaram bilute mici de cacao, dar fiecare poate decora tortul dupa bunul sau plac.

Sursa : Palachinka.
Excelent tort !  Super cremos .  Trebuie sa-l incercati !

9 Comentarii

  1. Emily

    oh, ce bun trebuie sa fie! arata superb! :*

    Răspuns
  2. Timea

    ce buna si gustoasa e! imi place mult crema. te pup

    Răspuns
  3. TeoBucatar

    Super,nu te intreb de gust sa nu i9mi fac pofta:)

    Răspuns
  4. Corina

    Oooooooooooo ce tort ciocolatos! Yam!

    Răspuns
  5. Cristina

    Bun!!! Asta este feliuta mea, nu-i asa?

    Răspuns
  6. miremirc

    Este un tort delicios ! Cristina , normal ca e feliuta ta 😀

    Răspuns
  7. miremirc

    Multumesc fetelor ! Sa-l incercati neaparat !

    Răspuns
  8. Delicious Flavours

    Maine refac acest tort, l-am mai facut si este super delicios! Sper ca de data reusesc sa-l postez si eu 🙂
    Te pup!

    Răspuns
  9. cherei

    Este extraordinar de bun !

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...