Uscatele (sau Minciunele)

Ingrediente :
4 galbenusuri
1 ou
1 lg zahar
2 lg rom
1 lg smantana
100 ml lapte
un praf sare
1 lgt praf de copt
450 g faina

Citeste mai mult … >>>

Decor :
zahar pudra

ulei pentru prajit

Mod de preparare :
Intr-un castron amestecam galbenusurile, oul, zaharul, praful de sare, smantana, rom-ul, lapteleapoi adaugam treptat faina . La sfarsit adaugam praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet.

       Aluatul obtinut trebuie sa fie omogen, elastic si moale. Il intindem cu sucitorul pe masa pe care am presarat faina. Taiem fasii dreptunghiulare cu rola de patiserie, apoi facem o taietura in mijlocul fiecarei bucatele de aluat.
       Luam un capat din fasia taiata dreptunghiular si o trecem prin taietura din mijloc. Tragem cu grija pentru a intoarcea marginile frumos spre exterior.
       Le prajim in uleiul incins, avand grija ca se ard foarte repede. Le scoatem pe un prosop absorbant de hartie, apoi le pudram cu zahar pudra si le servim.
       Multa pofta ! 🙂
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Dorina

    Nu am mai mancat din copilarie cand le face bunica mea. Erau atat de bune…Mi-ai starnit amintiri placute 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6