Uscatele (sau Minciunele)

Ingrediente :
4 galbenusuri
1 ou
1 lg zahar
2 lg rom
1 lg smantana
100 ml lapte
un praf sare
1 lgt praf de copt
450 g faina

Citeste mai mult … >>>

Decor :
zahar pudra

ulei pentru prajit

Mod de preparare :
Intr-un castron amestecam galbenusurile, oul, zaharul, praful de sare, smantana, rom-ul, lapteleapoi adaugam treptat faina . La sfarsit adaugam praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet.

       Aluatul obtinut trebuie sa fie omogen, elastic si moale. Il intindem cu sucitorul pe masa pe care am presarat faina. Taiem fasii dreptunghiulare cu rola de patiserie, apoi facem o taietura in mijlocul fiecarei bucatele de aluat.
       Luam un capat din fasia taiata dreptunghiular si o trecem prin taietura din mijloc. Tragem cu grija pentru a intoarcea marginile frumos spre exterior.
       Le prajim in uleiul incins, avand grija ca se ard foarte repede. Le scoatem pe un prosop absorbant de hartie, apoi le pudram cu zahar pudra si le servim.
       Multa pofta ! 🙂

2 Comentarii

  1. Dorina

    Nu am mai mancat din copilarie cand le face bunica mea. Erau atat de bune…Mi-ai starnit amintiri placute 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...