Estonian Kringel

Aluat :
300 g faina
15 g drojdie proaspata
un praf de sare
30 g unt topit
1 galbenus
1 lgt zahar
120 ml lapte caldut

Citeste mai mult … >>>

Crema :
50 g unt
6 lgt zahar
2 lgt scortisoara

Mod de preparare :
   Aluat : pregatim maia : drojdia o frecam cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina, cat sa obtinem consistenta unei smantani. Lasam la crescut 15 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam maia si restul ingredientelor. Framantam pana obtinem un aluat elastic si omogen (eu am framantat cam 10 minute). Lasam aluatul la dospit pentru 1 ora.

 Crema : amestecam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si scortisoara.

Aluatul il rasturnam pe masa , il framantam putin cat sa scoatem aerul din el si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o ungem cu 3/4 din crema.

Rulam , apoi taiem pe lungime, avand grija ca un capat sa il lasam intact. Impletim in 2, avand grija ca partea cu crema sa ramana in exterior.

Capetele le adunam si obtinem un fel de coroana 🙂 pe care o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu restul de crema, lasam la dospit inca 15 minute, apoi dam la cuptor pana se rumeneste.

       Estonian kringel este atat de bun, incat s-a papat imediat 🙂
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. Adina

    Felicitari!
    Este minunat!:)

    Răspuns
  2. Rocsy Ciobanu

    Si eu il am in plan ca imi place mult cum arata.Bravo!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6