Estonian Kringel

Aluat :
300 g faina
15 g drojdie proaspata
un praf de sare
30 g unt topit
1 galbenus
1 lgt zahar
120 ml lapte caldut

Citeste mai mult … >>>

Crema :
50 g unt
6 lgt zahar
2 lgt scortisoara

Mod de preparare :
   Aluat : pregatim maia : drojdia o frecam cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina, cat sa obtinem consistenta unei smantani. Lasam la crescut 15 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam maia si restul ingredientelor. Framantam pana obtinem un aluat elastic si omogen (eu am framantat cam 10 minute). Lasam aluatul la dospit pentru 1 ora.

 Crema : amestecam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si scortisoara.

Aluatul il rasturnam pe masa , il framantam putin cat sa scoatem aerul din el si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o ungem cu 3/4 din crema.

Rulam , apoi taiem pe lungime, avand grija ca un capat sa il lasam intact. Impletim in 2, avand grija ca partea cu crema sa ramana in exterior.

Capetele le adunam si obtinem un fel de coroana 🙂 pe care o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu restul de crema, lasam la dospit inca 15 minute, apoi dam la cuptor pana se rumeneste.

       Estonian kringel este atat de bun, incat s-a papat imediat 🙂

3 Comentarii

  1. Adina

    Felicitari!
    Este minunat!:)

    Răspuns
  2. Rocsy Ciobanu

    Si eu il am in plan ca imi place mult cum arata.Bravo!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...