Cornulete cu chimen

Ingrediente :
550 g faina
250 g margarina
15 g drojdie proaspata
80 -100 ml lapte caldut
1/2 lgt zahar
1 lgt sare

Uns deasupra :
1 oua
seminte de chimen

Mod de preparare :
Pregatim maia : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si faina cat sa obtinem consistenta unei smantani. Lasam la dospit 15 minute.
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu margarina, la inceput framantand cu varfurile degetelor, apoi prin frecarea palmelor. Adaugam sare si maia-ua dospita. Framantam pana obtinem un aluat elastic (20 minute). Acest aluat il impartim in 7 bile. Cantarim aluatul tot, apoi impartim la 7 si vedem ce greutate trebuie sa aiba fiecare. Aluatul NU il mai lasam la dospit.

 Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul si o impartim in 8 triunghiuri. Fiecare triunghi il rulam de la exterior spre interior si obtinem astfel cornuletele.
    Cornuletele obtinute le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ele, deoarece vor creste putin. Le pensulam cu ou batut si presaram deasupra seminte de chimen. NU le lasam la crescut in tava, ci le dam direct la copt, timp de 20-25 minute. Cand s-au rumenit deasupra sunt coapte.

Dupa ce am scos cornuletele coapte din cuptor, abia apoi pregatim celelalte cornulete si dam tava la cuptor.
Aceasta reteta am primit-o de la soacra mea. Sunt cornulete simple, ieftine, dar numai bune de rontait. 🙂

Sper sa le incercati 🙂

2 Comentarii

  1. Adina

    Imi place reteta ,multam fain!:)

    Răspuns
  2. Zilahi Adela

    Imi place si mie cum suna! Au iesit tare faine! O seara placuta!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

Scones cu rosii uscate

Scones cu rosii uscate

Ingrediente : 200 g faina 1 lgt praf de copt 1/2 lgt sare 1/8 lgt piper macinat 50 g unt rece 6 rosii uscate in ulei 50 g branza telemea 1-2 fire ceapa verde 200 ml lapte batut   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam faina, sarea, piperul si praful de...