Prajitura poseta Elenei Udrea

Prajitura poseta Elenei Udrea

Prajitura poseta Elenei Udrea

 

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

4 lg faina

2 lg cacao

3 lg ulei

 

Crema :

4 oua

200 g zahar

4 lg lapte

200 g unt

1 fiola esenta de vanilie

 

500 g biscuiti Biskrem cu crema de cacao

200 ml cafea espresso tare neindulcita

 

Glazura :

200 g ciocolata alba

2 lg unt

2 lg lapte

 

50 g ciocolata neagra topita

 

Mod de preparare Prajitura poseta Elenei Udrea :

 Blat cacao : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Crema : ouale intregi cu zaharul le batem cu telul, apoi adaugam laptele si punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa ca o budinca mai subtire. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatra camerei il mixam putin si in el adaugam cate 1 lg treptat din crema de oua racita, apoi esenta de vanilie. Crema o impartim in 2.

 Asamblare : 1/2 blat cacao-1/2 crema-biscuiti inmuiati in cafea espresso tare rece-1/2 crema-1/2 blat cacao-glazura.

Prajitura poseta Elenei Udrea

 Glazura : ciocolata alba cu untul si laptele le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, apoi o intindem peste prajitura. Peste glazura trasam linii de ciocolata neagra topita, apoi cu o scobitoare trasam invers liniile.

Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

Prajitura poseta Elenei Udrea

Prajitura poseta Elenei Udrea

 

O super prajitura absolut delicioasa pentru sarbatori si nu numai !

Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Inspiratie :http://liki.ro/2015/12/28/poseta-elenei-udrea/ 

 

Alte retete cu biscuiti in crema :

Desert cu mascarpone, cacao si biscuiti

Prajitura cu vanilie, biscuiti si capsuni

Prajitura cu cacao si crema de biscuiti

 

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Paper Cut

    Iummmm… cred ca saptamana viitoare voi incerca si eu sa o fac dar vreau sa o fac cu crema de capsuni.

    Răspuns
    • miremirc

      cred ca e ok si cu crema de capsuni 🙂 mult spor !

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Retete populare

Sorry. No data so far.

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza Blat : 4 oua 110 g unt topit 450 ml lapte 170 g zahar esenta de vanilie 450 g faina 2+1/2 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu   Umplutura : 180 g unt moale 80% 170 g zahar 1 lgt scortisoara 2 lg faina  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11