Prajitura poseta Elenei Udrea
Blat cacao :
5 oua
5 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
3 lg ulei
Crema :
4 oua
200 g zahar
4 lg lapte
200 g unt
1 fiola esenta de vanilie
500 g biscuiti Biskrem cu crema de cacao
200 ml cafea espresso tare neindulcita
Glazura :
200 g ciocolata alba
2 lg unt
2 lg lapte
50 g ciocolata neagra topita
Mod de preparare Prajitura poseta Elenei Udrea :
Blat cacao : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.
Crema : ouale intregi cu zaharul le batem cu telul, apoi adaugam laptele si punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa ca o budinca mai subtire. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatra camerei il mixam putin si in el adaugam cate 1 lg treptat din crema de oua racita, apoi esenta de vanilie. Crema o impartim in 2.
Asamblare : 1/2 blat cacao-1/2 crema-biscuiti inmuiati in cafea espresso tare rece-1/2 crema-1/2 blat cacao-glazura.
Glazura : ciocolata alba cu untul si laptele le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, apoi o intindem peste prajitura. Peste glazura trasam linii de ciocolata neagra topita, apoi cu o scobitoare trasam invers liniile.
Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.
O super prajitura absolut delicioasa pentru sarbatori si nu numai !
Spor la prajiturit !!! 🙂
Inspiratie :http://liki.ro/2015/12/28/poseta-elenei-udrea/
Alte retete cu biscuiti in crema :
Iummmm… cred ca saptamana viitoare voi incerca si eu sa o fac dar vreau sa o fac cu crema de capsuni.
cred ca e ok si cu crema de capsuni 🙂 mult spor !