Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Tort Curcubeu din clatite
Aluat clatite : 250 g faina un praf de sare 2 lg zahar 3 oua 2 lg ulei 470 ml lapte 2 plicuri zahar vanilat (sau 1 fiola esenta de vanilie) colorant alimentar : rosu, galben, verde si albastru Crema : 250 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie...

Prajitura cu gem de caise si crema de branza
Prajitura cu gem de caise si crema de branza Blat : 6 oua 6 lg zahar 2,5 lg ulei 7 lg faina esenta de vanilie Umplutura : gem de caise Glazura : 300 ml smantana pentru frisca 300 g crema de branza Philadelphia sau Almette 75 g zahar pudra cu aroma de...

Prajitura felii imperiale
Prajitura felii imperiale Blat : 150 g unt 100 g zahar 150 g nuci macinate 100 g faina 4 albusuri un praf de sare Umplutura : 4 galbenusuri 80 g zagar pudra cu aroma de vanilie Crema de nuci : 150 g nuci macinate 100 g unt 82% 200 ml lapte fierbinte 80 g...

Prajitura Coconitos
Prajitura Coconitos Bezea nuci si cocos : 7 albusuri 9 lg zahar 70 g nuci macinate 30 g cocos 4 lg faina 1/2 lgt praf de copt 1 foaie de napolitana 25x35 cm Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar 4 lg lapte esenta de vanilie 250 g unt (80%) 2 lg ness dizolvat...

Prajitura Cenusareasa
Prajitura Cenusareasa 4 Foi : 2 oua 180 g zahar 180 ml lapte 140 ml ulei 1 lgt bicarbonat (10 g) 1 lg zeama de lamaie (sau otet) 30 g cacao 600-700 g faina Crema : 1 l lapte 200 g zahar 3 plicuri budinca de ciocolata (3x40 g) 200 g ciocolata neagra 300 g unt...

Prajitura Contesa
Prajitura Contesa Bezea cu migdale : 12 albusuri 12 lg zahar 9 lg faina 3 lg ulei 120 g fulgi de migdale 1 borcan mare de compot de visine fara samburi Crema : 12 galbenusuri 150 g zahar 400 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 1 lg esenta de...

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise
Prajitura cu branza, cocos si gem de caise Blat : 8 oua 8 lg zahar 4 lg ulei 9 lg faina esenta de vanilie Crema : 500 ml smantana pentru frisca 250 g crema de branza (Philadelphia, Almette...) 1,5 plicuri gelatina granulata (15 g) 160 g zahar pudra cu aroma de...

Tort cu multa ciocolata
Blat cacao : 6 oua 150 g zahar 4 lg ulei 120 g faina 30 g cacao 2 lgt praf de copt Crema 1 : 400 g ciocolata cu lapte 300 g Mascarpone Crema 2 : 400 g ciocolata cu lapte 150 g unt (80%) Decor : bomboane kinder bueno, oua kinder, kinder country, kinder schoko bons,...

Prajitura Biskrem
Prajitura Biskrem Bezea cocos : 7 albusuri 7 lg zahar 150 g cocos 2 lg faina Crema 1 : 7 galbenusuri 200 g zahar 100 ml lapte 300 g unt esenta de vanilie Crema 2 : 1 plic budinca caramel (40 g) 4 lgt ness 100 g zahar 350 ml lapte 250 g unt 3-4...

Prajitura betivul Izidor
Prajitura betivul Izidor Blat cacao : 150 g zahar pudra 150 g unt 4 oua 100 g faina 2 lg cacao 3 g praf de copt 2-3 lg gem de caise Umplutura nuci : 250 g nuci macinate 2 lg zahar pudra 100 ml rom 100 ml lapte rece Crema : 3 oua 200 g zahar 200 g...

Tarta cu smochine si migdale
Aluat : 200 g faina 200 g migdale macinate 150 g unt 1 ou 1 lgt praf de copt 1 lgt otet 80 g zahar pudra coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 lg apa rece Umplutura : 250 g Ricotta 400 ml smantana fermentata 4 oua 10 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 plicuri zahar...

Prajitura Madalina Manole
Aluat : 210 g unt 100 g zahar 4 galbenusuri 300 g faina 5 g praf de copt Umplutura : 2 kg mere 3 lg zahar 1 lgt scortisoara macinata Bezea : 4 albusuri 200 g zahar zeama de lamaie Mod de preparare : Umplutura : curatam merele de coaja, le radem pe razatoarea cu...
Retete populare
Torturi

Tort de ciocolata si mascarpone
Dragi prieteni sa aveti un an nou mai bun, mai linistit, cu multa sanatate si multe bucurii ! LA MULTI ANI 2018 ! Blat cacao : 300 g faina 200 g zahar pudra 50 g cacao 1 plic praf de copt (10 g) 1/2 lgt bicarbonat 400 g iaurt 3 oua 100 ml ulei 1 fiola esenta de...

Tort cu frisca, visine si ciocolata
Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao Blat galben : 3 oua 3 lg zahar 1,5 lg ulei 4 lg faina Crema ciocolata : 2 oua 130 g zahar 1 lg cacao 150 ml lapte 1 lg faina 100 g ciocolata neagra (75%) 1 fiola esenta de rom 1 plic zahar...

Tort sah
Tort sah Blat alb : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 12 lg faina 5 g praf de copt Blat maro : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 10 lg faina 2 lg cacao 5 g praf de copt Crema ciocolata : 600 ml frisca lichida 400 g ciocolata neagra (50%) Sirop : 250...
Prajituri

Prajitura Karpatka cu ciocolata
Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac
Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate Crema...

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata
Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata Blat : 8 oua 200 g zahar 200 g nuci macinate 100 g faina un praf de sare Crema ciocolata : 250 ml smantana pentru frisca (30%) 250 g ciocolata neagra (70%) 100 g unt (80%) visine din compot Crema caramel : 250 g...
Checuri si briose

Chec cu ciocolata si alune
Ingrediente : 200 g unt 160 g ciocolata cu lapte/neagra 6 oua 200 g zahar 200 g alune crude/nuci/caju/migdale 20 ml rom 125 g faina 1 lgt praf de copt Mod de preparare : Prajim alunele sau nucile, le lasam sa se raceasca, apoi le macinam. Mixam spuma...

Chec alb-negru din albusuri
Ingrediente : 8 albusuri un praf de sare 14 lg zahar 16 lg ulei 12 lg faina 1 lgt praf de copt 2-3 lg cacao esenta de vanilie 1 pumn stafide 65 g ciocolata bucatele 1 lg zeama de lamaie Mod de preparare : Mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam...

Chec la tava
Ingrediente : 8 oua 16 lg zahar un praf de sare 8 lg ulei 8 lg lapte 12 lg faina 1 plic praf de copt (10 g) 3 lg cacao +6 lg lapte coaja rasa de la 1 lamaie esenta de rom nuci tocate grosier Mod de preparare : Intr-un castron mixam albusurile cu un praf...