Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨
Ultimele retete
Tort cu lapte condensat si banane
Tort cu lapte condensat si banane Blat : 5 oua 5 lg zahar 2,5 lg ulei 6 lg faina Crema : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 200 g unt (80%) 4 banane Decor : 200 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra 80 g cocos prajit Mod de preparare...
Prajitura fina cu nuci
Prajitura fina cu nuci Aluat : 500 g faina 120 g zahar 250 g unt (65%) 3 galbenusuri 3 lg smantana 1 plic praf de copt (10 g) Crema : 600 ml lapte 3 oua 150 g zahar 5 lg faina 2 plicuri esenta de vanilie 250 g unt (80%) Umplutura 1 : 100 g zahar 2 lg...
Budinca de tapioca cu fructe
Ingrediente : 200 g perle de tapioca 800 ml apa rece 800 ml lapte de cocos 4 lg miere (sau zahar) fructe proaspete sau din compot Mod de preparare : Perlele de tapioca le punem intr-o cratita cu apa rece, pe foc mic, amestecand mereu, pentru circa 5-8 minute....
Prajitura duo cu ness
Prajitura duo cu ness Bezea cocos : 6 albusuri 6 lg zahar 5 lg cocos 4 lg faina 5 g praf de copt Bezea nuci : 6 albusuri 6 lg zahar 5 lg nuci macinate 3 lg faina 1 lg cacao 5 g praf de copt Crema ness : 12 galbenusuri 8 lg zahar 3 lg apa 4 lg ness 250 g...
Prajitura cu crema si umplutura de mere
Prajitura cu crema si umplutura de mere Blat cacao : 8 oua 8 lg zahar 4 lg ulei 6 lg faina 3 lg cacao Umplutura mere : 1,5 kg mere 1 lg unt 1/2 cana suc de portocala 20 g gelatina granulata (2 plicuri) Crema : 2 galbenusuri 6 lg zahar 2 lg amidon...
Prajitura cu caramel si nuci
Prajitura cu caramel si nuci Blat 1 : 4 oua 5 lg zahar 2 lg ulei 5 lg faina Blat 2 : 4 oua 5 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao Crema caramel : 300 g zahar 500 ml lapte 50 g amidon alimentar 200 g unt moale (80%) Crema nuci : 500 ml lapte...
Tort cu piscoturi, branza si kiwi
Tort cu piscoturi, branza si kiwi Ingrediente : 250 g branza de vaci grasa 5 lg lapte 160 g zahar pudra esenta de vanilie 400 ml smantana pentru frisca 15 g gelatina granulata 100 ml lapte 400 g piscoturi 400 ml lapte 3-4 kiwi Decor : 150 ml smantana...
Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie
Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 5 lg cocos esenta de vanilie Crema lamaie : 500 ml lapte 2 lg faina 2 lg amidon alimentar 150 g zahar 200 ml smantana pentru frisca 1 lamaie mare Decor : cocos...
Prajitura Cezara
Prajitura Cezara Aluat : 250 unt rece (80%) 5 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 450 g faina - 2 lg faina 2 lg cacao 5 galbenusuri Crema branza : 500 g branza de vaci grasa 250 g Ricotta 150 g zahar 1 plic budinca de vanilie (40 g) esenta de vanilie 2 oua medii...
Fursecuri confetti
Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti Decor : zahar pudra Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...
Prajitura Kyra
Blat cacao : 5 oua 180 g zahar 125 ml ulei 125 ml apa 50 g ciocolata neagra (70%) topita si racita 1 lgt praf de copt 220 g faina 4 lgt cacao Crema branza : 600 g branza de vaci grasa 1 plic budinca de vanilie (40 g) 4 lg smantana grasa 130 g zahar Mod de preparare :...
Fursecuri spirala cu scortisoara
Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...
Retete populare
Torturi
Tort cu frisca, visine si ciocolata
Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao Blat galben : 3 oua 3 lg zahar 1,5 lg ulei 4 lg faina Crema ciocolata : 2 oua 130 g zahar 1 lg cacao 150 ml lapte 1 lg faina 100 g ciocolata neagra (75%) 1 fiola esenta de rom 1 plic zahar...
Tort sah
Tort sah Blat alb : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 12 lg faina 5 g praf de copt Blat maro : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 10 lg faina 2 lg cacao 5 g praf de copt Crema ciocolata : 600 ml frisca lichida 400 g ciocolata neagra (50%) Sirop : 250...
Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi
Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi Ingrediente : 200 ml frisca lichida 500 ml iaurt (4%) 3 oua 150 g zahar esenta de vanilie 15 g gelatina granulata 200 g piscoturi 300 g capsuni Decor : 100 ml frisca lichida bomboane cu rom ciocolata alba capsuni...
Prajituri
Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie 6 foi : 2 oua 150 g zahar 150 ml lapte 150 ml ulei 2 lgt rase amoniac 2 lg otet un praf de sare esenta de vanilie 30 g cacao 600-620 g faina Crema : 5 galbenusuri 200 g zahar 5 lg faina 750 ml lapte esenta de...
Prajitura nor de ciocolata
Prajitura nor de ciocolata Blat cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao Crema ciocolata : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g ciocolata neagra (70%) 3 lg zahar pudra Crema mascarpone : 250 g mascarpone 80 g zahar 350 ml smantana...
Prajitura cu vanilie, cocos si glazura de ciocolata
Prajitura cu vanilie, cocos si glazura de ciocolata Blat : 5 oua 5 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina esenta de vanilie Bezea cocos : 5 albusuri 200 g zahar 120 g cocos 1 lg faina Crema vanilie : 5 galbenusuri 150 g zahar 4 lg faina 400 ml lapte 200 g unt...
Checuri si briose
Chec alb-negru din albusuri
Ingrediente : 8 albusuri un praf de sare 14 lg zahar 16 lg ulei 12 lg faina 1 lgt praf de copt 2-3 lg cacao esenta de vanilie 1 pumn stafide 65 g ciocolata bucatele 1 lg zeama de lamaie Mod de preparare : Mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam...
Chec la tava
Ingrediente : 8 oua 16 lg zahar un praf de sare 8 lg ulei 8 lg lapte 12 lg faina 1 plic praf de copt (10 g) 3 lg cacao +6 lg lapte coaja rasa de la 1 lamaie esenta de rom nuci tocate grosier Mod de preparare : Intr-un castron mixam albusurile cu un praf...
Chec pufos cu visine si ciocolata
Chec pufos cu visine si ciocolata Ingrediente : 4 oua70 g unt 70 ml apa250 g zahar2 plicuri zahar vanilat200 g fainaun praf de sare 200-300 g visine proaspete100 g ciocolata cu lapte sau neagra30-50 g fulgi de migdale Mod de preparare Chec pufos cu visine si...