Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Tort cu multa ciocolata
Blat cacao : 6 oua 150 g zahar 4 lg ulei 120 g faina 30 g cacao 2 lgt praf de copt Crema 1 : 400 g ciocolata cu lapte 300 g Mascarpone Crema 2 : 400 g ciocolata cu lapte 150 g unt (80%) Decor : bomboane kinder bueno, oua kinder, kinder country, kinder schoko bons,...

Prajitura Biskrem
Prajitura Biskrem Bezea cocos : 7 albusuri 7 lg zahar 150 g cocos 2 lg faina Crema 1 : 7 galbenusuri 200 g zahar 100 ml lapte 300 g unt esenta de vanilie Crema 2 : 1 plic budinca caramel (40 g) 4 lgt ness 100 g zahar 350 ml lapte 250 g unt 3-4...

Prajitura betivul Izidor
Prajitura betivul Izidor Blat cacao : 150 g zahar pudra 150 g unt 4 oua 100 g faina 2 lg cacao 3 g praf de copt 2-3 lg gem de caise Umplutura nuci : 250 g nuci macinate 2 lg zahar pudra 100 ml rom 100 ml lapte rece Crema : 3 oua 200 g zahar 200 g...

Tarta cu smochine si migdale
Aluat : 200 g faina 200 g migdale macinate 150 g unt 1 ou 1 lgt praf de copt 1 lgt otet 80 g zahar pudra coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 lg apa rece Umplutura : 250 g Ricotta 400 ml smantana fermentata 4 oua 10 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 plicuri zahar...

Prajitura Madalina Manole
Aluat : 210 g unt 100 g zahar 4 galbenusuri 300 g faina 5 g praf de copt Umplutura : 2 kg mere 3 lg zahar 1 lgt scortisoara macinata Bezea : 4 albusuri 200 g zahar zeama de lamaie Mod de preparare : Umplutura : curatam merele de coaja, le radem pe razatoarea cu...

Prajitura cu mere si crema caramel
Prajitura cu mere si crema caramel Blat : 6 oua 300 g zahar 150 ml ulei 300 g faina 5 g praf de copt (optional) esenta de vanilie 2 mere verzi taiate cubulete 3 lg zeama de lamaie Crema : 3 galbenusuri 60 g zahar 20 g faina 20 g amidon 400 ml lapte 200 g unt...

Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti
Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti Crusta : 460 g biscuiti Petite beurre 5 lg cocos 50 g migdale 50 g nuci 50 g alune 250 g unt topit (80%) 100 g sos caramel Dr.Oetker 250 ml lapte Crema : 200 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 250 g...

Prajitura cu afine si crema de branza
Prajitura cu afine si crema de branza Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie 125 g afine proaspete Crema : 450 g crema de branza 200 g unt (80%) 160 g zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare Prajitura cu afine si...

Budinca de croissante
Ingrediente : 7 croissante 6 oua 500 ml smantana pentru frisca 300 ml lapte 200 g zahar esenta de vanilie caise (proaspete sau confiate),stafide, fructe uscate... fulgi de migdale Mod de preparare : Taiem croissantele in 4-5 bucati si le asezam in tava (20x30 cm)...

Prajitura cu visine si bezea cu cocos
Prajitura cu visine si bezea cu cocos Aluat : 100 g unt moale 120 g zahar pudra 3 galbenusuri esenta de vanilie 180 g faina 1 lgt praf de copt Umplutura : 350 g visine Bezea cocos : 3 albusuri 180 g zahar pudra 70 g cocos Mod de preparare : Aluat...

Tort Limoncello
Tort Limoncello Blat : 4 oua 150 g zahar 4 lg suc lamaie 150 g faina 1/2 lgt praf de copt Crema : 500 g Ricotta 180 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 120 ml zeama lamaie coaja rasa de la 2 lamai bio 400 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra cu aroma vanilie...

Tort cu lapte condensat si banane
Tort cu lapte condensat si banane Blat : 5 oua 5 lg zahar 2,5 lg ulei 6 lg faina Crema : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 200 g unt (80%) 4 banane Decor : 200 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra 80 g cocos prajit Mod de preparare...
Retete populare
Torturi

Tort de ciocolata si mascarpone
Dragi prieteni sa aveti un an nou mai bun, mai linistit, cu multa sanatate si multe bucurii ! LA MULTI ANI 2018 ! Blat cacao : 300 g faina 200 g zahar pudra 50 g cacao 1 plic praf de copt (10 g) 1/2 lgt bicarbonat 400 g iaurt 3 oua 100 ml ulei 1 fiola esenta de...

Tort cu frisca, visine si ciocolata
Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao Blat galben : 3 oua 3 lg zahar 1,5 lg ulei 4 lg faina Crema ciocolata : 2 oua 130 g zahar 1 lg cacao 150 ml lapte 1 lg faina 100 g ciocolata neagra (75%) 1 fiola esenta de rom 1 plic zahar...

Tort sah
Tort sah Blat alb : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 12 lg faina 5 g praf de copt Blat maro : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 10 lg faina 2 lg cacao 5 g praf de copt Crema ciocolata : 600 ml frisca lichida 400 g ciocolata neagra (50%) Sirop : 250...
Prajituri

Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie
Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie Blat cacao : 7 oua 7 lg zahar 4 lg ulei 5 lg faina 3 lg cacao Crema vanilie : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina (sau 4 lg amidon alimentar) 500 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% Mod de preparare...

Prajitura Santoska
Prajitura Santoska Aluat fraged : 180 g faina 100 g unt 80% rece 1 ou 80 g zahar pudra 1 lgt praf de copt un praf de sare Bezea cu nuci,cocos si napolitane : 5 albusuri 5 lg zahar 50 g nuci prajite si tocate grosier (migdale sau alune) 50 g cocos 50 g...

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca
Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)...
Checuri si briose

Chec alb-negru din albusuri
Ingrediente : 8 albusuri un praf de sare 14 lg zahar 16 lg ulei 12 lg faina 1 lgt praf de copt 2-3 lg cacao esenta de vanilie 1 pumn stafide 65 g ciocolata bucatele 1 lg zeama de lamaie Mod de preparare : Mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam...

Chec la tava
Ingrediente : 8 oua 16 lg zahar un praf de sare 8 lg ulei 8 lg lapte 12 lg faina 1 plic praf de copt (10 g) 3 lg cacao +6 lg lapte coaja rasa de la 1 lamaie esenta de rom nuci tocate grosier Mod de preparare : Intr-un castron mixam albusurile cu un praf...

Chec pufos cu visine si ciocolata
Chec pufos cu visine si ciocolata Ingrediente : 4 oua70 g unt 70 ml apa250 g zahar2 plicuri zahar vanilat200 g fainaun praf de sare 200-300 g visine proaspete100 g ciocolata cu lapte sau neagra30-50 g fulgi de migdale Mod de preparare Chec pufos cu visine si...