Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Tort Curcubeu din clatite

Tort Curcubeu din clatite

Aluat clatite : 250 g faina un praf de sare 2 lg zahar 3 oua 2 lg ulei 470 ml lapte 2 plicuri zahar vanilat (sau 1 fiola esenta de vanilie) colorant alimentar : rosu, galben, verde si albastru Crema : 250 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie...

citește mai mult
Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Prajitura cu gem de caise si crema de branza Blat : 6 oua 6 lg zahar 2,5 lg ulei 7 lg faina esenta de vanilie   Umplutura : gem de caise   Glazura : 300 ml smantana pentru frisca 300 g crema de branza Philadelphia sau Almette 75 g zahar pudra cu aroma de...

citește mai mult
Prajitura felii imperiale

Prajitura felii imperiale

Prajitura felii imperiale Blat : 150 g unt 100 g zahar 150 g nuci macinate 100 g faina 4 albusuri un praf de sare   Umplutura : 4 galbenusuri 80 g zagar pudra cu aroma de vanilie   Crema de nuci : 150 g nuci macinate 100 g unt 82% 200 ml lapte fierbinte 80 g...

citește mai mult
Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos Bezea nuci si cocos : 7 albusuri 9 lg zahar 70 g nuci macinate 30 g cocos 4 lg faina 1/2 lgt praf de copt   1 foaie de napolitana 25x35 cm   Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar 4 lg lapte esenta de vanilie 250 g unt (80%) 2 lg ness dizolvat...

citește mai mult
Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa 4 Foi : 2 oua 180 g zahar 180 ml lapte 140 ml ulei 1 lgt bicarbonat (10 g) 1 lg zeama de lamaie (sau otet) 30 g cacao 600-700 g faina   Crema : 1 l lapte 200 g zahar 3 plicuri budinca de ciocolata (3x40 g) 200 g ciocolata neagra 300 g unt...

citește mai mult
Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Prajitura Contesa Bezea cu migdale : 12 albusuri 12 lg zahar 9 lg faina 3 lg ulei 120 g fulgi de migdale   1 borcan mare de compot de visine fara samburi   Crema : 12 galbenusuri 150 g zahar 400 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 1 lg esenta de...

citește mai mult
Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise Blat : 8 oua 8 lg zahar 4 lg ulei 9 lg faina esenta de vanilie   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 250 g crema de branza (Philadelphia, Almette...) 1,5 plicuri gelatina granulata (15 g) 160 g zahar pudra cu aroma de...

citește mai mult
Tort cu multa ciocolata

Tort cu multa ciocolata

Blat cacao : 6 oua 150 g zahar 4 lg ulei 120 g faina 30 g cacao 2 lgt praf de copt Crema 1 : 400 g ciocolata cu lapte 300 g Mascarpone Crema 2 : 400 g ciocolata cu lapte 150 g unt (80%) Decor : bomboane kinder bueno, oua kinder, kinder country, kinder schoko bons,...

citește mai mult
Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem Bezea cocos : 7 albusuri 7 lg zahar 150 g cocos 2 lg faina   Crema 1 : 7 galbenusuri 200 g zahar 100 ml lapte 300 g unt esenta de vanilie   Crema 2 : 1 plic budinca caramel (40 g) 4 lgt ness 100 g zahar 350 ml lapte 250 g unt   3-4...

citește mai mult
Prajitura betivul Izidor

Prajitura betivul Izidor

Prajitura betivul Izidor Blat cacao : 150 g zahar pudra 150 g unt 4 oua 100 g faina 2 lg cacao 3 g praf de copt   2-3 lg gem de caise   Umplutura nuci : 250 g nuci macinate 2 lg zahar pudra 100 ml rom 100 ml lapte rece   Crema : 3 oua 200 g zahar 200 g...

citește mai mult
Tarta cu smochine si migdale

Tarta cu smochine si migdale

Aluat : 200 g faina 200 g migdale macinate 150 g unt 1 ou 1 lgt praf de copt 1 lgt otet 80 g zahar pudra coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 lg apa rece   Umplutura : 250 g Ricotta 400 ml smantana fermentata 4 oua 10 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 plicuri zahar...

citește mai mult
Prajitura Madalina Manole

Prajitura Madalina Manole

Aluat : 210 g unt 100 g zahar 4 galbenusuri 300 g faina 5 g praf de copt Umplutura : 2 kg mere 3 lg zahar 1 lgt scortisoara macinata Bezea : 4 albusuri 200 g zahar zeama de lamaie Mod de preparare : Umplutura : curatam merele de coaja, le radem pe razatoarea cu...

citește mai mult

Torturi

Tort de ciocolata si mascarpone

Tort de ciocolata si mascarpone

     Dragi prieteni sa aveti un an nou mai bun, mai linistit, cu multa sanatate si multe bucurii ! LA MULTI ANI 2018 ! Blat cacao : 300 g faina 200 g zahar pudra 50 g cacao 1 plic praf de copt (10 g) 1/2 lgt bicarbonat 400 g iaurt 3 oua 100 ml ulei 1 fiola esenta de...

citește mai mult
Tort cu frisca, visine si ciocolata

Tort cu frisca, visine si ciocolata

Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Blat galben : 3 oua 3 lg zahar 1,5 lg ulei 4 lg faina   Crema ciocolata : 2 oua 130 g zahar 1 lg cacao 150 ml lapte 1 lg faina 100 g ciocolata neagra (75%) 1 fiola esenta de rom 1 plic zahar...

citește mai mult
Tort sah

Tort sah

Tort sah   Blat alb : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 12 lg faina 5 g praf de copt   Blat maro : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 10 lg faina 2 lg cacao 5 g praf de copt   Crema ciocolata : 600 ml frisca lichida 400 g ciocolata neagra (50%)   Sirop : 250...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

citește mai mult
Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...

citește mai mult
Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata Blat : 8 oua 200 g zahar 200 g nuci macinate 100 g faina un praf de sare   Crema ciocolata : 250 ml smantana pentru frisca (30%) 250 g ciocolata neagra (70%) 100 g unt (80%) visine din compot   Crema caramel : 250 g...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec cu ciocolata si alune

Chec cu ciocolata si alune

  Ingrediente : 200 g unt 160 g ciocolata cu lapte/neagra 6 oua 200 g zahar 200 g alune crude/nuci/caju/migdale 20 ml rom 125 g faina 1 lgt praf de copt   Mod de preparare : Prajim alunele sau nucile, le lasam sa se raceasca, apoi le macinam. Mixam spuma...

citește mai mult
Chec alb-negru din albusuri

Chec alb-negru din albusuri

Ingrediente : 8 albusuri un praf de sare 14 lg zahar 16 lg ulei 12 lg faina 1 lgt praf de copt 2-3 lg cacao esenta de vanilie 1 pumn stafide 65 g ciocolata bucatele 1 lg zeama de lamaie   Mod de preparare : Mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam...

citește mai mult
Chec la tava

Chec la tava

  Ingrediente : 8 oua 16 lg zahar un praf de sare 8 lg ulei 8 lg lapte 12 lg faina 1 plic praf de copt (10 g) 3 lg cacao +6 lg lapte coaja rasa de la 1 lamaie esenta de rom nuci tocate grosier   Mod de preparare : Intr-un castron mixam albusurile cu un praf...

citește mai mult
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11