Prajitura cu mac si gem de caise
Aluat :
250 g unt
250 g zahar
8 galbenusuri
250 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
1 lg apa rece
1 lamaie
5 lg gem de caise
Umplutura :
250 g zahar
250 g mac
5 lg faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
8 albusuri
Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, apa rece, zeama de la 1 lamaie medie (sau dupa gust) si coaja rasa de lamaie.
       Aluatul obtinut il intindem cu lingura intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Peste aluat intindem gemul de caise .
       Umplutura : intr-un castron amestecam 200 g zahar, macul, faina si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu restul de 50 g de zahar , apoi adaugam ingredientele uscate. Omogenizam cu o lingura si intindem peste gemul de caise .

       Dam prajitura la cuptor, la 180 grade Celsius, pentru circa 30-35 minute. O lasam sa se raceasca in tava si apoi o feliem  .
Si pozele vechi 🙂
       Reteta o am de la matusa mea din Sibiu, tusa Cheta, careia din nou trebuie sa-i multumesc pentru aceasta reteta delicioasa 🙂 Tot de la ea urmeaza multe retete !
Spor la prajiturit ! 🙂

7 Comentarii

  1. adnia

    super reteta! felicitari! ma primesti si pe mine in blogrollul tau? eu o voi face cu mare drag, daca esti si tu de acord!

    Răspuns
  2. Cristina

    La un desert asa de apetisant nu as lipsi…

    Răspuns
  3. raluca balogh

    sincer arata foarte bine si astept restul retetelor de la matusa cu mare interes

    Răspuns
  4. Simona

    O frumusete si-o bunatate de prajitura ai facut iar!! Trebuie sa dau eu iama odata si-odata in ele… 🙂
    Pupici

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...