Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Bezea de cocos :
8 albusuri
300 g zahar
200 g cocos
2 lg faina

Crema : 
100 ml cafea esspresso
1 plic budinca de vanilie (40g)
150 g zahar
8 galbenusuri
200 g unt

Glazura :
150 g ciocolata
2 lg unt
4 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura cu bezea de cocos si cafea :

Bezea de cocos : impartim cantitaile in 2 : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul , mixand in continuare pana se topeste tot zaharul. Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-15 minute (pana devine aurie deasupra).

DSC_0229 DSC_0230

       Crema : facem 100 ml cafea la filtru sau espressor, fara zahar, tare. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam apoi praful de budinca si cafeaua rece. Punem pe foc mic, amestecand pana cand se ingroasa ca o crema (circa 5-7 min); mixam 1 minut, apoi acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

DSC_0226 DSC_0227

       Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema o intindem intre cele 2 foi de bezea cu cocos.

DSC_0231

     Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic (eu am adaugat si 1 lg ness dizolvata in 1 lg apa fiarta); amestecam mereu pana se omogenizeaza, apoi intindem peste prajitura .

DSC_0233

DSC_0234 Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Lasam prajitura la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.

Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa .

Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Sau : coacem bezeaua de cocos intr-o tava mai mare, intindem crema peste ea, apoi glazura de ciocolata.

Prajitura cu bezea de cocos si cafea Prajitura cu bezea de cocos si cafea Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Reteta o am de la soacra mea Ani. 🙂

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

13 Comentarii

  1. miremirc

    Merita sa o faci ! 🙂 Ma bucur ca iti place .

    Răspuns
  2. Adela Zilahi

    Hmm numai prajituri delicioase faceti!! Am sa iau si eu o bucatica! Pupicei!

    Răspuns
  3. Anonymous

    buna arata fffffffff bine prajitura o fac si eu duminica dar am o intrebare daca nu te superi galbenusurile se pune ultima sata in crema mersi mult

    Răspuns
  4. miremirc

    Da, se pun ultimele, pe rand si se amesteca pana se incorporeaza bine, dar dupa ce ai luat craticioara de pe foc 🙂

    Răspuns
  5. Licuta Marin

    Tare buna prajiturica!!!Mmm, fur o bucatica!Pupici!

    Răspuns
  6. Timea

    Tare frumos arata! pup

    Răspuns
  7. Anonymous

    am facuto de dimineata aiesit fffffffffff buna o crema fina de nota 10

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10