Prajitura cu bezea de cocos si cafea
DSC_0360

Bezea de cocos :
8 albusuri
300 g zahar
200 g cocos
2 lg faina

Crema : 
100 ml cafea esspresso
1 plic budinca de vanilie (40g)
150 g zahar
8 galbenusuri
200 g unt

Glazura :
150 g ciocolata
2 lg unt
4 lg lapte

 

Mod de preparare :

Bezea de cocos : impartim cantitaile in 2 : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul , mixand in continuare pana se topeste tot zaharul. Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-15 minute (pana devine aurie deasupra).

DSC_0229 DSC_0230

       Crema : facem 100 ml cafea la filtru sau espressor, fara zahar, tare. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam apoi praful de budinca si cafeaua rece. Punem pe foc mic, amestecand pana cand se ingroasa ca o crema (circa 5-7 min); mixam 1 minut, apoi acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

DSC_0226 DSC_0227

       Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema o intindem intre cele 2 foi de bezea cu cocos.

DSC_0231

     Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic (eu am adaugat si 1 lg ness dizolvata in 1 lg apa fiarta); amestecam mereu pana se omogenizeaza, apoi intindem peste prajitura .

DSC_0233

DSC_0234 DSC_0237

Lasam prajitura la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.

DSC_0242       Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa .

DSC_0300

DSC_0360

Sau : coacem bezeaua de cocos intr-o tava mai mare, intindem crema peste ea, apoi glazura de ciocolata.

656x437_prajitura-cu-bezea-de-cocos-si-cafea-147515 656x437_prajitura-cu-bezea-de-cocos-si-cafea-147516 656x440_prajitura-cu-bezea-de-cocos-si-cafea-147514

Reteta o am de la soacra mea Ani. 🙂

13 Comentarii

  1. miremirc

    Merita sa o faci ! 🙂 Ma bucur ca iti place .

    Răspuns
  2. Adela Zilahi

    Hmm numai prajituri delicioase faceti!! Am sa iau si eu o bucatica! Pupicei!

    Răspuns
  3. Anonymous

    buna arata fffffffff bine prajitura o fac si eu duminica dar am o intrebare daca nu te superi galbenusurile se pune ultima sata in crema mersi mult

    Răspuns
  4. miremirc

    Da, se pun ultimele, pe rand si se amesteca pana se incorporeaza bine, dar dupa ce ai luat craticioara de pe foc 🙂

    Răspuns
  5. Licuta Marin

    Tare buna prajiturica!!!Mmm, fur o bucatica!Pupici!

    Răspuns
  6. Timea

    Tare frumos arata! pup

    Răspuns
  7. Anonymous

    am facuto de dimineata aiesit fffffffffff buna o crema fina de nota 10

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...