Prajitura Santicler
Blat :
5 oua
250 g zahar
10 lg apa rece
2 lg cacao
150 g faina
200g nuci prajite tocate
Crema :
3 oua
200 g zahar
1 l lapte
esenta de vanilie
6 lg faina
50 g unt
Glazura :
400 ml smantana pentru frisca
2 lg cu varf zahar pudra
1 lg ness
Decor :
100 g ciocolata rasa
Mod de preparare Prajitura Santicler :
Blat : nucile intregi le prajim , apoi le tocam cu cutitul.
Galbenusurile le mixam spuma cu 200 g zahar, adaugam 5 lg de apa rece treptat, mixand mereu. Separat mixam spuma albusurile, adaugam restul de 50 g zahar si restul de 5 lg de apa rece treptat, mixand mereu. Peste albusurile spuma adaugam galbenusurile de mai sus, amestecand cu o lingura, cu miscari circulare, apoi faina amestecata cu pudra de cacao si nucile prajite si tocate (eu am avut nuci macinate). Compozitia o coacem in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.
Crema : cele 3 oua le mixam cu zaharul, adaugam faina, iar la sfarsit laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie sau extractul de vanilie si untul moale de la temperatura camerei. Crema fierbinte o intindem peste blat.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o dam la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.
Glazura : smantana pentru frisca o mixam spuma, adaugam zaharul pudra si ness-ul. Amestecam pentru omogenizare. Intindem peste crema.
Decor : ciocolata rasa (eu am pus bucatelele de ciocolata rece in masina de tocat )
O prajitura delicioasa !! Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu budinca de vanilie :
0 Comentarii