Prajitura Santicler

Prajitura Santicler

Prajitura Santicler

 

Blat :

5 oua

250 g zahar

10 lg apa rece

2 lg cacao

150 g faina

200g nuci prajite tocate

 

Crema :

3 oua

200 g zahar

1 l lapte

esenta de vanilie

6 lg faina

50 g unt

 

Glazura :

400 ml smantana pentru frisca

2 lg cu varf zahar pudra

1 lg ness

 

Decor :

100 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare Prajitura Santicler :

 Blat : nucile intregi le prajim , apoi le tocam cu cutitul.

Galbenusurile le mixam spuma cu 200 g zahar, adaugam 5 lg de apa rece treptat, mixand mereu. Separat mixam spuma albusurile, adaugam restul de 50 g zahar si restul de 5 lg de apa rece treptat, mixand mereu. Peste albusurile spuma adaugam galbenusurile de mai sus, amestecand cu o lingura, cu miscari circulare, apoi faina amestecata cu pudra de cacao si nucile prajite si tocate (eu am avut nuci macinate). Compozitia o coacem in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.

dsc_0058 dsc_0059 dsc_0060 dsc_0061

Crema : cele 3 oua le mixam cu zaharul, adaugam faina, iar la sfarsit laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie sau extractul de vanilie si untul moale de la temperatura camerei. Crema fierbinte o intindem peste blat.

dsc_0062 dsc_0065

dsc_0066 dsc_0067

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o dam la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.

Glazura : smantana pentru frisca o mixam spuma, adaugam zaharul pudra si ness-ul. Amestecam pentru omogenizare. Intindem peste crema.

dsc_0068

Decor : ciocolata rasa (eu am pus bucatelele de ciocolata rece in masina de tocat )

dsc_0069

Prajitura Santicler

Prajitura Santicler

Prajitura Santicler

 

O prajitura delicioasa !! Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu nuci Santicler

 

Alte retete cu budinca de vanilie :

Tort cu zmeura si vanilie

Prajitura cu budinca si branza

Tarta cu budinca si capsuni

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7