Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura deliciu

Prajitura deliciu

Blat : 7 albusuri 200 g zahar 2 lg pesmet 4 lg nuci macinate 2 lg faina Crema : 7 galbenusuri 7 lg zahar 7 lg lapte 500 ml smantana pentru frisca   300 g nuci prajite 300 g Nutella 250 g biscuiti inmuiati in cafea espresso tare, indulcita   Decor : 2 lg...

citește mai mult
Prajitura „tavalita”

Prajitura „tavalita”

 Blat: 2 oua 200 g zahar 50 g unt topit 2 lg miere topita 200 ml lapte 300 g faina 1 lgt praf de copt (5 g) Glazura : 250 g zahar 250 g unt 6 lg lapte 50 g cacao 3 lg rom200 g cocos Mod de preparare :        Blat : mixam intr-un castron oul cu zaharul, punem untul...

citește mai mult
Painici cu ceapa

Painici cu ceapa

Aluat : 500 g faina 25 g drojdie proaspata 210 ml apa calduta 2 lgt sare 1 lg zahar 70 ml ulei Umplutura : 2 cepe rosii mici 1/2 lgt mac 1/4 lgt cimbru 1 catel usturoi sare Pregatim maia-ua : amestecam zaharul cu drojdia pana se lichefiaza , apoi adaugam putin apa...

citește mai mult
Baclava

Baclava

Baclava    Ingrediente : 400 g foi de placinta ulei pentru uns foile Umplutura :  300 g nuci macinate6 lg zahar2 lgt scortisoara Sirop :  400 ml apa 300 g zahar4 lg miere esenta de vaniliecoaja rasa de lamaiezeama de la 1/2 lamaie 50 ml rom Mod de preparare :Ungem o...

citește mai mult
Scovergi cu cartofi

Scovergi cu cartofi

Aluat : 500 g faina 300 ml apa calduta 1 plic drojdie uscata (7 g) sau 25 g drojdie proaspata 2 lgt sare 1 lgt zahar Umplutura : 700 g cartofi 5 lg ulei sare piper Mod de preparare : Intr-un castron  amestecam faina cu drojdia uscata. Adaugam sarea, zaharul si apa...

citește mai mult
Painici cu usturoi

Painici cu usturoi

Aluat : 700 g faina 440 ml apa calduta 1 plic drojdie uscata (7 g) 1 lgt sare Umplutura : 140 g margarina ( unt ) 14 catei de usturoi 1 lgt ierburi de provence 1/2 lgt sare Mod de preparare : Amestecam faina cu drojdia uscata si sarea, apoi adaugam treptata apa...

citește mai mult
Paste cu pesmet

Paste cu pesmet

Ingrediente : 200 g paste 2 lg ulei 3 lg pesmet 4 lg zahar 1 plic zahar vanilat scortisoara Mod de pregatire : Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le strecuram. Intr-o cratita punem uleiul cu pesmetul pe foc si amestecam pana se prajeste putin...

citește mai mult
Varza calita cu paste

Varza calita cu paste

Ingrediente : 1 varza de 1 kg 200 g paste (taietei lati) 1 ceapa mica 4 lg ulei sare piper Mod de preparare : Calim ceapa intr-o cratita pana se inmoaie putin. Fierbem pastele( nu am avut taietei lati si am pus spaghete ) conform instructiunilor de pe ambalaj. Varza o...

citește mai mult
Cornuri cu marmelada

Cornuri cu marmelada

Ingrediente aluat : 500 g faina 250 ml apa calduta 25 g drojdie proaspata 4 lg zahar 2 lg margarina 1 lg ulei 1 lgt sare Umplutura : 100 g marmelada 6 lg  nuci macinate Uns deasupra : 4 lg miere Mod de pregatire : Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si 50 ml apa calduta;...

citește mai mult
Potcoave cu nuca

Potcoave cu nuca

Ingrediente : 300 g faina 150 g nuci macinate 250 g margarina esenta de vanilie 1 lg rom 100 g zahar pudra zahar pudra cu aroma de vanilie (ptr tavalit) Mod de pregatire : Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi adaugam...

citește mai mult
Cuiburi cu mere si nuci

Cuiburi cu mere si nuci

Ingrediente aluat : 450 g faina 250 ml apa calduta 80 ml ulei 25 g drojdie proaspata 1 lg zahar 1 lgt rasa de sare Umplutura : 5 mere 6 lg zahar 100 g nuca macinata zahar pudra (optional) Mod de pregatire : Pregatim maia-ua astfel : intr-o cana mai mare amestecam...

citește mai mult
Mancare de spanac

Mancare de spanac

Ingrediente : 600 g spanac proaspat 5 lg bulion 3 lg ulei 1 cana apa de spanac 2 lg rase de faina sare 3 catei de usturoi Mod de pregatire : Spalam bine frunzele proaspete de spanac si le punem la fiert in apa. Dupa ce a fiert il tocam marunt. Intr-o tigaie adaugam...

citește mai mult

Torturi

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Prajituri

Prajitura Opera

Prajitura Opera

Blat : 10 albusuri 2 oua 4 galbenusuri 220 g zahar 140 g faina 1 lgt praf de copt 110 g migdale macinate sau faina de migdale   Crema bavareza : 240 ml lapte 90 g zahar 3 galbenusuri esenta de vanilie 1 plic gelatina granulata (10 g) 170 g ciocolata neagra (55%)...

citește mai mult
Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata Blat cacao : 6 oua 10 lg zahar 1 lgt rasa de bicarbonat 10 lg faina 2 lg cacao 2 plicuri zahar vanilat   Crema : 200 ml lapte 200 g zahar 2 lg faina 1 ou 100 g nuci macinate 2 lg cacao 50 g ciocolata neagra (75% cacao) 200 g unt 1...

citește mai mult
Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin   Foi : 420 g faina 280 g unt (65%) 140 g zahar 1 lg rom 1 plic praf de copt 4 galbenusuri 3 lg smantana   1 borcam mare de gem de caise   Glazura : 2 galbenusuri 75 g zahar pudra   Decor : decoratiuni colorate    Mod de...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6