Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura deliciu
Blat : 7 albusuri 200 g zahar 2 lg pesmet 4 lg nuci macinate 2 lg faina Crema : 7 galbenusuri 7 lg zahar 7 lg lapte 500 ml smantana pentru frisca 300 g nuci prajite 300 g Nutella 250 g biscuiti inmuiati in cafea espresso tare, indulcita Decor : 2 lg...

Prajitura „tavalita”
Blat: 2 oua 200 g zahar 50 g unt topit 2 lg miere topita 200 ml lapte 300 g faina 1 lgt praf de copt (5 g) Glazura : 250 g zahar 250 g unt 6 lg lapte 50 g cacao 3 lg rom200 g cocos Mod de preparare : Blat : mixam intr-un castron oul cu zaharul, punem untul...

Painici cu ceapa
Aluat : 500 g faina 25 g drojdie proaspata 210 ml apa calduta 2 lgt sare 1 lg zahar 70 ml ulei Umplutura : 2 cepe rosii mici 1/2 lgt mac 1/4 lgt cimbru 1 catel usturoi sare Pregatim maia-ua : amestecam zaharul cu drojdia pana se lichefiaza , apoi adaugam putin apa...

Baclava
Baclava Ingrediente : 400 g foi de placinta ulei pentru uns foile Umplutura : 300 g nuci macinate6 lg zahar2 lgt scortisoara Sirop : 400 ml apa 300 g zahar4 lg miere esenta de vaniliecoaja rasa de lamaiezeama de la 1/2 lamaie 50 ml rom Mod de preparare :Ungem o...

Scovergi cu cartofi
Aluat : 500 g faina 300 ml apa calduta 1 plic drojdie uscata (7 g) sau 25 g drojdie proaspata 2 lgt sare 1 lgt zahar Umplutura : 700 g cartofi 5 lg ulei sare piper Mod de preparare : Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Adaugam sarea, zaharul si apa...

Painici cu usturoi
Aluat : 700 g faina 440 ml apa calduta 1 plic drojdie uscata (7 g) 1 lgt sare Umplutura : 140 g margarina ( unt ) 14 catei de usturoi 1 lgt ierburi de provence 1/2 lgt sare Mod de preparare : Amestecam faina cu drojdia uscata si sarea, apoi adaugam treptata apa...

Paste cu pesmet
Ingrediente : 200 g paste 2 lg ulei 3 lg pesmet 4 lg zahar 1 plic zahar vanilat scortisoara Mod de pregatire : Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le strecuram. Intr-o cratita punem uleiul cu pesmetul pe foc si amestecam pana se prajeste putin...

Varza calita cu paste
Ingrediente : 1 varza de 1 kg 200 g paste (taietei lati) 1 ceapa mica 4 lg ulei sare piper Mod de preparare : Calim ceapa intr-o cratita pana se inmoaie putin. Fierbem pastele( nu am avut taietei lati si am pus spaghete ) conform instructiunilor de pe ambalaj. Varza o...

Cornuri cu marmelada
Ingrediente aluat : 500 g faina 250 ml apa calduta 25 g drojdie proaspata 4 lg zahar 2 lg margarina 1 lg ulei 1 lgt sare Umplutura : 100 g marmelada 6 lg nuci macinate Uns deasupra : 4 lg miere Mod de pregatire : Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si 50 ml apa calduta;...

Potcoave cu nuca
Ingrediente : 300 g faina 150 g nuci macinate 250 g margarina esenta de vanilie 1 lg rom 100 g zahar pudra zahar pudra cu aroma de vanilie (ptr tavalit) Mod de pregatire : Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi adaugam...

Cuiburi cu mere si nuci
Ingrediente aluat : 450 g faina 250 ml apa calduta 80 ml ulei 25 g drojdie proaspata 1 lg zahar 1 lgt rasa de sare Umplutura : 5 mere 6 lg zahar 100 g nuca macinata zahar pudra (optional) Mod de pregatire : Pregatim maia-ua astfel : intr-o cana mai mare amestecam...

Mancare de spanac
Ingrediente : 600 g spanac proaspat 5 lg bulion 3 lg ulei 1 cana apa de spanac 2 lg rase de faina sare 3 catei de usturoi Mod de pregatire : Spalam bine frunzele proaspete de spanac si le punem la fiert in apa. Dupa ce a fiert il tocam marunt. Intr-o tigaie adaugam...
Retete populare
Torturi
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.
Prajituri

Prajitura Opera
Blat : 10 albusuri 2 oua 4 galbenusuri 220 g zahar 140 g faina 1 lgt praf de copt 110 g migdale macinate sau faina de migdale Crema bavareza : 240 ml lapte 90 g zahar 3 galbenusuri esenta de vanilie 1 plic gelatina granulata (10 g) 170 g ciocolata neagra (55%)...

Inghetata falsa de ciocolata
Inghetata falsa de ciocolata Blat cacao : 6 oua 10 lg zahar 1 lgt rasa de bicarbonat 10 lg faina 2 lg cacao 2 plicuri zahar vanilat Crema : 200 ml lapte 200 g zahar 2 lg faina 1 ou 100 g nuci macinate 2 lg cacao 50 g ciocolata neagra (75% cacao) 200 g unt 1...

Prajitura Arlechin
Prajitura Arlechin Foi : 420 g faina 280 g unt (65%) 140 g zahar 1 lg rom 1 plic praf de copt 4 galbenusuri 3 lg smantana 1 borcam mare de gem de caise Glazura : 2 galbenusuri 75 g zahar pudra Decor : decoratiuni colorate Mod de...
Checuri si briose
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.