Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Gnocchi cu sos de branza

Gnocchi cu sos de branza

Ingrediente : 500 g gnocchi din cartofi 50 g unt 1 lg faina 300 ml lapte 50 g cascaval 50 g branza de vaca cu trufe sare, piper 50 g parmezan nucsoara macinata   Mod de preparare : Fierbem gnocchi , conform timpului trecut pe ambalaj. Strecuram apoi de apa....

citește mai mult
Prajitura cu ciocolata alba si migdale

Prajitura cu ciocolata alba si migdale

Ingrediente : 200 g samburi migdale fara coaja 120 g zahar 180 g ciocolata alba 5 oua 60 g zahar pudra coaja rasa de la 2 lamai 50 g amidon 8 g praf de copt esenta de vanilie 100 ml ulei un praf de sare   Mod de preparare : Zaharul impreuna cu samburii de migdale...

citește mai mult
Strudel cu dovleac (aluat cu iaurt)

Strudel cu dovleac (aluat cu iaurt)

Aluat : 200 g unt (80%) 5 lg faina   2 oua 1 lgt sare 4 lg ulei 200 ml lapte 250 g iaurt 750 g faina   Umplutura : 2,5 kg dovleac ras zahar scortisoara gris   2-3 lg zahar pudra   Mod de preparare : Aluat : untul moale de la temperatura camerei il...

citește mai mult
Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti

Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti

Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti   Ingrediente : 200 g unt (80%) 200 g ciocolata neagra 4 oua mari 150 g zahar brun 75 g faina 25 g migdale macinate 4 pere (circa 500 g) esenta de vanilie 50 g amaretti   Mod de preparare  : Untul impreuna cu...

citește mai mult
Far breton cu prune

Far breton cu prune

Ingrediente : 120 g faina 100 g zahar 4 oua 500 ml lapte 50 ml rom 1 lgt esenta de vanilie 200 g prune   unt pt uns forma 20 g unt topit scortisoara (optional)   Mod de preparare : Forma fara margini detasabile, in care vom coace (d=24 cm sau 24*24 cm) o...

citește mai mult
Prajitura felie cu nuca

Prajitura felie cu nuca

Prajitura felie cu nuca   Blat : 4 oua 200 g zahar pudra 10 lg apa 160 g faina 160 g nuci macinate 1 plic praf de copt   Crema : 200 g unt (80%) 140 g zahar pudra 200 g nuci macinate 100 ml lapte fierbinte 2-3 picaturi esenta de migdale   Decor : 50 g...

citește mai mult
Tort de morcovi ( Carrot cake )

Tort de morcovi ( Carrot cake )

Tort de morcovi ( Carrot cake )   Blat : 3 oua mari 270 g zahar 200 ml ulei 100 ml iaurt 100 ml lapte 450 g morcov ras 550 g faina 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat 1/2 lgt sare 1 lgt scortisoara 1/2 lgt nucsoara 70 g nuci tocate grosier 30 g stafide  ...

citește mai mult
Biscuiti sarati cu faina de malai

Biscuiti sarati cu faina de malai

  Ingrediente : 400 g faina 100 g faina de malai 250 g unt 1 plic praf de copt 2 oua 140 g telemea vaca 60 g telemea oaie   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte susan, chimen, mac   Mod de preparare : Intr-un castron cernem faina, apoi o...

citește mai mult
Chec delicios in trei culori

Chec delicios in trei culori

Chec delicios in trei culori   Blat alb : 5 galbenusuri 5 lg zahar 2 lg apa 2 lg ulei 5 lg faina 1/2 plic praf de copt (5g) coaja rasa de la 1/2 lamaie   1 lg cacao 2 lg nuci macinate   Blat alb : 5 albusuri 5 lg zahar 2 lg apa 2 lg ulei 5 lg faina 1/2...

citește mai mult
Rulada aperitiv cu cascaval

Rulada aperitiv cu cascaval

Ingrediente : 150 g cascaval (min 45%) 1 ou fiert 50 g unt 50 g sunca 4 masline 1 felie gogosar murat   Mod de preparare : Untul moale de la temperatura camerei il amestecam putin cu o lingura. Peste el adaugam oul fiert ras pe razatoarea mare, sunca, maslinele,...

citește mai mult
Foietaj cu cascaval si sunca

Foietaj cu cascaval si sunca

  Ingrediente : 800 g aluat foietaj 200 g sunca , bacon, salam etc 200 g cascaval   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte   Mod de preparare : Daca aluatul este prea gros se intinde putin cu sucitorul apoi foietajul de 400 g il taiem in 12 sa 15...

citește mai mult
Rulada de salam de biscuiti cu cocos

Rulada de salam de biscuiti cu cocos

Rulada de salam de biscuiti cu cocos   Rulada : 500 g biscuiti 4 lg cacao 200 ml lapte 5 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie rom 2 banane   Crema cocos : 250 g unt 4 lg zahar pudra 100 g cocos   Mod de preparare Rulada de salam de biscuiti cu cocos :  ...

citește mai mult

Torturi

Tort de ciocolata fructat

Tort de ciocolata fructat

Tort de ciocolata fructat  Blat alb : 2 oua 3 lg faina 1 lg ulei 2 lg zahar 1/2 lgt praf de copt Blat maro : 2 galbenusuri 4 albusuri 100 g zahar 150 g ciocolata cu lapte 3 lg faina 50 g unt Crema ciocolata : 3 galbenusuri 1 albus 150 g ciocolata cu lapte 250 ml...

citește mai mult
Tort Preferita

Tort Preferita

Tort Preferita Blat : 3 oua 4 lg zahar 4 lg ulei 4 lg faina 1/2 lgt praf de copt Crema alba : 3 oua 150 g zahar 1 iaurt cremosso mic 1 danette de vanilie 150 g ciocolata alba 300 ml frisca lichida 3 pliculete de gelatina granule (30 g) 200 ml apa Crema maro : 3 oua...

citește mai mult
Tort cu iaurt si capsuni

Tort cu iaurt si capsuni

Tort cu iaurt si capsuni Blat :3 oua3 lg zahar2 plicuri zahar vanilat1,5 lg ulei4 lg faina1 lgt rasa praf de copt Crema :450 ml iaurt de capsuni 200 g zahar pudra 2 plicuri gelatina granulata (20 g)400 ml frisca lichida (sau 500 ml smantana pentru frisca)400 g capsuni...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura cu budinca de capsuni

Prajitura cu budinca de capsuni

Blat cocos :  5 oua 5 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 5 lg cocos 1 lgt praf de copt Blat banane : 3 oua 150 g zahar 75 ml ulei 3 banane mici 225 g faina esenta de vanilie 1 plic praf de copt (10 g) Crema : 2 plicuri budinca de capsuni (2x40 g) 800 ml lapte 8 lg zahar...

citește mai mult
Desert cu mascarpone, cacao si biscuiti

Desert cu mascarpone, cacao si biscuiti

  Ingrediente :   500 g mascarpone 500 ml smantana pentru frisca 8 lg zahar pudra 1 lg esenta de vanilie sau 1 baton de vanilie 1 lg rom 2 lg cacao 200 g biscuiti cu cacao 150 g biscuiti petite beurre fulgi de migdale   Mod de preparare : Smantana...

citește mai mult
Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere

Crusta : 200 g faina 100 g unt 2 lg zahar pudra 1 ou un praf sare   Umplutura : 100 g unt moale 80 g zahar 2 oua 100 g migdale macinate 20 g amidon alimentar esenta de migdale   Pere posate : 3 pere 500 ml apa 200 g zahar zeama de la 1/2 lamaie   fulgi...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7