Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨
Ultimele retete
Foietaj cu cascaval si sunca
Ingrediente : 800 g aluat foietaj 200 g sunca , bacon, salam etc 200 g cascaval Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte Mod de preparare : Daca aluatul este prea gros se intinde putin cu sucitorul apoi foietajul de 400 g il taiem in 12 sa 15...
Rulada de salam de biscuiti cu cocos
Rulada de salam de biscuiti cu cocos Rulada : 500 g biscuiti 4 lg cacao 200 ml lapte 5 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie rom 2 banane Crema cocos : 250 g unt 4 lg zahar pudra 100 g cocos Mod de preparare Rulada de salam de biscuiti cu cocos : ...
Rulada din piept de pui si legume
Ingrediente : 1 piept de pui mare 1 ou 1 morcov 4 catei usturoi sare, piper 1/2 punga legume mexicane congelate Mod de preparare : Macinam pieptul de pui . Peste el adaugam oul, morcovul dat pe razatoarea mica, sare, piper si usturoi ras . Omogenizam si...
Budinca de ciuperci
Ingrediente : 2 conserve ciuperci 6 oua 90 g cascaval ras 3 cepe medii 3 felii franzela lapte sare, piper marar si patrunjel verde tocat Mod de preparare : Calim ceapa in putin ulei. O lasam sa se raceasca. Albusurile le mixam spuma , adaugam galbenusurile...
Prajitura Craiasa zapezii
Prajitura Craiasa zapezii Blat : 5 albusuri 5 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 1/2 plic praf de copt (5g) Crema : 5 galbenusuri 150 g zahar 3 plicuri zahar vanilat 4 lg amidon (faina) 500 ml lapte 100 g ciocolata neagra 250 g unt 200 g biscuiti Petite...
Prajitura Cremissimo
Prajitura Cremissimo Bezea cocos : 6 albusuri 6 lg zahar 5 lg cocos 4 lg faina 5 g praf de copt Bezea nuci : 6 albusuri 6 lg zahar 5 lg nuci macinate 3 lg faina 1 lg cacao 5 g praf de copt Crema : 12 galbenusuri 8 lg zahar 3 lg apa 250 g unt (80%)...
Lava cake (Vulcan de ciocolata)
Ingrediente : 125 g unt (80%) 125 g ciocolata (70% ) 125 g zahar pudra 3 oua 20 g faina Mod de preparare : Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul pe aburi sau intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra,...
Islere
Islere Aluat : 250 g zahar pudra 250 g nuci macinate 500 g faina 250 g unt 4 galbenusuri coaja rasa de la 2 lamai 1 lg scortisoara Crema : 4 oua 200 g zahar 2 lg cacao 200 g unt Glazura : 200 g ciocolata cu lapte 4 lg lapte 2 lg unt Mod de...
American pancakes
Ingrediente : 4 oua un praf de sare 5 lg zahar 1/2 lgt rasa bicarbonat 3 lgt rase praf de copt 400 g faina 500 ml lapte 6 lg ulei 2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare : Mixam galbenusurile cu praful de sare, circa 2 minute, adaugam apoi uleiul treptat,...
Foi cu crema de cacao
Foi : 2 oua 8 lg zahar 8 lg ulei 8 lg lapte 1 lgt amoniac+zeama lamaie un praf sare circa 28-30 lg faina Crema cacao : 8 lg zahar 2 lg cacao 6 lg faina 500 ml lapte 250 g unt (80%) Decor : ciocolata rasa Mod de preparare : Foi : intr-un...
Rulada de napolitana
Rulada de napolitana 1 foaie de napolitana mare Crema 1 : 125 g zahar 185 g apa 200 g biscuiti simpli Crema 2 : 125 g zahar 2,5 lg apa 100 g unt 100 g lapte praf 50 g cocos Mod de preparare Rulada de napolitana : Crema 1 : Intr-o craticioara...
Prajitura cu nuci si vanilie
Prajitura cu nuci si vanilie Blat : 6 albusuri 200 g zahar 150 g nuci prajite si macinate 4 lg faina 1/2 plic praf de copt (5g) 3 lg Nutella Crema : 6 galbenusuri 200 g zahar 3 lg faina 300 ml lapte esenta de vanilie 175 g unt Decor :...
Retete populare
Torturi
Tort de ciocolata fructat
Tort de ciocolata fructat Blat alb : 2 oua 3 lg faina 1 lg ulei 2 lg zahar 1/2 lgt praf de copt Blat maro : 2 galbenusuri 4 albusuri 100 g zahar 150 g ciocolata cu lapte 3 lg faina 50 g unt Crema ciocolata : 3 galbenusuri 1 albus 150 g ciocolata cu lapte 250 ml...
Tort Preferita
Tort Preferita Blat : 3 oua 4 lg zahar 4 lg ulei 4 lg faina 1/2 lgt praf de copt Crema alba : 3 oua 150 g zahar 1 iaurt cremosso mic 1 danette de vanilie 150 g ciocolata alba 300 ml frisca lichida 3 pliculete de gelatina granule (30 g) 200 ml apa Crema maro : 3 oua...
Tort cu iaurt si capsuni
Tort cu iaurt si capsuni Blat :3 oua3 lg zahar2 plicuri zahar vanilat1,5 lg ulei4 lg faina1 lgt rasa praf de copt Crema :450 ml iaurt de capsuni 200 g zahar pudra 2 plicuri gelatina granulata (20 g)400 ml frisca lichida (sau 500 ml smantana pentru frisca)400 g capsuni...
Prajituri
Prajitura cu lamaie, cacao si cocos
Prajitura cu lamaie, cacao si cocos Blat nuci : 5 oua 150 g zahar 200 g nuci macinate 2 lg cacao 3 biscuiti macinati 100 ml apa rece Bezea cocos: 5 albusuri 160 g zahar pudra cu aroma vanilie 4 lg cocos 2 lg faina Crema : 5 galbenusuri 200 g zahar...
Prajitura Nico
Prajitura Nico Bezea : 6 albusuri 180 g zahar 1 lg otet 30 g faina 30 g amidon alimentar 1 lgt praf de copt Blat : 6 galbenusuri 1 ou 150 g zahar 2 lg apa rece 2 lg ulei 130 g faina 1 lgt praf de copt 1 lg cafea macinata fin Crema : 200 ml...
Prajitura Cella
Prajitura Cella Blat mac : 5 oua 150 g zahar 100 g faina 100 g mac 1 plic praf de copt (10 g) 2 lg ulei 2 lg apa fiarta Crema branza : 1 kg branza de vaci grasa 200 g unt 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie esenta de vanilie 80 ml lapte 1 plic gelatina...
Checuri si briose
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.