Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Chec cu morcovi si branza de vaci

Chec cu morcovi si branza de vaci

1 cana - 250 ml   Blat : 2 cani faina 1,5 lgt scortisoara 1/2 lgt sare 1 plic praf de copt ( 10 g ) 1 lgt rasa bicarbonat 2 cani morcovi rasi 1 cana zahar 3 oua 1 lgt esenta de vanilie 1/2 cana ulei 1/2 cana iaurt   Umplutura : 300 g branza de vaci grasa 2...

citește mai mult
Cinnabon

Cinnabon

Aluat : 10 g drojdie uscata 250 ml lapte caldut 90 g zahar 80 g unt moale 1 lgt rasa sare 2 oua 500 g faina   Umplutura : 80 g zahar brun 2 lgt rase scortisoara 90 g unt moale   Glazura : 90 g unt 150 g zahar pudra 90 g crema de branza 1/2 lgt esenta de...

citește mai mult
Prajitura cu aluat ras si gem

Prajitura cu aluat ras si gem

  Aluat : 350 g faina 150 g zahar pudra 1/2 plic praf de copt (5g) 1 plic zahar vanilat un praf de sare 150 g unt (80%) 1 ou 1 galbenus   gem de capsuni   Mod de preparare : Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam zaharul pudra, praful de sare,...

citește mai mult
Malai cu lapte batut

Malai cu lapte batut

Malai cu lapte batut   1 cana = 300 ml Ingrediente : 1+1/2 cana malai 1/2 cana gris 1/2 cana faina 1 cana zahar 100 ml ulei 4 oua mari 1 cana lapte 600 ml lapte batut (sana sau kefir, iaurt) 1 lgt esenta de vanilie 1 plic praf de copt un varf lingurita de sare...

citește mai mult
Gnocchi cu sos de branza

Gnocchi cu sos de branza

Ingrediente : 500 g gnocchi din cartofi 50 g unt 1 lg faina 300 ml lapte 50 g cascaval 50 g branza de vaca cu trufe sare, piper 50 g parmezan nucsoara macinata   Mod de preparare : Fierbem gnocchi , conform timpului trecut pe ambalaj. Strecuram apoi de apa....

citește mai mult
Prajitura cu ciocolata alba si migdale

Prajitura cu ciocolata alba si migdale

Ingrediente : 200 g samburi migdale fara coaja 120 g zahar 180 g ciocolata alba 5 oua 60 g zahar pudra coaja rasa de la 2 lamai 50 g amidon 8 g praf de copt esenta de vanilie 100 ml ulei un praf de sare   Mod de preparare : Zaharul impreuna cu samburii de migdale...

citește mai mult
Strudel cu dovleac (aluat cu iaurt)

Strudel cu dovleac (aluat cu iaurt)

Aluat : 200 g unt (80%) 5 lg faina   2 oua 1 lgt sare 4 lg ulei 200 ml lapte 250 g iaurt 750 g faina   Umplutura : 2,5 kg dovleac ras zahar scortisoara gris   2-3 lg zahar pudra   Mod de preparare : Aluat : untul moale de la temperatura camerei il...

citește mai mult
Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti

Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti

Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti   Ingrediente : 200 g unt (80%) 200 g ciocolata neagra 4 oua mari 150 g zahar brun 75 g faina 25 g migdale macinate 4 pere (circa 500 g) esenta de vanilie 50 g amaretti   Mod de preparare  : Untul impreuna cu...

citește mai mult
Far breton cu prune

Far breton cu prune

Ingrediente : 120 g faina 100 g zahar 4 oua 500 ml lapte 50 ml rom 1 lgt esenta de vanilie 200 g prune   unt pt uns forma 20 g unt topit scortisoara (optional)   Mod de preparare : Forma fara margini detasabile, in care vom coace (d=24 cm sau 24*24 cm) o...

citește mai mult
Prajitura felie cu nuca

Prajitura felie cu nuca

Prajitura felie cu nuca   Blat : 4 oua 200 g zahar pudra 10 lg apa 160 g faina 160 g nuci macinate 1 plic praf de copt   Crema : 200 g unt (80%) 140 g zahar pudra 200 g nuci macinate 100 ml lapte fierbinte 2-3 picaturi esenta de migdale   Decor : 50 g...

citește mai mult
Tort de morcovi ( Carrot cake )

Tort de morcovi ( Carrot cake )

Tort de morcovi ( Carrot cake )   Blat : 3 oua mari 270 g zahar 200 ml ulei 100 ml iaurt 100 ml lapte 450 g morcov ras 550 g faina 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat 1/2 lgt sare 1 lgt scortisoara 1/2 lgt nucsoara 70 g nuci tocate grosier 30 g stafide  ...

citește mai mult
Biscuiti sarati cu faina de malai

Biscuiti sarati cu faina de malai

  Ingrediente : 400 g faina 100 g faina de malai 250 g unt 1 plic praf de copt 2 oua 140 g telemea vaca 60 g telemea oaie   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte susan, chimen, mac   Mod de preparare : Intr-un castron cernem faina, apoi o...

citește mai mult

Torturi

Tort Joffre

Tort Joffre

Tort Joffre Ingrediente : 250 g unt moale 6 oua 250 g zahar pudra 50 g cacao 100 g zahar 5 lg apa 2 lg faina 1/2 plic praf de copt Mod de preparare Tort Joffre : Blat : amestecam bine pudra de cacao cu zaharul, apoi adaugam apa si punem pe aburi ca sa se inmoaie...

citește mai mult
Tort de ciocolata fructat

Tort de ciocolata fructat

Tort de ciocolata fructat  Blat alb : 2 oua 3 lg faina 1 lg ulei 2 lg zahar 1/2 lgt praf de copt Blat maro : 2 galbenusuri 4 albusuri 100 g zahar 150 g ciocolata cu lapte 3 lg faina 50 g unt Crema ciocolata : 3 galbenusuri 1 albus 150 g ciocolata cu lapte 250 ml...

citește mai mult
Tort Preferita

Tort Preferita

Tort Preferita Blat : 3 oua 4 lg zahar 4 lg ulei 4 lg faina 1/2 lgt praf de copt Crema alba : 3 oua 150 g zahar 1 iaurt cremosso mic 1 danette de vanilie 150 g ciocolata alba 300 ml frisca lichida 3 pliculete de gelatina granule (30 g) 200 ml apa Crema maro : 3 oua...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura cu napolitane

Prajitura cu napolitane

Prajitura cu napolitane Blat : 7 albusuri 7 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina 1 lgt prag de copt   150 g migdale tocate grosier   Crema : 7 galbenusuri 600 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 2 lg faina 6 lg zahar 250 g unt (80%)   3 lg nutella 300 g...

citește mai mult
Prajitura de iarna

Prajitura de iarna

Prajitura de iarna aluat: 380 g faina 180 g unt 65% 80 g zahar pudra 5 g praf de copt (1 lgt) 4 galbenusuri 2 lg smantana 20%   Umplutura : 360 g iaurt simplu 3% 360 g smantana 20% 6 lg faina 4 albusuri 300 g zahar   1 borcanel gem de prune Decor : 200 ml...

citește mai mult
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz Bezea nuca : 10 albusuri 10 lg zahăr 200 g nuci macinate 4 lg faina 2 lgt praf de copt Crema: 10 galbenusuri 8 linguri zahăr 5 lg lapte300 g unt (80%)eenta de vanilie Decor:8 lg zahar 8 lg nuci Mod de preparare Prajitura Krantz : Se eaamestecă spuma...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10