Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Chec cu morcovi si branza de vaci
1 cana - 250 ml Blat : 2 cani faina 1,5 lgt scortisoara 1/2 lgt sare 1 plic praf de copt ( 10 g ) 1 lgt rasa bicarbonat 2 cani morcovi rasi 1 cana zahar 3 oua 1 lgt esenta de vanilie 1/2 cana ulei 1/2 cana iaurt Umplutura : 300 g branza de vaci grasa 2...

Cinnabon
Aluat : 10 g drojdie uscata 250 ml lapte caldut 90 g zahar 80 g unt moale 1 lgt rasa sare 2 oua 500 g faina Umplutura : 80 g zahar brun 2 lgt rase scortisoara 90 g unt moale Glazura : 90 g unt 150 g zahar pudra 90 g crema de branza 1/2 lgt esenta de...

Prajitura cu aluat ras si gem
Aluat : 350 g faina 150 g zahar pudra 1/2 plic praf de copt (5g) 1 plic zahar vanilat un praf de sare 150 g unt (80%) 1 ou 1 galbenus gem de capsuni Mod de preparare : Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam zaharul pudra, praful de sare,...

Malai cu lapte batut
Malai cu lapte batut 1 cana = 300 ml Ingrediente : 1+1/2 cana malai 1/2 cana gris 1/2 cana faina 1 cana zahar 100 ml ulei 4 oua mari 1 cana lapte 600 ml lapte batut (sana sau kefir, iaurt) 1 lgt esenta de vanilie 1 plic praf de copt un varf lingurita de sare...

Gnocchi cu sos de branza
Ingrediente : 500 g gnocchi din cartofi 50 g unt 1 lg faina 300 ml lapte 50 g cascaval 50 g branza de vaca cu trufe sare, piper 50 g parmezan nucsoara macinata Mod de preparare : Fierbem gnocchi , conform timpului trecut pe ambalaj. Strecuram apoi de apa....

Prajitura cu ciocolata alba si migdale
Ingrediente : 200 g samburi migdale fara coaja 120 g zahar 180 g ciocolata alba 5 oua 60 g zahar pudra coaja rasa de la 2 lamai 50 g amidon 8 g praf de copt esenta de vanilie 100 ml ulei un praf de sare Mod de preparare : Zaharul impreuna cu samburii de migdale...

Strudel cu dovleac (aluat cu iaurt)
Aluat : 200 g unt (80%) 5 lg faina 2 oua 1 lgt sare 4 lg ulei 200 ml lapte 250 g iaurt 750 g faina Umplutura : 2,5 kg dovleac ras zahar scortisoara gris 2-3 lg zahar pudra Mod de preparare : Aluat : untul moale de la temperatura camerei il...

Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti
Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti Ingrediente : 200 g unt (80%) 200 g ciocolata neagra 4 oua mari 150 g zahar brun 75 g faina 25 g migdale macinate 4 pere (circa 500 g) esenta de vanilie 50 g amaretti Mod de preparare : Untul impreuna cu...

Far breton cu prune
Ingrediente : 120 g faina 100 g zahar 4 oua 500 ml lapte 50 ml rom 1 lgt esenta de vanilie 200 g prune unt pt uns forma 20 g unt topit scortisoara (optional) Mod de preparare : Forma fara margini detasabile, in care vom coace (d=24 cm sau 24*24 cm) o...

Prajitura felie cu nuca
Prajitura felie cu nuca Blat : 4 oua 200 g zahar pudra 10 lg apa 160 g faina 160 g nuci macinate 1 plic praf de copt Crema : 200 g unt (80%) 140 g zahar pudra 200 g nuci macinate 100 ml lapte fierbinte 2-3 picaturi esenta de migdale Decor : 50 g...

Tort de morcovi ( Carrot cake )
Tort de morcovi ( Carrot cake ) Blat : 3 oua mari 270 g zahar 200 ml ulei 100 ml iaurt 100 ml lapte 450 g morcov ras 550 g faina 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat 1/2 lgt sare 1 lgt scortisoara 1/2 lgt nucsoara 70 g nuci tocate grosier 30 g stafide ...

Biscuiti sarati cu faina de malai
Ingrediente : 400 g faina 100 g faina de malai 250 g unt 1 plic praf de copt 2 oua 140 g telemea vaca 60 g telemea oaie Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte susan, chimen, mac Mod de preparare : Intr-un castron cernem faina, apoi o...
Retete populare
Torturi

Tort Joffre
Tort Joffre Ingrediente : 250 g unt moale 6 oua 250 g zahar pudra 50 g cacao 100 g zahar 5 lg apa 2 lg faina 1/2 plic praf de copt Mod de preparare Tort Joffre : Blat : amestecam bine pudra de cacao cu zaharul, apoi adaugam apa si punem pe aburi ca sa se inmoaie...

Tort de ciocolata fructat
Tort de ciocolata fructat Blat alb : 2 oua 3 lg faina 1 lg ulei 2 lg zahar 1/2 lgt praf de copt Blat maro : 2 galbenusuri 4 albusuri 100 g zahar 150 g ciocolata cu lapte 3 lg faina 50 g unt Crema ciocolata : 3 galbenusuri 1 albus 150 g ciocolata cu lapte 250 ml...

Tort Preferita
Tort Preferita Blat : 3 oua 4 lg zahar 4 lg ulei 4 lg faina 1/2 lgt praf de copt Crema alba : 3 oua 150 g zahar 1 iaurt cremosso mic 1 danette de vanilie 150 g ciocolata alba 300 ml frisca lichida 3 pliculete de gelatina granule (30 g) 200 ml apa Crema maro : 3 oua...
Prajituri

Prajitura cu napolitane
Prajitura cu napolitane Blat : 7 albusuri 7 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina 1 lgt prag de copt 150 g migdale tocate grosier Crema : 7 galbenusuri 600 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 2 lg faina 6 lg zahar 250 g unt (80%) 3 lg nutella 300 g...

Prajitura de iarna
Prajitura de iarna aluat: 380 g faina 180 g unt 65% 80 g zahar pudra 5 g praf de copt (1 lgt) 4 galbenusuri 2 lg smantana 20% Umplutura : 360 g iaurt simplu 3% 360 g smantana 20% 6 lg faina 4 albusuri 300 g zahar 1 borcanel gem de prune Decor : 200 ml...

Prajitura Krantz
Prajitura Krantz Bezea nuca : 10 albusuri 10 lg zahăr 200 g nuci macinate 4 lg faina 2 lgt praf de copt Crema: 10 galbenusuri 8 linguri zahăr 5 lg lapte300 g unt (80%)eenta de vanilie Decor:8 lg zahar 8 lg nuci Mod de preparare Prajitura Krantz : Se eaamestecă spuma...
Checuri si briose
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.