Pasca poloneza

Pasca poloneza

Pasca poloneza

 
 

HRISTOS A INVIAT !

 

Aluat :
200 g unt
100 g zahar pudra
2 oua
1 plic zahar vanilat
2 lg cacao
1/2 plic praf de copt
175 g faina
100 ml lapte
 
Umplutura :
100 g unt
200 g zahar pudra
5 oua
2 lg faina
2 lg esenta de vanilie
1 lgt coaja rasa de lamaie
2 lg rom
50 g stafide
700 g branza de vaci grasa
 
Glazura cacao :
3 lg apa
5 lg zahar
3 lg cacao
2 lg unt
 
sau
 
Glazura de ciocolata :
 
150 ml smantana pentru frisca
150 g ciocolata cu lapte
 
Mod de preparare Pasca poloneza :
 
   Aluat : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi galbenusurile pe rand. Incorporam ingredientele uscate : faina, praful de copt si pudra de cacao si laptele. Separat batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si il incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand cu lingura, de jos in sus. Intindem jumatate de blat intr-o forma rotunda cu d=26 cm. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.
 
 
  Umplutura : untul il amestecam spuma cu zaharul pudra, adaugam ouale pe rand, faina, coaja rasa de lamaie, branza de vaci, esenta de vanilie, rom-ul si stafidele. Eu am pus doar coaja confiata de portocale.
 
 
Turnam umplutura peste aluatul copt, apoi intindem restul de aluat si dam la cuptor pentru circa 40-50 de minute.
 
 
       Glazura : amestecam zaharul cu apa, apoi pudra de cacao si untul. Punem pe foc mic sa dea intr-un clocot ; daca cumva are cocoloase de cacao, putem trece glazura printr-o sita de inox. Turnam peste pasca.
 
 
sau 
 
       Glazura de ciocolata : punem smantana pentru frisca intr-o cratita, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Lasam 1 minut, apoi amestecam energic cu un tel. Glazura o intindem peste pasca. Punem pasca la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 2 ore . Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
 
Pasca poloneza
 
Pasca poloneza
 
Pasca poloneza
 
Pasca poloneza
 
 
Pozele vechi 🙂
 
Pasca poloneza
Pasca poloneza
 
 
 
 
Este o pasca de sarbatoare absolut delicioasa si care, cu siguranta, merita incercata  🙂
 
Reteta o am de la tusa Cheta din Sibiu. 
 
Spor la prajiturit ! 🙂

 

 

Alte retete de pasca :

Pasca fara aluat

Pasca in trei straturi

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Mimmi

    Fie ca spiritul Sfant al Sarbatorilor Pascale sa va lumineze sufletele si casele !!!

    PASTE FERICIT !

    Răspuns
  2. Miha

    Paste fericit in continuare alaturi de cei dragi!

    Răspuns
  3. Timea

    arata super frumos!

    Răspuns
  4. Mirela Goleanu

    Paste fericit alaturi de cei dragi ! Va imbratisez cu drag ! 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6