Pasca poloneza

Pasca poloneza

Pasca poloneza

 
 

HRISTOS A INVIAT !

 

Aluat :
200 g unt
100 g zahar pudra
2 oua
1 plic zahar vanilat
2 lg cacao
1/2 plic praf de copt
175 g faina
100 ml lapte
 
Umplutura :
100 g unt
200 g zahar pudra
5 oua
2 lg faina
2 lg esenta de vanilie
1 lgt coaja rasa de lamaie
2 lg rom
50 g stafide
700 g branza de vaci grasa
 
Glazura cacao :
3 lg apa
5 lg zahar
3 lg cacao
2 lg unt
 
sau
 
Glazura de ciocolata :
 
150 ml smantana pentru frisca
150 g ciocolata cu lapte
 
Mod de preparare Pasca poloneza :
 
   Aluat : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi galbenusurile pe rand. Incorporam ingredientele uscate : faina, praful de copt si pudra de cacao si laptele. Separat batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si il incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand cu lingura, de jos in sus. Intindem jumatate de blat intr-o forma rotunda cu d=26 cm. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.
 
 
  Umplutura : untul il amestecam spuma cu zaharul pudra, adaugam ouale pe rand, faina, coaja rasa de lamaie, branza de vaci, esenta de vanilie, rom-ul si stafidele. Eu am pus doar coaja confiata de portocale.
 
 
Turnam umplutura peste aluatul copt, apoi intindem restul de aluat si dam la cuptor pentru circa 40-50 de minute.
 
 
       Glazura : amestecam zaharul cu apa, apoi pudra de cacao si untul. Punem pe foc mic sa dea intr-un clocot ; daca cumva are cocoloase de cacao, putem trece glazura printr-o sita de inox. Turnam peste pasca.
 
 
sau 
 
       Glazura de ciocolata : punem smantana pentru frisca intr-o cratita, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Lasam 1 minut, apoi amestecam energic cu un tel. Glazura o intindem peste pasca. Punem pasca la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 2 ore . Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
 
Pasca poloneza
 
Pasca poloneza
 
Pasca poloneza
 
Pasca poloneza
 
 
Pozele vechi 🙂
 
Pasca poloneza
Pasca poloneza
 
 
 
 
Este o pasca de sarbatoare absolut delicioasa si care, cu siguranta, merita incercata  🙂
 
Reteta o am de la tusa Cheta din Sibiu. 
 
Spor la prajiturit ! 🙂

 

 

Alte retete de pasca :

Pasca fara aluat

Pasca in trei straturi

 

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Mimmi

    Fie ca spiritul Sfant al Sarbatorilor Pascale sa va lumineze sufletele si casele !!!

    PASTE FERICIT !

    Răspuns
  2. Miha

    Paste fericit in continuare alaturi de cei dragi!

    Răspuns
  3. Timea

    arata super frumos!

    Răspuns
  4. Mirela Goleanu

    Paste fericit alaturi de cei dragi ! Va imbratisez cu drag ! 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4