Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura ruseasca cu branza de vaci

Prajitura ruseasca cu branza de vaci

Prajitura ruseasca cu branza de vaci   Aluat fraged : 200 g unt rece 150 g zahar 350 g faina 5 g praf de copt 2 lg cacao 1 ou   Umplutura de branza : 500 g branza de vaci 150 g unt moale 150 g zahar esenta de vanilie coaja rasa de la 1 lamaie 4 oua 1 plic...

citește mai mult
Prajitura Luna

Prajitura Luna

Prajitura Luna   Blat : 6 albusuri 6 lg zahar 1 lg rom 4 lg faina 1/2 plic praf de copt (5 g)   Crema : 6 galbenusuri 6 lg zahar 2 plicuri budinca de vanilie (80 g) 700 ml lapte 200 g unt 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie 30 g cocos   300 g piscoturi...

citește mai mult
Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea   Aluat fraged : 250 g faina 140 g unt 1 ou 70 g zahar pudra 1 plic praf de copt (10 g) 1-2 lg smantana   gem de capsuni 1 borcan compot de visine (700 g) sau visine congelate   Umplutura : 6 oua 200 g zahar...

citește mai mult
Bete cu migdale si ciocolata

Bete cu migdale si ciocolata

Ingrediente : 220 g faina 150 g migdale macinate 1 lgt esenta de migdale 100 g zahar pudra 200 g unt   100 g ciocolata cu lapte 100 g ciocolata neagra   Mod de preparare : Framantam din toate ingredientele, cu exceptia ciocolatei, un aluat moale. Invelim...

citește mai mult
Tort cu frisca si rom

Tort cu frisca si rom

Tort cu frisca si rom   Blat : 125 g unt 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie 5 oua 150 g faina 50 g amidon alimentar 1 plic praf de copt (10 g)   Crema : 250 ml lapte 100 g zahar esenta de vanilie 10 g gelatina granulata 4 lg rom 400 ml smantana pentru...

citește mai mult
Cheesecake Bounty necopt

Cheesecake Bounty necopt

Cheesecake Bounty necopt   Crusta : 300 g biscuiti digestivi cu ciocolata 120 g unt topit   Umplutura : 600 g crema de branza Philadelphia 120 g zahar pudra cu aroma de vanilie 1 lgt esenta de vanilie 200 g crema spread cocos 200 ml smantana pentru frisca...

citește mai mult
Biscuiti uriasi cu dovleac si ciocolata

Biscuiti uriasi cu dovleac si ciocolata

Ingrediente : 100 g unt 70 g zahar brun 30 g zahar esenta de vanilie 100 g piure de dovleac 1 ou 300 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare 120 g ciocolata neagra sau cu lapte   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam untul moale de la temperatura...

citește mai mult
Chec englezesc cu nuci

Chec englezesc cu nuci

Firimituri : 80 g zahar brun 70 g zahar 70 g unt 1 lgt scortisoara un praf de sare 150 g nuci tocate grosier   Aluat : 150 g unt 150 g zahar esenta de vanilie 3 oua 120 ml smantana 250 g faina 10 g praf de copt   Mod de preparare :  Firimituri : amestecam...

citește mai mult
Sochniki -copturi cu branza

Sochniki -copturi cu branza

Aluat : 100 g unt 150 g zahar 2 oua mici 1/4 lgt sare 100 ml smantana (20%) esenta de vanilie 400 g faina 1 lgt praf de copt   Umplutura : 200 g branza de vaci 1 lg smantana 1 albus esenta de vanilie 3 lg zahar 1,5 lg faina   Uns : 1 galbenus   Decor :...

citește mai mult
Chec simplu din albusuri

Chec simplu din albusuri

Ingrediente : 6 albusuri un praf de sare 6 lg zahar pudra 6 lg faina   Mod de preparare : Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma, apoi faina. Amestecam cu o lingura, cu miscari...

citește mai mult
Chec englezesc cu mere

Chec englezesc cu mere

Ingrediente : 200 g unt 150 g zahar esenta de vanilie 3 oua 120 ml smantana 10 g praf de copt (1 plic) 250 g faina 3 mere 1 lg zahar brun scortisoara (optional)   1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam untul topit...

citește mai mult
Profiterol

Profiterol

Aluat choux : 200 ml apa 200 ml ulei 10 lg faina 5 oua   Crema : 6 galbenusuri 200 g zahar 6 lg faina (sau amidon alimentar) 700 ml lapte esenta de vanilie 50 g unt   3 lg cacao lapte (circa 200 ml)   Decor : 50 g ciocolata cu lapte   Mod de...

citește mai mult

Torturi

Pavlova cu vanilie si capsuni

Pavlova cu vanilie si capsuni

Pavlova cu vanilie si capsuni   Bezea :4 albusuriun praf de sare250 g zahar fin1 lg amidon1 lg otetesenta de vanilie Crema de vanilie :1 plic budinca de vanilie300 ml lapte4 galbenusuri3 lg zaharesenta de vanilie (optional)200 g unt Decor :200 ml frisca lichida400 g...

citește mai mult
Tort cu zmeura, iaurt si nuci

Tort cu zmeura, iaurt si nuci

Tort cu zmeura, iaurt si nuci   Blat :8 oua8 lg zahar9 lg faina6 lg nuci1 lgt praf de copt (5 g) Sirop :200 ml apa3 lg zaharesenta de vaniliesuc de zmeura Crema :400 g zmeura 2 lg zahar pudra 500 g iaurt cremos (10% grasime) sau iaurt cu zmeura 5 lg zahar pudra500 ml...

citește mai mult
Tarta cu budinca si capsuni

Tarta cu budinca si capsuni

Tarta cu budinca si capsuni   Blat:4 oua4 lg zahar2 lg ulei5 lg faina Sirop :suc din compot Budinca de vanilie :1 plic budinca de vanilie (40 g)400 ml lapte4 lg zahar Decor :600 g capsuni proaspete1 plic tort gelee transparent   Mod de preparare Tarta cu budinca si...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa 4 Foi : 2 oua 180 g zahar 180 ml lapte 140 ml ulei 1 lgt bicarbonat (10 g) 1 lg zeama de lamaie (sau otet) 30 g cacao 600-700 g faina   Crema : 1 l lapte 200 g zahar 3 plicuri budinca de ciocolata (3x40 g) 200 g ciocolata neagra 300 g unt...

citește mai mult
Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Prajitura Contesa Bezea cu migdale : 12 albusuri 12 lg zahar 9 lg faina 3 lg ulei 120 g fulgi de migdale   1 borcan mare de compot de visine fara samburi   Crema : 12 galbenusuri 150 g zahar 400 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 1 lg esenta de...

citește mai mult
Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise Blat : 8 oua 8 lg zahar 4 lg ulei 9 lg faina esenta de vanilie   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 250 g crema de branza (Philadelphia, Almette...) 1,5 plicuri gelatina granulata (15 g) 160 g zahar pudra cu aroma de...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6