Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc   1 foaie cremes   Crema : 4 oua 250 ml lapte 2 lg amidon alimentar 200 g zahar 200 g ciocolata alba 20 g gelatina granulata 600 ml smantana pentru frisca   250 g piscoturi 250 ml cafea espresso   Glazura : 130 ml smantana pentru...

citește mai mult
Prajitura cu vanilie, biscuiti si capsuni

Prajitura cu vanilie, biscuiti si capsuni

Prajitura cu vanilie biscuiti si capsuni   Ingrediente : 3 plicuri budinca de vanilie (3*40 g) 1 l lapte 10 lg zahar 200 g unt 400 g capsuni 400 g biscuiti   Decor : 300 ml frisca lichida sau 300 ml smantana pentru frisca 3 lg zahar pudra   Mod de...

citește mai mult
Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi

Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi

Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi   Ingrediente : 200 ml frisca lichida 500 ml iaurt (4%) 3 oua 150 g zahar esenta de vanilie 15 g gelatina granulata 200 g piscoturi 300 g capsuni   Decor : 100 ml frisca lichida bomboane cu rom ciocolata alba capsuni...

citește mai mult
Tort Monica

Tort Monica

Blat alb : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 12 lg faina 1/2 plic praf de copt (5 g)   Blat maro : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 10 lg faina 2 lg cacao 1/2 plic praf de copt (5 g)   Crema : 1 l lapte 12 lg zahar 250 g unt 200 g cocos   Decor : 400 ml smantana...

citește mai mult
Prajitura cu capsuni, cacao si crema de vanilie

Prajitura cu capsuni, cacao si crema de vanilie

Prajitura cu capsuni, cacao si crema de vanilie   Blat cacao : 6 oua 200 g zahar 200 ml iaurt gras 100 ml ulei 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare esenta de vanilie 200 g faina 2 lg cacao   200 g capsuni   Crema vanilie : 4 galbenusuri 150 g...

citește mai mult
Tiramisu cu frisca si capsuni

Tiramisu cu frisca si capsuni

Tiramisu cu frisca si capsuni   Ingrediente : 4 oua 200 g zahar pudra 500 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca (35%) 500 g piscoturi   500 ml cafea espresso tare indulcita 50 ml lichior cafea sau cognac   Decor : 2 lg cacao   Mod de preparare...

citește mai mult
Prajitura cu iaurt si capsuni

Prajitura cu iaurt si capsuni

Ingrediente : 5 oua 200 g zahar un praf de sare 200 ml iaurt simplu 100 ml ulei 1 plic praf de copt (10 g) esenta de migdale 200 g faina   150-200 g capsuni proaspeti   Decor : 1 lg zahar pudra   Mod de preparare : Galbenusurile le mixam cu uleiul...

citește mai mult
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba   Blat cacao : 6 oua 150 g zahar 200 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 40 ml ulei 40 ml apa rece 3 lg pline cacao   Crema ciocolata alba : 400 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida) 5 g...

citește mai mult
Taitei de casa

Taitei de casa

Ingrediente : 2 oua faina   Mod de preparare : Spargem 2 oua intr-un castron si adaugam faina, treptat, amestecand cu o furculita. Adaugam faina si framantam cu mana , pana obtinem un aluat vartos ,care nu se mai prinde de masa. Aluatul obtinut il taiem cu...

citește mai mult
Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria   Blat cu nuci : 8 oua 8 lg zahar pudra 4 lg faina 100 g nuci macinate 1 lg cocos   Bezea cu nuci : 6 albusuri 6 lg zahar pudra 150 g nuci prajite si taiate 2 lg faina   Crema vanilie : 6 galbenusuri 200 g zahar pudra 1 plic budinca...

citește mai mult
Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata   Crema 1 : 400 ml smantana pentru frisca (35%) 300 g ciocolata cu lapte   Crema 2 : 200 ml smantana pentru frisca (35%) 100 g ciocolata neagra (45-55%)   Blat : 6 oua mici 5 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 1 lg cu...

citește mai mult
Rulouri cu nuca si crema de ciocolata

Rulouri cu nuca si crema de ciocolata

800 g aluat foietaj 4 albusuri 100 g zahar 300 g nuci macinate 1 lg plina cacao   Crema :  2 plicuri budinca de ciocolata (80 g) 700 ml lapte 100 g zahar 4 galbenusuri 200 g ciocolata neagra 2 lg rom 400 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra   Mod de...

citește mai mult

Torturi

Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Tort Tiramisu  Blat :200 g unt200 g zahar4 ouaun praf de sare220 g faina2 lgt praf de copt3 lg lapte4 g ness (1,5 lg)2 lg apa clocotita Crema :6 galbenusuri200 g zahar pudra3 lg lichior de cafea500 g mascarpone Sirop :250-300 ml cafea tare esspresso4 lg zahar3 lg...

citește mai mult
Pavlova cu vanilie si capsuni

Pavlova cu vanilie si capsuni

Pavlova cu vanilie si capsuni   Bezea :4 albusuriun praf de sare250 g zahar fin1 lg amidon1 lg otetesenta de vanilie Crema de vanilie :1 plic budinca de vanilie300 ml lapte4 galbenusuri3 lg zaharesenta de vanilie (optional)200 g unt Decor :200 ml frisca lichida400 g...

citește mai mult
Tort cu zmeura, iaurt si nuci

Tort cu zmeura, iaurt si nuci

Tort cu zmeura, iaurt si nuci   Blat :8 oua8 lg zahar9 lg faina6 lg nuci1 lgt praf de copt (5 g) Sirop :200 ml apa3 lg zaharesenta de vaniliesuc de zmeura Crema :400 g zmeura 2 lg zahar pudra 500 g iaurt cremos (10% grasime) sau iaurt cu zmeura 5 lg zahar pudra500 ml...

citește mai mult

Prajituri

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

citește mai mult
Prajitura vant spaniol

Prajitura vant spaniol

Prajitura vant spaniol Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao 3 lg ulei   Bezea : 8 albusuri 300 g zahar pudra 1 lgt otet   Crema : 8 galbenusuri 8 lg zahar 1 plic budinca de vanilie (40 g) 2 lg amidon alimentar 600 ml lapte 250 g unt (80%) 2 lg...

citește mai mult
Prajitura cu tonka

Prajitura cu tonka

Blat cu tonka : 6 oua 6 lg zahar 7 lg faina 3 lg ulei 1/2 boaba tonka rasa Crema : 500 ml lapte 50 g amidon alimentar 2 lg zahar 60 g ciocolata cu lapte 125 g unt (80%) 75 g zahar pudra Decor : 50 g ciocolata alba rasa Mod de preparare : Blat cu tonka : mixam spuma...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10