Prajitura regina Sofia
Bezea cacao:
4 albusuri
4 lg zahar
1 varf cutit de praf de copt
1 lg faina
3 lg cacao
Bezea nuci :
4 albusuri
4 lg zahar
1 varf cutit praf de copt
1 lg faina
4 lg nuci macinate
Bezea cocos:
4 albusuri
4 lg zahar
1 varf cutit praf de copt
1 lg faina
4 lg cocos
Crema :
12 galbenusuri
7 lg zahar
4 lg amidon alimentar
400 ml lapte
250 g unt 80%
200 g ciocolata Milka dessert
3 plicuri ness
Decor :
nuci macinate sau ciocolata rasa
Mod de preparare :
Bezea cacao : mixam albusurile cu praful de copt, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o spatula, prin miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute. Lasam bezeaua sa se raceasca in foaia de copt.
Bezea nuci : mixam albusurile cu praful de copt, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam faina amestecata cu nucile macinate. Compozitia o coacem la fel.
Bezea cocos : mixam albusurile cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi faina amestecata cu cocosul. Compozitia obtinuta o coacem la fel ca si celelalte 2 foi de bezea.
Crema : am folosit 12 oua mici.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam amidonul alimentar, apoi laptele rece si punem cratita pe foc mediu, amestecand pana obtinem o budinca. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin . Peste el adaugam cate 1 lg din crema racita; crema o impartim apoi in 3 .
Ciocolata Milka o topim pe baie de aburi sau la microunde, apoi o lasam sa se raceasca . Intr-o treime de crema punem ciocolata si amestecam pentru omogenizare.
In a doua crema adaugam nessul pe care l-am dizolvat in putina apa fierbinte (pe care l-am lasat sa se raceasca, inainte de a-l adaugam cremei).
A 3-a parte de crema ramane simpla.
Asamblare : bezea cacao-crema cu ciocolata-bezea nuci-crema cu ness-bezea cocos-crema vanilie-nuci macinate sau ciocolata rasa.
Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Alte retete asemanatoare :
Prajitura Excelent
Prajitura in dungi
Prajitura Primarita
Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Prajitura Regina Sofia
0 Comentarii