Prajitura regina Sofia

Prajitura regina Sofia

Prajitura regina Sofia

 

Bezea cacao:

4 albusuri

4 lg zahar

1 varf cutit de praf de copt

1 lg faina

3 lg cacao

 

Bezea nuci :

4 albusuri

4 lg zahar

1 varf cutit praf de copt

1 lg faina

4 lg nuci macinate

 

Bezea cocos:

4 albusuri

4 lg zahar

1 varf cutit praf de copt

1 lg faina

4 lg cocos

 

Crema :

12 galbenusuri

7 lg zahar

4 lg amidon alimentar

400 ml lapte

250 g unt 80%

200 g ciocolata Milka dessert

3 plicuri ness

 

Decor :

nuci macinate sau ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

Bezea cacao : mixam albusurile cu praful de copt, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o spatula, prin miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute. Lasam bezeaua sa se raceasca in foaia de copt.

Bezea nuci : mixam albusurile cu praful de copt, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam faina amestecata cu nucile macinate. Compozitia o coacem la fel.

Bezea cocos : mixam albusurile cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi faina amestecata cu cocosul. Compozitia obtinuta o coacem la fel ca si celelalte 2 foi de bezea.

Crema : am folosit 12 oua mici.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam amidonul alimentar, apoi laptele rece si punem cratita pe foc mediu, amestecand pana obtinem o budinca. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin . Peste el adaugam cate 1 lg din crema racita; crema o impartim apoi in 3 .

Ciocolata Milka o topim pe baie de aburi sau la microunde, apoi o lasam sa se raceasca . Intr-o treime de crema punem ciocolata si amestecam pentru omogenizare.

In a doua crema adaugam nessul pe care l-am dizolvat in putina apa fierbinte (pe care l-am lasat sa se raceasca, inainte de a-l adaugam cremei).

A 3-a parte de crema ramane simpla.

Asamblare : bezea cacao-crema cu ciocolata-bezea nuci-crema cu ness-bezea cocos-crema vanilie-nuci macinate sau ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura regina Sofia

Prajitura regina Sofia

Alte retete asemanatoare :

Prajitura Excelent

Prajitura in dungi

Prajitura Primarita

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Regina Sofia

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10