Prajitura regina Sofia

Prajitura regina Sofia

Prajitura regina Sofia

 

Bezea cacao:

4 albusuri

4 lg zahar

1 varf cutit de praf de copt

1 lg faina

3 lg cacao

 

Bezea nuci :

4 albusuri

4 lg zahar

1 varf cutit praf de copt

1 lg faina

4 lg nuci macinate

 

Bezea cocos:

4 albusuri

4 lg zahar

1 varf cutit praf de copt

1 lg faina

4 lg cocos

 

Crema :

12 galbenusuri

7 lg zahar

4 lg amidon alimentar

400 ml lapte

250 g unt 80%

200 g ciocolata Milka dessert

3 plicuri ness

 

Decor :

nuci macinate sau ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

Bezea cacao : mixam albusurile cu praful de copt, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o spatula, prin miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute. Lasam bezeaua sa se raceasca in foaia de copt.

Bezea nuci : mixam albusurile cu praful de copt, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam faina amestecata cu nucile macinate. Compozitia o coacem la fel.

Bezea cocos : mixam albusurile cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi faina amestecata cu cocosul. Compozitia obtinuta o coacem la fel ca si celelalte 2 foi de bezea.

Crema : am folosit 12 oua mici.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam amidonul alimentar, apoi laptele rece si punem cratita pe foc mediu, amestecand pana obtinem o budinca. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin . Peste el adaugam cate 1 lg din crema racita; crema o impartim apoi in 3 .

Ciocolata Milka o topim pe baie de aburi sau la microunde, apoi o lasam sa se raceasca . Intr-o treime de crema punem ciocolata si amestecam pentru omogenizare.

In a doua crema adaugam nessul pe care l-am dizolvat in putina apa fierbinte (pe care l-am lasat sa se raceasca, inainte de a-l adaugam cremei).

A 3-a parte de crema ramane simpla.

Asamblare : bezea cacao-crema cu ciocolata-bezea nuci-crema cu ness-bezea cocos-crema vanilie-nuci macinate sau ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura regina Sofia

Prajitura regina Sofia

Alte retete asemanatoare :

Prajitura Excelent

Prajitura in dungi

Prajitura Primarita

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Regina Sofia

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...