Prajitura cu crema de biscuiti
Blat :
4 oua
9 lg zahar
9 lg faina
9 lg apa calduta
1 plic praf de copt (10 g)
un praf de sare
Crema de biscuiti :
600 g biscuiti Petite beurre
100 g nuci macinate
150 ml apa
100 g zahar
3 lg cacao
7 lg gem de prune
esenta de rom
250 g unt (80%)
Mod de preparare Prajitura cu crema de biscuiti :
Blat : intr-un castron mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste albusuri adaugam galbenusurile treptat, mixand la viteza mica, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si apa calduta . Compozitia obtinuta o intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Blatul rece il taiem in 2.
Crema de biscuiti : apa rece si zaharul le punem pe foc mic pana se topeste zaharul. Lasam sa se racoreasca putin. Intr-un castron mare punem biscuiti macinati grosier cu robotul, adaugam pudra de cacao, apa dulce calduta, nucile macinate, gemul de prune si esenta de rom.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam din crema de biscuiti de mai sus.
Asamblare : 1/2 blat-crema biscuiti-1/2 blat-zahar pudra. Peste prajitura asezam o greutate pana a doua zi.
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu biscuiti :
0 Comentarii