Napolitane cu blat si crema de lapte
Blat :
7 oua
7 lg zahar
3,5 lg ulei
8 lg faina
esenta de vanilie
Crema de lapte :
600 ml lapte
6 lg zahar
6 lg faina
100 g unt (80%)
esenta de vanilie
2 foi de napolitane 25×3 cm
Mod de preparare Napolitane cu blat si crema de lapte :
Blat : intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat si esenta de vanilie. Mixam la viteza mica putin, apoi adaugam faina cernuta. Omogenizam cu o spatula.
Compozitia o intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt . Coacem in cuptorul preancalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.
Lasam blatul sa se raceasca.
Crema de lapte : intr-o oala de inox cu fund dublu amestecam faina si zaharul, apoi adaugam laptele rece treptat. Omogenizam bine. Punem cratita pe foc mediu, amestecand cu un tel pana se ingroasa. Luam de pe foc, lasam circa 5 minute crema deoparte si adaugam untul moale de la temperatura camerei si esenta de vanilie. Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam pana devine calduta, apoi o folosim.
Eu am folosit in aceasta reteta doar 500 ml lapte, 5lg faina, 5 lg zahar, esenta de vanilie si 100 g unt , dar mi s-a parut cam putina crema. Cred ca daca se folosesc 600 ml lapte va fi perfecta reteta.
Asamblare : foaie de napolitana-1/2 crema de lapte calduta-blat-1/2 crema de lapte calduta-foaie de napolitana
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit bine ascutit.
Reteta am gasit-o pe un grup, dar nu o mai gasesc pentru a trece sursa.
Spor la prajiturit ! 🙂 O prajitura ieftina , rapida si absolut delicioasa .
Alte retete cu foi de napolitane :
0 Comentarii