Cheesecake cu bezea de cocos
Aluat fraged :
300 g faina
1 lgt praf de copt
100 g zahar
2 galbenusuri
1 ou
100 g unt 80%
1 lg untura
Crema de branza :
1 kg branza de vaci grasa
1 plic zahar vanilat
180 g zahar
100 ml ulei
4 galbenusuri
2 oua
1 plic budinca de vanilie (40 g)
750 ml lapte
Bezea cocos :
6 albusuri
180 g zahar
1 lgt amidon alimentar
120 g cocos
Mod de preparare Cheesecake cu bezea de cocos :
Aluat fraged : intr-un castron cernem faina si praful de copt, adaugam zaharul, untul si untura si framantam cu varfurile degetelor. La urma adaugam galbenusurile si oul. Framantam putin compozitia pana cand obtinem un aluat legat. Aluatul il intindem cu sucitorul pe foaia de copt si il asezam in tava (25×35 cm) . Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-15 minute. Intre timp pregatim crema de branza.
Crema de branza : intr-un bol punem toate ingredientele cu exceptia laptelui. Mixam bine compozitia , apoi adaugam laptele trepat. Compozitia lichida o turnam peste aluatul fraged copt si dam din nou tava la cuptor, la 180 grade Celsius circa 45 minute.
La mine s-a bronzat putin, dar nu e nici o problema. Daca vreti sa nu patiti la fel, cand vedeti ca incepe sa devina crema putin maronie, asezati o foaie de copt deasupra.
Cu 10 minute inainte de a scoate cheesecake-ul din cuptor, pregatim bezeaua cu cocos .
Bezea cu cocos : intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste ea adaugam amidonul si cocosul. Omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare. Bezeau o intindem peste cheesecake-ul fierbinte si dam din nou la cuptor, la 180 grade Celsius, pe3ntru circa 15 minute.
Lasam cheesecake-ul ra se raceasca, apoi il feliem.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete de cheesecake :
Cheesecake-ul cu bezea de cocos arata absolut delicios! Ma bucur ca am gasit aceasta reteta si abia astept sa o incerc. Ador combinatia de branza si bezea, dar adaugarea bezelei de cocos ii da o aroma unica si exotica. Sigur va fi un succes la urmatoarea mea petrecere sau cina cu prietenii. Multumesc pentru aceasta delicioasa idee de prajitura!
Cu mult drag ! 🙂