Blat mac :1 ou5 lg zahar150 ml smantana5 lg faina1 lgt praf de copt5 lg mac Blat cacao :1 ou5 lg zahar150 ml smantana4 lg faina1 lgt praf de copt2 lg rase cacao Blat nuca :1 ou5 lg zahar150 ml smantana5 lg faina1 lgt praf de copt5 lg nuci macinate Crema :500 ml lapte5 lg gris175 g zahar pudra2 plicuri zahar vanilat200 g unt gras Glazura :150 g ciocolata cu lapte1,5 lg unt3 lg lapte Mod de preparare : Blat mac : intr-un castron mixam spuma oul cu zaharul, adaugam smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina amestecata macul. Coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. 


Blat cacao : intr-un castron mixam spuma oul cu zaharul, adaugam smantana, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, faina amestecata cu pudra de cacao. Coacem in tava (23*35 cm), la 180 grade Celsius, circa 20 minute. 


Blat nuca : intr-un castron mixam spuma oul impreuna cu zaharul, smantana, adaugam apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina amestecata cu nucile macinate. Coacem in tava (23*35 cm), la 180 grade Celsius, circa 20 minute. 


Crema : Punem laptele la fiert intr-o craticioara, apoi turnam in ploaie grisul peste el, amestecand pana se ingroasa. Lasam grisul sa se raceasca. Untul il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi peste el adaugam din grisul racit, lingura cu lingura. 
Asamblare : blat mac-1/2 crema-blat cacao-1/2 crema- blat nuca- glazura ciocolata (cele 3 ingrediente le topim intr-o craticioara, pe foc mic sau pe baie de aburi). 


Lasam prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi putem taia si servi.
Spor la prajiturit ! 🙂 Sursa : http://bettykitchen.wordpress.com/2012/06/30/prajitura-in-dungi/
Please follow and like us:
0 Comentarii
Confirmări/Notificări