Prajitura in dungi
 
 
Blat mac :
1 ou
5 lg zahar
150 ml smantana
5 lg faina
1 lgt praf de copt
5 lg mac
 
Blat cacao :
1 ou
5 lg zahar
150 ml smantana
4 lg faina
1 lgt praf de copt
2 lg rase cacao
 
Blat nuca :
1 ou
5 lg zahar
150 ml smantana
5 lg faina
1 lgt praf de copt
5 lg nuci macinate
 
Crema :
500 ml lapte
5 lg gris
175 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
200 g unt gras
 
Glazura :
150 g ciocolata cu lapte
1,5 lg unt
3 lg lapte
 
Mod de preparare :
      Blat mac : intr-un castron mixam spuma oul cu zaharul, adaugam smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina amestecata macul. Coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.
 
IMG_7275
IMG_7276
IMG_7277
IMG_7281
 
       Blat cacao : intr-un castron mixam spuma oul cu zaharul, adaugam smantana, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, faina amestecata cu pudra de cacao. Coacem in tava (23*35 cm), la 180 grade Celsius, circa 20 minute.
 
IMG_7287
IMG_7288
IMG_7289
IMG_7290
       Blat nuca : intr-un castron mixam spuma oul impreuna cu zaharul, smantana, adaugam apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina amestecata cu nucile macinate. Coacem in tava (23*35 cm), la 180 grade Celsius, circa 20 minute.
 
IMG_7282
IMG_7283
IMG_7284
IMG_7285
 
      Crema : Punem laptele la fiert intr-o craticioara, apoi turnam in ploaie grisul peste el, amestecand pana se ingroasa. Lasam grisul sa se raceasca. Untul il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi peste el adaugam din grisul racit, lingura cu lingura.
 
IMG_7304
IMG_7305
 
       Asamblare : blat mac-1/2 crema-blat cacao-1/2 crema- blat nuca- glazura ciocolata (cele 3 ingrediente le topim intr-o craticioara, pe foc mic sau pe baie de aburi).
 
IMG_7306
IMG_7307
IMG_7339
IMG_7360
 
       Lasam prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi putem taia si servi.
 
 
 
IMG_7547 IMG_7555
 
 
       Spor la prajiturit ! 🙂
 
 
 
 Sursa : http://bettykitchen.wordpress.com/2012/06/30/prajitura-in-dungi/

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura in dungi | Atelierele Roua - […] borcan si am tinut cont si de acest aspect atunci cand am ales. Reteta circula de ceva vreme, eu…
  2. Prajitura in dungi – Livit - […] borcan si am tinut cont si de acest aspect atunci cand am ales. Reteta circula de ceva vreme, eu…
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10