Prajitura in dungi
 
 
Blat mac :
1 ou
5 lg zahar
150 ml smantana
5 lg faina
1 lgt praf de copt
5 lg mac
 
Blat cacao :
1 ou
5 lg zahar
150 ml smantana
4 lg faina
1 lgt praf de copt
2 lg rase cacao
 
Blat nuca :
1 ou
5 lg zahar
150 ml smantana
5 lg faina
1 lgt praf de copt
5 lg nuci macinate
 
Crema :
500 ml lapte
5 lg gris
175 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
200 g unt gras
 
Glazura :
150 g ciocolata cu lapte
1,5 lg unt
3 lg lapte
 
Mod de preparare :
      Blat mac : intr-un castron mixam spuma oul cu zaharul, adaugam smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina amestecata macul. Coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.
 
IMG_7275
IMG_7276
IMG_7277
IMG_7281
 
       Blat cacao : intr-un castron mixam spuma oul cu zaharul, adaugam smantana, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, faina amestecata cu pudra de cacao. Coacem in tava (23*35 cm), la 180 grade Celsius, circa 20 minute.
 
IMG_7287
IMG_7288
IMG_7289
IMG_7290
       Blat nuca : intr-un castron mixam spuma oul impreuna cu zaharul, smantana, adaugam apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina amestecata cu nucile macinate. Coacem in tava (23*35 cm), la 180 grade Celsius, circa 20 minute.
 
IMG_7282
IMG_7283
IMG_7284
IMG_7285
 
      Crema : Punem laptele la fiert intr-o craticioara, apoi turnam in ploaie grisul peste el, amestecand pana se ingroasa. Lasam grisul sa se raceasca. Untul il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi peste el adaugam din grisul racit, lingura cu lingura.
 
IMG_7304
IMG_7305
 
       Asamblare : blat mac-1/2 crema-blat cacao-1/2 crema- blat nuca- glazura ciocolata (cele 3 ingrediente le topim intr-o craticioara, pe foc mic sau pe baie de aburi).
 
IMG_7306
IMG_7307
IMG_7339
IMG_7360
 
       Lasam prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi putem taia si servi.
 
 
 
IMG_7547 IMG_7555
 
 
       Spor la prajiturit ! 🙂
 
 
 
 Sursa : http://bettykitchen.wordpress.com/2012/06/30/prajitura-in-dungi/

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura in dungi | Atelierele Roua - […] borcan si am tinut cont si de acest aspect atunci cand am ales. Reteta circula de ceva vreme, eu…
  2. Prajitura in dungi – Livit - […] borcan si am tinut cont si de acest aspect atunci cand am ales. Reteta circula de ceva vreme, eu…
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
823
1407
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest