Prajitura Excelent

Prajitura Excelent

Prajitura Excelent

Crema ciocolata :

8 galbenusuri

200 g zahar

200 g ciocolata neagra 50%

250 g unt (80%)

 

Bezea cocos :

4 albusuri

6 lg zahar

75 g cocos

1 lg faina

5 g praf de copt

 

Bezea ciocolata :

4 albusuri

6 lg zahar

4 lg faina

75 g ciocolata neagra 50%

5 g praf de copt

 

Glazura :

200 ml smantana pentru frisca (30%)

2 lg zahar pudra

 

Decor :

cocos, ciocolata rasa sau cacao

 

Mod de preparare :

Crema de ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi le punem pe baie de aburi pana cand crema prinde consistenta.. Luam deoparte si adaugam ciocolata neagra bucatele, amestecam, apoi acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate 1 lg din crema de ciocolata racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

 

Bezea cocos : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi cocosul amestecat cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Bezeaua o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 15 minute.

Bezea de ciocolata : topim ciocolata si o lasam circa 10 minute sa se raceasca. Albusurile le mixam cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste bezeaua obtinuta incorporam ciocolata topita , amestecand cu o spatula, cu miscari circulare, iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 15 minute.

Asamblare : bezea cocos-1/2 crema ciocolata-bezea ciocolata-1/2 crema ciocolata-smantana pentru frisca batuta spuma cu zaharul pudra-cocos, ciocolata rasa sau cacao.

Prajitura  Excelent

Dam prajitura la frigider . Taiem felii cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Fiind o prajitura cu crema pe baza de unt este bine sa lasam prajitura la temperatura camerei pentru circa 30 min-1 ora, apoi sa o feliem, altfel crema este tare.

Prajitura  Excelent

Prajitura Excelent

O prajitura absolut delicioasa !

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Excelent

 

 

 

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4