Prajitura Excelent
Crema ciocolata :
8 galbenusuri
200 g zahar
200 g ciocolata neagra 50%
250 g unt (80%)
Bezea cocos :
4 albusuri
6 lg zahar
75 g cocos
1 lg faina
5 g praf de copt
Bezea ciocolata :
4 albusuri
6 lg zahar
4 lg faina
75 g ciocolata neagra 50%
5 g praf de copt
Glazura :
200 ml smantana pentru frisca (30%)
2 lg zahar pudra
Decor :
cocos, ciocolata rasa sau cacao
Mod de preparare :
Crema de ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi le punem pe baie de aburi pana cand crema prinde consistenta.. Luam deoparte si adaugam ciocolata neagra bucatele, amestecam, apoi acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate 1 lg din crema de ciocolata racita. Crema obtinuta o impartim in 2.
Bezea cocos : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi cocosul amestecat cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Bezeaua o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 15 minute.
Bezea de ciocolata : topim ciocolata si o lasam circa 10 minute sa se raceasca. Albusurile le mixam cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste bezeaua obtinuta incorporam ciocolata topita , amestecand cu o spatula, cu miscari circulare, iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 15 minute.
Asamblare : bezea cocos-1/2 crema ciocolata-bezea ciocolata-1/2 crema ciocolata-smantana pentru frisca batuta spuma cu zaharul pudra-cocos, ciocolata rasa sau cacao.
Dam prajitura la frigider . Taiem felii cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Fiind o prajitura cu crema pe baza de unt este bine sa lasam prajitura la temperatura camerei pentru circa 30 min-1 ora, apoi sa o feliem, altfel crema este tare.
O prajitura absolut delicioasa !
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Prajitura Excelent
0 Comentarii