Chec la tava cu budinca de vanilie si visine
Budinca de vanilie :
1 plic budinca de vanilie (40 g)
375 ml lapte
2 lg zahar
Aluat chec :
150 g unt 80%
150 g zahar (sau zahar pudra)
1 plic zahar vanilat
4 oua
200 g faina
1 plic praf de copt
150 ml smantana
1 borcan compot de visine (720 g)
fulgi de migdale
zahar pudra
Mod de preparare :
Budinca de vanilie : o pregatim conform indicatiilor de pe plicul de businca, dar cu cantitatile de mai sus. Acoperim budinca cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca.
Aluat chec : untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul ( sau zaharul pudra) si zaharul vanilat, adaugam cate 1 ou pe rand mixand dupa fiecare ,apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute), iar la urma smantana. Compozitia obtinuta o intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Peste ea adaugam budinca de vanilie rece (o mixam putin inainte de a o intinde ) si visinele scurse de sucul din compot. Deasupra presaram cativa fulgi de migdale. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-40 minute. Facem testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi cernem peste ea zahar pudra si feliem.
Chec la tava cu vanilie si visine este un chec usor de preparat si absolut delicios.
Alte retete de chec cu fructe le gasiti mai jos :
Spor la prajiturit ! 🙂
Ce tip de smantana ati folosit mai exact?Multumesc!
Am folosit smantana de gatit cu 20% grasime.Mult spor ! 🙂