Prajitura Primarita

IMG_9545

Blat cacao :
6 oua
6 lg zahar
5 lg apa rece
5 lg faina
5 lg nuci macinate
1 lg cacao

Blat alb :
2 oua
2 lg zahar
2 lg faina

Caramel :
7 lg zahar
2 lg unt

Crema :
5 oua
5 lg zahar
4 lg ness
400 g unt

Glazura :
150 g ciocolata neagra
50 g unt
4 lg lapte

Mod de preparare :

       Blat cacao : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, apa treptat, mixand mereu, iar la final faina amestecata cu pudra de cacao si nucile macinate (eu am avut bucatele de migdale). Compozitia o intindem intr-o forma dreptunghiulara (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam apoi la cuptor.

IMG_9479

IMG_9480

IMG_9481

Caramel : intr-o craticioara, topim zaharul, iar la sfarsit adaugam untul, amestecand pe foc mic timp de 2 minute. Acest caramel il intindem peste blatul de cacao. Caramelul trebuie sa se raceasca si abia apoi putem intinde crema peste el.

IMG_9487

Blat alb : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul , galbenusurile, iar la final faina. Coacem compozitia in aceeasi tava in care am copt blatul de cacao.

IMG_9483

IMG_9484

Crema : ouale le amestecam cu zaharul si ness-ul , pe baie de aburi, pana cand crema se intareste. Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Untul il mixam putin , iar in el punem cate o lingura din crema de ness racita

IMG_9485

IMG_9488

IMG_9489

Glazura : punem intr-o craticioara toate ingredientele, pe foc mic pana se topesc. Lasam putin sa se racoreasca glazura si o intindem peste prajitura.
 Asamblare : blat cacao-caramel-crema-blat alb-glazura.

IMG_9490

IMG_9491

IMG_9493

IMG_9545

O prajitura excelenta ! Spor la incercat ! 🙂

Sursa mea : Sydonia.

5 Comentarii

  1. laura

    Buna Mirela,ai prajituri delicioase la tine pe blog.Am si eu o intrebare ..pot sa folosesc in loc de ness la crema Cappucino?

    O seara placuta

    Răspuns
  2. maris elena

    la crema se foloseste oul intreg?

    Răspuns
  3. Musikrem

    Si eu sunt o bucatareasa micuta (14 ani) si ador checurile dar nu inteleg ce inseamna lg..daca ma puteti ajuta..va multumesc..:*

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Primarita, deliciu pentru maniacii cafelei, ca mine ~ Casuta Laurei - […] acum o luna, am gasit reteta aici, era in acelasi format pe care mi-l aminteam din mailul cu prajituri.…
  2. Prajitura Primarita cu blat de cacao si crema fina de cafea cu unt - VIDEO - […] acum o luna, am găsit rețeta aici, era in același format pe care mi-l aminteam din mailul cu prăjituri.…
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...