Blat cacao :
6 oua
6 lg zahar
5 lg apa rece
5 lg faina
5 lg nuci macinate
1 lg cacao
Blat alb :
2 oua
2 lg zahar
2 lg faina
Caramel :
7 lg zahar
2 lg unt
Crema :
5 oua
5 lg zahar
4 lg ness
400 g unt
Glazura :
150 g ciocolata neagra
50 g unt
4 lg lapte
Mod de preparare :
Blat cacao : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, apa treptat, mixand mereu, iar la final faina amestecata cu pudra de cacao si nucile macinate (eu am avut bucatele de migdale). Compozitia o intindem intr-o forma dreptunghiulara (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam apoi la cuptor.
Caramel : intr-o craticioara, topim zaharul, iar la sfarsit adaugam untul, amestecand pe foc mic timp de 2 minute. Acest caramel il intindem peste blatul de cacao. Caramelul trebuie sa se raceasca si abia apoi putem intinde crema peste el.
Blat alb : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul , galbenusurile, iar la final faina. Coacem compozitia in aceeasi tava in care am copt blatul de cacao.
Crema : ouale le amestecam cu zaharul si ness-ul , pe baie de aburi, pana cand crema se intareste. Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Untul il mixam putin , iar in el punem cate o lingura din crema de ness racita
Glazura : punem intr-o craticioara toate ingredientele, pe foc mic pana se topesc. Lasam putin sa se racoreasca glazura si o intindem peste prajitura.
Asamblare : blat cacao-caramel-crema-blat alb-glazura.
O prajitura excelenta ! Spor la incercat ! 🙂
Sursa mea : Sydonia.
Buna Mirela,ai prajituri delicioase la tine pe blog.Am si eu o intrebare ..pot sa folosesc in loc de ness la crema Cappucino?
O seara placuta
cred ca da 🙂
la crema se foloseste oul intreg?
Si eu sunt o bucatareasa micuta (14 ani) si ador checurile dar nu inteleg ce inseamna lg..daca ma puteti ajuta..va multumesc..:*
lg=lingura
lgt=lingurita
🙂