Prajitura Cremissimo

Prajitura Cremissimo

Prajitura Cremissimo

 

Bezea cocos :

6 albusuri

6 lg zahar

5 lg cocos

4 lg faina

5 g praf de copt

 

Bezea nuci :

6 albusuri

6 lg zahar

5 lg nuci macinate

3 lg faina

1 lg cacao

5 g praf de copt

 

Crema :

12 galbenusuri

8 lg zahar

3 lg apa

250 g unt (80%)

 

Glazura :

80 ml frisca

80 g ciocolata

 

Decor 

cocos

nuci macinate

 

Mod de preparare Prajitura Cremissimo :

 Bezea cocos : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi separate, astfel : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cocosul. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem bezeaua intr-o tava 20*30 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. La fel procedam si pentru a 2-a foaie de bezea cu cocos.

DSC_0224 DSC_0225 DSC_0226

   Bezea nuci : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi de bezea astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu pudra de cacao, praful de copt si nucile macinate. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem in tava 20*30 cm, tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzt, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. La fel procedam si pentru a 2-a foaie de bezea cu nuci si cacao.

DSC_0227 DSC_0229 DSC_0230

  Crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul si apa circa 5 minute, apoi le punem pe aburi, pana cand crema se ingroasa putin . Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema. Omogenizam apoi impartim crema in 3.

DSC_0232 DSC_0264 DSC_0265

 Asamblare : bezea nuci-1/3 crema-bezea cocos-1/3 crema-bezea cocos-1/3 crema-bezea nuci-glazura -decor.

Eu am lasat cam 2 linguri crema si am uns si ultimul blat.

 Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Lasam glazura sa se racoreasca putin (circa 3 minute), apoi o intindem peste prajitura, apoi presaram nuci macinate si cocos.

Prajitura Cremissimo

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta si sters de apa.

Prajitura Cremissimo

Prajitura Cremissimo

 

O super mega buna excelenta prajitura ! 🙂

Sursa mea : Maris Maria , careia ii multumesc foarte tare pentru reteta !!

 

Alte retete asemanatoare :

Prajitura fina cu nuci

Prajitura cu nuca,cocos si crema mascarpone

Prajitura regina Sofia

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Adina

    Buna Mirela….am facut aceasta prajitura:este foarte buna.Duminica frumoasa si spor la prajiturit.

    Răspuns
    • miremirc

      Mersi din nou 🙂 Si mie imi place foarte mult reteta ! Duminica placuta si tie 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6