Prajitura Cremissimo
Bezea cocos :
6 albusuri
6 lg zahar
5 lg cocos
4 lg faina
5 g praf de copt
Bezea nuci :
6 albusuri
6 lg zahar
5 lg nuci macinate
3 lg faina
1 lg cacao
5 g praf de copt
Crema :
12 galbenusuri
8 lg zahar
3 lg apa
250 g unt (80%)
Glazura :
80 ml frisca
80 g ciocolata
Decor
cocos
nuci macinate
Mod de preparare Prajitura Cremissimo :
Bezea cocos : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi separate, astfel : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cocosul. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem bezeaua intr-o tava 20*30 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. La fel procedam si pentru a 2-a foaie de bezea cu cocos.
Bezea nuci : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi de bezea astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu pudra de cacao, praful de copt si nucile macinate. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem in tava 20*30 cm, tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzt, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. La fel procedam si pentru a 2-a foaie de bezea cu nuci si cacao.
Crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul si apa circa 5 minute, apoi le punem pe aburi, pana cand crema se ingroasa putin . Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema. Omogenizam apoi impartim crema in 3.
Asamblare : bezea nuci-1/3 crema-bezea cocos-1/3 crema-bezea cocos-1/3 crema-bezea nuci-glazura -decor.
Eu am lasat cam 2 linguri crema si am uns si ultimul blat.
Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Lasam glazura sa se racoreasca putin (circa 3 minute), apoi o intindem peste prajitura, apoi presaram nuci macinate si cocos.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta si sters de apa.
O super mega buna excelenta prajitura ! 🙂
Sursa mea : Maris Maria , careia ii multumesc foarte tare pentru reteta !!
Alte retete asemanatoare :
Buna Mirela….am facut aceasta prajitura:este foarte buna.Duminica frumoasa si spor la prajiturit.
Mersi din nou 🙂 Si mie imi place foarte mult reteta ! Duminica placuta si tie 🙂