Prajitura fina cu nuci
Aluat :
500 g faina
120 g zahar
250 g unt (65%)
3 galbenusuri
3 lg smantana
1 plic praf de copt (10 g)
Crema :
600 ml lapte
3 oua
150 g zahar
5 lg faina
2 plicuri esenta de vanilie
250 g unt (80%)
Umplutura 1 :
100 g zahar
2 lg miere
65 g unt
3 lg lapte
200 g nuci macinate
Umplutura 2 :
6 albusuri
120 g zahar
120 g cocos
4-5 lg gem acrisor ( eu am pus caise)
Decor :
ciocolata rasa
Mod de preparare :
Aluat : Intr-un castron framantam toate ingredientele, apoi impartim aluatul in 2 , invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 30 minute.


Umplutura 1 : zaharul, untul si mierea le punem pe foc sa se topeasca, apoi luam de pe foc si adaugam nucile macinate. Daca compozitia e prea groasa o subtiem cu putin lapte. Aceasta umplutura o intindem peste o foaie de aluat, pe care am intins-o cu sucitorul pe o foaie de copt (30×40 cm).


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.

Umplutura 2 : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma incorporam cocos-ul. Compozitia o intindem peste a doua foaie de aluat unsa cu gem (30×40 cm).


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 15 minute.


Crema : ouale le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, cu faina, apoi cu laptele. punem cratita pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.



Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate o lingura din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : foaie cu umplutura 2-1/2 crema-foaie cu umplutura 1-1/2 crema-ciocolata rasa.


Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem foarte usor cu un cutit bine ascutit.
O prajitura super delicioasa ! 🙂
Va doresc sa aveti un Paste linistit si fericit alaturi de intreaga familie si de cei dragi voua !
Pare destul de delicios, mai mult ca sigur o sa incerc reteta !!!
chiar e delicioasa prajitura 🙂 spor !