Prajitura fina cu nuci

Prajitura fina cu nuci

Prajitura fina cu nuci

Aluat :

500 g faina

120 g zahar

250 g unt (65%)

3 galbenusuri

3 lg smantana

1 plic praf de copt (10 g)

 

Crema :

600 ml lapte

3 oua

150 g zahar

5 lg faina

2 plicuri esenta de vanilie

250 g unt (80%)

 

Umplutura 1 :

100 g zahar

2 lg miere

65 g unt

3 lg lapte

200 g nuci macinate

 

Umplutura 2 :

6 albusuri

120 g zahar

120 g cocos

 

4-5 lg gem acrisor ( eu am pus caise)

 

Decor :

ciocolata rasa

 

Mod de preparare  :

Aluat : Intr-un castron framantam toate ingredientele, apoi impartim aluatul in 2 , invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 30 minute.

Umplutura 1 : zaharul, untul si mierea le punem pe foc sa se topeasca, apoi luam de pe foc si adaugam nucile macinate. Daca compozitia e prea groasa o subtiem cu putin lapte. Aceasta umplutura o intindem peste o foaie de aluat, pe care am intins-o cu sucitorul pe o foaie de copt (30×40 cm).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.

Umplutura 2 : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma incorporam cocos-ul. Compozitia o intindem peste a doua foaie de aluat unsa cu gem (30×40 cm).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 15 minute.

Crema : ouale le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, cu faina, apoi cu laptele. punem cratita pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate o lingura din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : foaie cu umplutura 2-1/2 crema-foaie cu umplutura 1-1/2 crema-ciocolata rasa.

Prajitura fina cu nuci

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem foarte usor cu un cutit bine ascutit.

Prajitura fina cu nuci

Prajitura fina cu nuci

Prajitura fina cu nuci

 

O prajitura super delicioasa ! 🙂

Va doresc sa aveti un Paste linistit si fericit alaturi de intreaga familie si de cei dragi voua !

Sursa

 

 

 

2 Comentarii

  1. flador

    Pare destul de delicios, mai mult ca sigur o sa incerc reteta !!!

    Răspuns
    • miremirc

      chiar e delicioasa prajitura 🙂 spor !

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...