Prajitura fina cu nuci

Aluat :

500 g faina

120 g zahar

250 g unt (65%)

3 galbenusuri

3 lg smantana

1 plic praf de copt (10 g)

Crema :

600 ml lapte

3 oua

150 g zahar

5 lg faina

2 plicuri esenta de vanilie

250 g unt (80%)

Umplutura 1 :

100 g zahar

2 lg miere

65 g unt

3 lg lapte

200 g nuci macinate

Umplutura 2 :

6 albusuri

120 g zahar

120 g cocos

4-5 lg gem acrisor ( eu am pus caise)

Decor :

ciocolata rasa

Mod de preparare :

Aluat : Intr-un castron framantam toate ingredientele, apoi impartim aluatul in 2 , invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 30 minute.

Umplutura 1 : zaharul, untul si mierea le punem pe foc sa se topeasca, apoi luam de pe foc si adaugam nucile macinate. Daca compozitia e prea groasa o subtiem cu putin lapte. Aceasta umplutura o intindem peste o foaie de aluat, pe care am intins-o cu sucitorul pe o foaie de copt (30×40 cm).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.

Umplutura 2 : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma incorporam cocos-ul. Compozitia o intindem peste a doua foaie de aluat unsa cu gem (30×40 cm).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 15 minute.

Crema : ouale le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, cu faina, apoi cu laptele. punem cratita pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate o lingura din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : foaie cu umplutura 2-1/2 crema-foaie cu umplutura 1-1/2 crema-ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem foarte usor cu un cutit bine ascutit.

O prajitura super delicioasa ! 🙂

Va doresc sa aveti un Paste linistit si fericit alaturi de intreaga familie si de cei dragi voua !

Sursa

2 Comentarii

  1. flador

    Pare destul de delicios, mai mult ca sigur o sa incerc reteta !!!

    Răspuns
    • miremirc

      chiar e delicioasa prajitura 🙂 spor !

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...