Prajitura fina cu nuci

Prajitura fina cu nuci

Prajitura fina cu nuci

Aluat :

500 g faina

120 g zahar

250 g unt (65%)

3 galbenusuri

3 lg smantana

1 plic praf de copt (10 g)

 

Crema :

600 ml lapte

3 oua

150 g zahar

5 lg faina

2 plicuri esenta de vanilie

250 g unt (80%)

 

Umplutura 1 :

100 g zahar

2 lg miere

65 g unt

3 lg lapte

200 g nuci macinate

 

Umplutura 2 :

6 albusuri

120 g zahar

120 g cocos

 

4-5 lg gem acrisor ( eu am pus caise)

 

Decor :

ciocolata rasa

 

Mod de preparare  :

Aluat : Intr-un castron framantam toate ingredientele, apoi impartim aluatul in 2 , invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 30 minute.

Umplutura 1 : zaharul, untul si mierea le punem pe foc sa se topeasca, apoi luam de pe foc si adaugam nucile macinate. Daca compozitia e prea groasa o subtiem cu putin lapte. Aceasta umplutura o intindem peste o foaie de aluat, pe care am intins-o cu sucitorul pe o foaie de copt (30×40 cm).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute.

Umplutura 2 : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma incorporam cocos-ul. Compozitia o intindem peste a doua foaie de aluat unsa cu gem (30×40 cm).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 15 minute.

Crema : ouale le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, cu faina, apoi cu laptele. punem cratita pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate o lingura din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : foaie cu umplutura 2-1/2 crema-foaie cu umplutura 1-1/2 crema-ciocolata rasa.

Prajitura fina cu nuci

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem foarte usor cu un cutit bine ascutit.

Prajitura fina cu nuci

Prajitura fina cu nuci

Prajitura fina cu nuci

 

O prajitura super delicioasa ! 🙂

Va doresc sa aveti un Paste linistit si fericit alaturi de intreaga familie si de cei dragi voua !

Sursa

 

 

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. flador

    Pare destul de delicios, mai mult ca sigur o sa incerc reteta !!!

    Răspuns
    • miremirc

      chiar e delicioasa prajitura 🙂 spor !

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7