Prajitura cu nuca,cocos si crema mascarpone

Prajitura cu nuca,cocos si crema mascarpone

Prajitura cu nuca,cocos si crema mascarpone

 

Blat nuci :

5 oua

150 g zahar

200 g nuci macinate

2 lg cacao

3 biscuiti macinati

100 ml apa

 

Bezea cocos :

5 albusuri

160 g zahar pudra cu aroma de vanilie

4 lg cocos

2 lg faina

 

Crema ciocolata :

200 g ciocolata neagra (45%)

200 ml smantana pentru frisca

5 galbenusuri

250 g mascarpone

2 lg zahar pudra

 

Crema branza :

200 ml smantana pentru frisca

150 g crema de branza

2 lg zahar pudra

 

sau

 

Glazura de ciocolata :

150 g ciocolata cu lapte

150 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare Prajitura cu nuca,cocos si crema mascarpone :

       Blat nuci : intr-o cratita punem nucile macinate, apa si zaharul, pe foc mediu, amestecand mereu pana scade apa, luam deoparte, incorporam pe rand cate un galbenus, amestecand foarte bine dupa fiecare si lasam sa se raceasca. Adaugam biscuitii macinati amestecati cu pudra de cacao, apoi albusurile spuma, in 2-3 transe. Coacem compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute.

   Bezea cocos : albusurile le mixam spuma, adaugam zaharul pudra mixand bine, apoi cocosul amestecat cu faina. Coacem in aceeasi tava, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 20 minute.

Crema ciocolata : frisca o punem intr-o craticioara de inox cu fund dublu, pe foc mediu pana incepe sa fiarba, apoi luam deoparte si adaugam ciocolata neagra rupta bucatele (cred ca este si mai buna cu ciocolata cu lapte). Amestecam foarte bine, apoi adaugam cate un galbenus pe rand, amestecan foarte bine dupa fiecare. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam mascarponele si zaharul pudra (daca folosim ciocolata cu lapte nu mai adaugam zahar pudra).

Dam prajitura la rece pana a doua zi, apoi decoram cu crema de branza.

 Crema branza : smantana pentru frisca o mixam spuma, adaugam zaharul pudra, apoi crema de branza.

 Asamblare : blat nuci-1/2 crema ciocolata-bezea cocos-1/2 crema ciocolata-crema branza .

Prajitura cu nuca,cocos si crema mascarpone

Prajitura cu nuca,cocos si crema mascarpone

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Prajitura cu nuca,cocos si crema mascarpone

Prajitura cu nuca,cocos si crema mascarpone

Prajitura cu nuca,cocos si crema mascarpone

 

Foarte buna prajiturica !! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

 

Alte retete cu nuci :

Prajitura Cremissimo

Islere

Prajitura fina cu krantz

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7