Prajitura cu nuca,cocos si crema mascarpone

Blat nuci :

5 oua

150 g zahar

200 g nuci macinate

2 lg cacao

3 biscuiti macinati

100 ml apa

 

Bezea cocos :

5 albusuri

160 g zahar pudra cu aroma de vanilie

4 lg cocos

2 lg faina

 

Crema ciocolata :

200 g ciocolata neagra (45%)

200 ml smantana pentru frisca

5 galbenusuri

250 g mascarpone

2 lg zahar pudra

 

Crema branza :

200 ml smantana pentru frisca

150 g crema de branza

2 lg zahar pudra

 

sau

 

Glazura de ciocolata :

150 g ciocolata cu lapte

150 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare :

       Blat nuci : intr-o cratita punem nucile macinate, apa si zaharul, pe foc mediu, amestecand mereu pana scade apa, luam deoparte, incorporam pe rand cate un galbenus, amestecand foarte bine dupa fiecare si lasam sa se raceasca. Adaugam biscuitii macinati amestecati cu pudra de cacao, apoi albusurile spuma, in 2-3 transe. Coacem compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute.

   Bezea cocos : albusurile le mixam spuma, adaugam zaharul pudra mixand bine, apoi cocosul amestecat cu faina. Coacem in aceeasi tava, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 20 minute.

Crema ciocolata : frisca o punem intr-o craticioara de inox cu fund dublu, pe foc mediu pana incepe sa fiarba, apoi luam deoparte si adaugam ciocolata neagra rupta bucatele (cred ca este si mai buna cu ciocolata cu lapte). Amestecam foarte bine, apoi adaugam cate un galbenus pe rand, amestecan foarte bine dupa fiecare. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam mascarponele si zaharul pudra (daca folosim ciocolata cu lapte nu mai adaugam zahar pudra).

Dam prajitura la rece pana a doua zi, apoi decoram cu crema de branza.

 Crema branza : smantana pentru frisca o mixam spuma, adaugam zaharul pudra, apoi crema de branza.

 Asamblare : blat nuci-1/2 crema ciocolata-bezea cocos-1/2 crema ciocolata-crema branza .

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

 

 

Foarte buna prajiturica !! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-nuca-si-crema-mascarpone/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
539
2216
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest