Tort exotic

LA MULTI ANI 2017 !!!

Blat :

8 oua

8 lg zahar

8 lg ulei

9 lg faina

un praf sare

 

Crema :

5 oua

8 lg zahar

200 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

10 g gelatina granulata (1 plic)+50 ml apa rece

500 ml smantana pentru frisca

3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

1 compot ananas

 

Decor :

2 banane

2 kiwi

1/2 compot piersici

1 compot mandarine

1/2 compot visine

700 ml smantana pentru frisca

4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

1 plic gelatina transparenta

 

Mod de preparare :

Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, ca la maioneza, iar la urma faina. Amestecam cu miscari circulare si turnam compozitia in forma (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul scobitorii. Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in 2.

 Crema : ouale le mixam cu zaharul, apoi adaugam laptele. Punem cratita de inox cu fund dublu pe foc mediu, amestecand mereu, pana obtinem o crema de consistenta unei smantani. Luam de pe foc si acoperim cu folie alimentara . Lasam la rece.

Hidratam gelatina in apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim, fara sa o fierbem . Peste gelatina topita adaugam 2-3 linguri din crema rece, apoi incorporam peste restul de crema. Amestecam bine si adaugam esenta de vanilie , ananasul taiat cubulete mic si apoi smantana pentru frisca batuta spuma amestecata cu 3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie.

       Asamblare : tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, intindem o parte din crema cat sa acoperim fundul tavii, apoi asezam 1/2 blat insiropat cu suc de ananas, apoi restul de crema si blatul. Dam tava la frigider de seara pana dimineata.

A doua zi rasturnam tortul invers pe un platou dreptunghiular, asezam fructele deasupra si imbracam tortul in smantana pentru frisca batuta spuma, la care am adaugat zaharul pudracu aroma de vanilie .

Deasupra , peste fructe intindem cu lingura gelatina transparenta pregatita dupa instructiunile de pe plic. Dam din nou la rece pana in momentul servirii.

Un super mega bun tort !! 🙂

 

Mersi Geta !! 🙂 Te pup !! La multi ani cu sanatate si bucurii acolo unde esti 🙂

Varianta mai simpla si mai ieftina : forma de tort o tapetam cu folie alimentara, asezam rondele de portocala si kiwi una linga alta, inclusiv pe margini, apoi intindem o parte din crema-1/2 blat insiropat-restul de crema si 1/2 blat. A doua zi rasturnam invers. Puntem folosi o forma rotunda de tort d=26 cm sau chiar d=28 cm atunci cand coacem blatul, apoi asamblam tortul tot in forma rotunda.

 

6 Comentarii

  1. Adina

    Buna Mirela.As dori sa fac tortul,dar,in loc de ananas din compot-sa pun mango din compot si zmeura(congelata)….oare ar merge? Si deasupra sa pun doar zmeura…multumesc….

    Răspuns
    • miremirc

      Merge , dar gustul este total altul:) Spor si astept o poza daca se poate .

      Răspuns
  2. Adina

    O sa-ti spun,cum a iesit….multumesc pentru ca mi-ai raspuns asa repede….ai retete foarte bune,am facut destule retete de pe blogul tau….astazi am terminat prajitura intercontinental,maine fac prajitura cu crema de lamaie..felicitari…tine-o tot asa…

    Răspuns
    • miremirc

      multumesc ! Voi posta in continuare pentu ca imi place tare mult sa fac retete 🙂

      Răspuns
  3. Adina

    Buna Mirela….tortul a fost fin,usor,light-intr-un cuvant exceptional!!!! Felicitari!!! Iti doresc mult succes in continuare….o zi faina…

    Răspuns
    • miremirc

      mersi:) o zi faina si tie !

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1259
714
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest