Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi

 

Ingrediente :

400 g piscoturi

1 portocala

3 kiwi

1 compot de ananas

1 compot de mandarine

5 galbenusuri

200 g zahar

2 lg faina

500 ml lapte

20 g gelatina granulata

500 ml frisca lichida

esenta de lamaie

 

Mod de preparare Tort diplomat cu piscoturi :

Hidratam gelatina in sucul de la compot (circa 80-100 ml suc).

Intr-o craticioara amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul si faina, adaugam laptele treptat. Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa.  Luam de pe foc si adaugam esenta de lamaie (sau coaja rasa de portocala). Lasam sa se racoreasca circa 10 minute, apoi in ea adaugam gelatina hidratata. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

DSC_0085 DSC_0086 DSC_0088 DSC_0089 DSC_0093

Intre timp taiem inbucatele mici fructele care le vom folosi la tort (2 kiwi, ananasul din conserva, mandarinele din conserva in cazul meu). Frisca o batem spuma, iar peste ea adaugam crema de oua racita .

DSC_0094

Pe un platou asezam marginea unei forme de tort (d=25 cm). Piscoturile le trecem prin compot de ananas, apoi le asezam in picioare de jur imprejurul inelului formei. Tapetam si fundul platoului cu piscoturi.

DSC_0095

 

1/3 din crema o intindem peste piscoturi, asezam fructele (nu foarte multe), 1/3 crema, iarasi fructe si 1/3 crema. Decoram cum dorim, cu fructe sau frisca.

 

DSC_0096 DSC_0097 DSC_0098

Dam tortul la frigider pentru minim 5 ore sau mai bine de seara pana dimineata, apoi scoatem inelul din jurul piscoturilor.

Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi

 

 

Spor la pregatit reteta ! 🙂

 

Sursa : http://www.jamilacuisine.ro/tort-diplomat-reteta-video/

 

Alte retete cu crema diplomat :

Tort diplomat

Tort diplomat cu piscoturi si ananas

 

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4