Tort diplomat cu piscoturi
Ingrediente :
400 g piscoturi
1 portocala
3 kiwi
1 compot de ananas
1 compot de mandarine
5 galbenusuri
200 g zahar
2 lg faina
500 ml lapte
20 g gelatina granulata
500 ml frisca lichida
esenta de lamaie
Mod de preparare Tort diplomat cu piscoturi :
Hidratam gelatina in sucul de la compot (circa 80-100 ml suc).
Intr-o craticioara amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul si faina, adaugam laptele treptat. Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de lamaie (sau coaja rasa de portocala). Lasam sa se racoreasca circa 10 minute, apoi in ea adaugam gelatina hidratata. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Intre timp taiem inbucatele mici fructele care le vom folosi la tort (2 kiwi, ananasul din conserva, mandarinele din conserva in cazul meu). Frisca o batem spuma, iar peste ea adaugam crema de oua racita .
Pe un platou asezam marginea unei forme de tort (d=25 cm). Piscoturile le trecem prin compot de ananas, apoi le asezam in picioare de jur imprejurul inelului formei. Tapetam si fundul platoului cu piscoturi.
1/3 din crema o intindem peste piscoturi, asezam fructele (nu foarte multe), 1/3 crema, iarasi fructe si 1/3 crema. Decoram cum dorim, cu fructe sau frisca.
Dam tortul la frigider pentru minim 5 ore sau mai bine de seara pana dimineata, apoi scoatem inelul din jurul piscoturilor.
Spor la pregatit reteta ! 🙂
Sursa : http://www.jamilacuisine.ro/tort-diplomat-reteta-video/
Alte retete cu crema diplomat :
0 Comentarii