Tort polar cu zmeura si piscoturi
Ingrediente :
5 oua
250 g zahar
esenta de vanilie
300 ml lapte
3 lg faina
3 plicuri gelatina granulata (30 g)
250 g zmeura proaspata
120 g piscoturi
100 ml lapte
Decor:
50 ml smantana pentru frisca
100 g ciocolata alba
zmeura
bomboane Raffaello
Mod de preparare :
Gelatina o hidratam in 150 ml apa rece si o lasam deoparte .Seaparam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu 125 g zahar, adaugam faina, mixam usor, apoi laptele rece treptat. Punem craticioara pe foc mic si amestecam cu un tel pana obtinem o budinca . Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Dupa circa 1 minut, adaugam gelatina hidratata . Amestecam pana cand gelatina de incorporeaza .
Albusurile le mixam spuma, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste . Peste budinca de vanilie adaugam in 3 transe albusurile spuma.
Zmeura o spalam in apa rece , apoi o stergem cu un prosop de bucatarie din hartie.
Asamblare : folosim o forma rotunda cu d=23 cm pe care o tapetam cu folie alimentara. In forma rotunda intindem 1/3 crema -1/2 zmeura proaspata-1/3 crema-1/2 zmeura proaspata-1/3 crema-piscoturi trecute prin lapte rece.
Dam tortul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi il rasturnam pe un platou rotund.
Decoram cum dorim . Feliem cu un cutit ascutit.
Retete asemanatoare le gasiti mai jos :
Tort cu mousse de ricotta si frisca
Tort Raffaello
Tort Limoncello
Tort polar cu zmeura si piscoturi este un tort care merita sa l incercati.
Spor la prajiturit ! 🙂
Aceasta reteta simpla si gustoasa de tort cu zmeura for sa transforme orice reuniune intr-o intalnire memorabila. Toti veti fi incantati sa-l serviti si sa savurati fiecare imbucatura. Enjoy!