Tort diplomat
 Picture+838(1)
Blat : 
3 oua
4 lg zahar
4 lg faina
3 lg ulei
3 lg apa rece
1 lgt rasa cu praf de copt
 
Crema :
6 oua
9 lg zahar
200 ml lapte
2 plicuri gelatina granule (20 g)
400 ml frisca Hulala (sau smantana pentru frisca)
coaja rasa de la 1 portocala
esenta de vanilie
fructe din compot (ananas, mandarine, etc.)
fructe proaspete ( kiwi, portocale, etc.)
 
Mod de preparare :
       Blat :  mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand uleiul, apa, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (d=26 cm) si dam la cuptor .
 
 
       Crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul (cam 10 minute), adaugam apoi laptele treptat si punem cratita pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa compozitia si ajunge de consistenta unei smanatani.
 
 
  
       Lasam crema sa se raceasca. Cele 2 plicuri de gelatina le hidratam in 80 ml apa rece; dupa 5 minute incorporam gelatina topita peste crema de oua racita.
 
 
Albusurile le batem spuma tare si le adaugam peste crema de oua racita, amestecand cu o lingura de jos in sus.
 
 
Frisca o mixam si pe ea spuma (daca folosim smantana pentru frisca sau frisca naturala suplimentati cantitatea de zahar, daca doriti mai dulce) si o adaugam la compozitia de mai sus, amestecand cu lingura, prin miscari circulare, de jos in sus.
 
 
Tava rotunda de tort (d=26 cm) o trecem printr-un jet de apa rece, o tapetam cu o folie alimentara, apoi asezam fructele care ne plac , turnam jumatate din crema, apoi inca un rand de fructe si restul de crema , iar la final asezam blatul.
  
 
 
  
  
 
 Punem tortul la frigider pentru circa 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi rasturnam tortul pe un platou, scoatem folia si feliem. 
 
 
 
 
Absolut delicios ! 🙂

4 Comentarii

  1. gaby_d

    N-am facut de muuult!
    Imi place!

    Răspuns
  2. miremirc

    multumesc frumos fetelor 🙂

    Răspuns
  3. Cora

    Place…mult, muuuult de tot! Si imi place ca ai facut blat, nu ai cumparat piscoate 😉 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
527
2453
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest