Tort cu mascarpone, afine si zmeura
Blat :
6 oua
180 g zahar
180 g faina
1 lg zeama de lamaie
coaja rasa de lamaie
Crema :
500 g mascarpone
300 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra
350 g afine
200 g zmeura
Decor :
afine, zmeura
Mod de preparare Tort cu mascarpone, afine si zmeura :
Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 blaturi astfel : mixam spuma ouale cu un praf de sare si zaharul, circa 20 minute, adaugam treptat 1/2 lg zeama de lamaie, iar la final faina cernuta. Omogenizam si turnam compozitia in forma de tort (d-23 cm). Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2. La fel procedam si cu celalalt blat. Vom obine astfel, 4 felii de blat.
Crema : mixam smantana pentru frisca cat sa prinda consistenta, apoi adaugam zaharul pudra. Mascarponele il mixam putin pentru omogenizare, iar peste el adaugam smantana pentru frisca batuta spuma. Crema o impartim in 4. O parte ramane alb, o parte o amestecam cu zmeura proaspata, spalata si stearsa de apa, terciuita putin cu furculita, iar in celelalte 2 parti ramase adaugam afinele proaspete spalate si sterse de apa, terciuite putin cu furculita.
Asamblare tort : 1 /4 blat – 1/2 crema afine -1/4 blat – crema zmeura – 1/4 blat -1/2 crema afine – 1/4 blat-crema alba pentru imbracat tortul-decor (afine, zmeura). Cine doreste poate insiropa blaturile cu suc din compot.
Alte retete asemanatoare :
Tort cu piscoturi, branza si kiwi
Tort cu capsuni si ananas
Tort Foc de Tabara
Spor la prajiturit !
Sursa mea de inspiratie :
Tort cu mascarpone, afine si zmeura
0 Comentarii