Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

 

Blat cacao :

300 g faina

150 g zahar pudra

50 g cacao

10 g praf de copt

1/2 lgt bicarbonat de sodiu

400 ml iaurt

4 oua

100 ml ulei

esenta de vanilie

 

Crema de ciocolata alba :

200 ml smantana pentru frisca

200 g ciocolata alba

500 g mascarpone

 

Crema de ciocolata cu lapte :

400 g ciocolata cu lapte

400 ml smantana pentru frisca

 

Decor :

100 g ciocolata cu lapte

2 lg lapte

1 lg unt

 

Mod de preparare Tort cu ciocolata si mascarpone :

 

       Blat cacao : intr-un castron punem faina, zaharul pudra, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul si le amestecam cu o lingura, apoi le cernem si peste ele adaugam restul ingredientelor umede. Mixam la viteza mica, apoi la viteza maxima . Compozitia o impartim in 2 parti si coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius (cu ventilatie) circa 15 minute , 2 blaturi in tava mare de la aragaz (30×40 cm). Eu am impartit cantitatile in 2 si am copt 2 blaturi. 

        Fiecare blat il taiem in 2, obtinand 2 blaturi de 20×30 cm.

Crema de ciocolata alba : intr-o cratita punem smantana pentru frisca, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba bucatele. Lasam circa 2 minute apoi amestecam cu un tel pentru omogenizare. Crema o acoperim si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider de seara pana dimineata.

Mascarponele rece, de la frigider il mixam putin si peste el adaugam crema de ciocolata alba tot de la frigider. Mixam cu mixerul pana obtinem o crema consistenta si pufoasa. Crema o impartim in 2.

Crema de ciocolata cu lapte : intr-o cratita punem smantana pentru frisca , pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata cu lapte rupta bucatele. Lasam circa 2 minute, apoi amestecam pentru omogenizare. Crema o acoperim si o lasam sa se raceasca, apoi o punem la frigider de seara pana dimineata, dupa care o mixam pana obtinem o crema consistenta si pufoasa. Crema o impartim in 2.

       Asamblare tort :

Blat cacao-1/2 crema alba-blat cacao-1/2 crema ciocolata cu lapte-blat cacao-1/2 crema ciocolata alba-blat cacao-crema ciocolata cu lapte si imbracam marginile tortului.

Decor : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem cele 3 ingrediente. le asezam pe foc mediu, pana cand obtinem o glazura care o intindem peste tort.Cu ajutorul unei linguri facem cercuri peste tort.

Punem tortul la frigider de seara pana dimineata, apoi il feliem cu un cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Un tort care se face repede si super delicios.

 

Sursa mea de inspiratie :

Tort cu crema de ciocolata si mascarpone

 

Alte retete cu crema de ciocolata :

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura cu migdale si ciocolata alba

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4