Tort cu ciocolata si mascarpone
Blat cacao :
300 g faina
150 g zahar pudra
50 g cacao
10 g praf de copt
1/2 lgt bicarbonat de sodiu
400 ml iaurt
4 oua
100 ml ulei
esenta de vanilie
Crema de ciocolata alba :
200 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata alba
500 g mascarpone
Crema de ciocolata cu lapte :
400 g ciocolata cu lapte
400 ml smantana pentru frisca
Decor :
100 g ciocolata cu lapte
2 lg lapte
1 lg unt
Mod de preparare Tort cu ciocolata si mascarpone :
Blat cacao : intr-un castron punem faina, zaharul pudra, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul si le amestecam cu o lingura, apoi le cernem si peste ele adaugam restul ingredientelor umede. Mixam la viteza mica, apoi la viteza maxima . Compozitia o impartim in 2 parti si coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius (cu ventilatie) circa 15 minute , 2 blaturi in tava mare de la aragaz (30×40 cm). Eu am impartit cantitatile in 2 si am copt 2 blaturi.
Fiecare blat il taiem in 2, obtinand 2 blaturi de 20×30 cm.
Crema de ciocolata alba : intr-o cratita punem smantana pentru frisca, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba bucatele. Lasam circa 2 minute apoi amestecam cu un tel pentru omogenizare. Crema o acoperim si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider de seara pana dimineata.
Mascarponele rece, de la frigider il mixam putin si peste el adaugam crema de ciocolata alba tot de la frigider. Mixam cu mixerul pana obtinem o crema consistenta si pufoasa. Crema o impartim in 2.
Crema de ciocolata cu lapte : intr-o cratita punem smantana pentru frisca , pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata cu lapte rupta bucatele. Lasam circa 2 minute, apoi amestecam pentru omogenizare. Crema o acoperim si o lasam sa se raceasca, apoi o punem la frigider de seara pana dimineata, dupa care o mixam pana obtinem o crema consistenta si pufoasa. Crema o impartim in 2.
Asamblare tort :
Blat cacao-1/2 crema alba-blat cacao-1/2 crema ciocolata cu lapte-blat cacao-1/2 crema ciocolata alba-blat cacao-crema ciocolata cu lapte si imbracam marginile tortului.
Decor : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem cele 3 ingrediente. le asezam pe foc mediu, pana cand obtinem o glazura care o intindem peste tort.Cu ajutorul unei linguri facem cercuri peste tort.
Punem tortul la frigider de seara pana dimineata, apoi il feliem cu un cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Un tort care se face repede si super delicios.
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu crema de ciocolata :
0 Comentarii