Chec diplomat
Ingrediente :
500 g piscoturi savoiardi
2 conserve fructe tropicale (425 g fiecare)
4 oua
300 g zahar
2 lg amidon alimentar (sau faina)
500 ml lapte
20 g gelatina granulata (2 pliculete)
750 ml smantana pentru frisca
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 esenta de vanilie
Mod de preparare Chec diplomat :
Punem intr-o strecuratoare fructele din conserva. Sucul il tinem pentru a insiropa piscoturile.
Gelatina o hidratam in 80 ml apa rece.
Intr-o cratita cu fund dublu punem ouale si zaharul. Mixam circa 2-3 minute pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam amidonul (sau faina) si laptele. Punem craticioara pe foc mic, pana cand crema se ingroasa.
Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin crema (circa 5 minute), apoi adaugam coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si gelatina hidratata. lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam fructele si smantana pentru frisca batuta spuma.
O forma de chec (30*11 cm) o trecem sub jet de apa, apoi asezam folie alimentara. Piscoturile le inmuiem in sucul de la compot si tapetam fundul formei de chec cu ele, apoi marginile ,asezand piscoturile vertical; daca depasesc inaltimea tavii, le scurtam cu un cutit.
Turnam crema obtinuta intre piscoturi, apoi acoperim cu piscoturi trecute prin sucul de compot.
Deasupra acoperim cu folie alimentara si dam checul la frigider de seara pana dimineata. Il rasturnam invers pe un platou si taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete de chec cu crema :
0 Comentarii