Chec diplomat

Chec diplomat

Chec diplomat

 

Ingrediente :

500 g piscoturi savoiardi

2 conserve fructe tropicale (425 g fiecare)

 

4 oua

300 g zahar

2 lg amidon alimentar (sau faina)

500 ml lapte

20 g gelatina granulata (2 pliculete)

750 ml smantana pentru frisca

coaja rasa de la 1/2 portocala

1 esenta de vanilie

 

Mod de preparare Chec diplomat :

Punem intr-o strecuratoare fructele din conserva. Sucul il tinem pentru a insiropa piscoturile.

Gelatina o hidratam in 80 ml apa rece.

Intr-o cratita cu fund dublu punem ouale si zaharul. Mixam circa 2-3 minute pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam amidonul (sau faina) si laptele. Punem craticioara pe foc mic, pana cand crema se ingroasa.

DSC_0143

Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin crema (circa 5 minute), apoi adaugam coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si gelatina hidratata. lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam fructele si smantana pentru frisca batuta spuma.

DSC_0149 DSC_0150

O forma de chec (30*11 cm) o trecem sub jet de apa, apoi asezam folie alimentara. Piscoturile le inmuiem in sucul de la compot si tapetam fundul formei de chec cu ele, apoi marginile ,asezand piscoturile vertical; daca depasesc inaltimea tavii, le scurtam cu un cutit.

DSC_0148

Turnam crema obtinuta intre piscoturi, apoi acoperim cu piscoturi trecute prin sucul de compot.

DSC_0151 DSC_0152

Deasupra acoperim cu folie alimentara si dam checul la frigider de seara pana dimineata. Il rasturnam invers pe un platou si taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta.

DSC_0161

Chec diplomat

Chec diplomat

Chec diplomat

 

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Chec Diplomat

 

Alte retete de chec cu crema :

Chec tiramisu

Tort la metru (sau Chec la metru)

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6