Chec diplomat

DSC_0248

Ingrediente :

500 g piscoturi savoiardi

2 conserve fructe tropicale (425 g fiecare)

 

4 oua

300 g zahar

2 lg amidon alimentar (sau faina)

500 ml lapte

20 g gelatina granulata (2 pliculete)

750 ml smantana pentru frisca

coaja rasa de la 1/2 portocala

1 esenta de vanilie

 

Mod de preparare :

Punem intr-o strecuratoare fructele din conserva. Sucul il tinem pentru a insiropa piscoturile.

Gelatina o hidratam in 80 ml apa rece.

Intr-o cratita cu fund dublu punem ouale si zaharul. Mixam circa 2-3 minute pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam amidonul (sau faina) si laptele. Punem craticioara pe foc mic, pana cand crema se ingroasa.

DSC_0143

Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin crema (circa 5 minute), apoi adaugam coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si gelatina hidratata. lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam fructele si smantana pentru frisca batuta spuma.

DSC_0149 DSC_0150

O forma de chec (30*11 cm) o trecem sub jet de apa, apoi asezam folie alimentara. Piscoturile le inmuiem in sucul de la compot si tapetam fundul formei de chec cu ele, apoi marginile ,asezand piscoturile vertical; daca depasesc inaltimea tavii, le scurtam cu un cutit.

DSC_0148

Turnam crema obtinuta intre piscoturi, apoi acoperim cu piscoturi trecute prin sucul de compot.

DSC_0151 DSC_0152

Deasupra acoperim cu folie alimentara si dam checul la frigider de seara pana dimineata. Il rasturnam invers pe un platou si taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta.

DSC_0161

 

DSC_0191

 

DSC_0248

DSC_0263

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.laurasava.ro/2012/05/23/chec-diplomat/

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...