Prajitura Victoria

Blat cu nuci :

8 oua

8 lg zahar pudra

4 lg faina

100 g nuci macinate

1 lg cocos

 

Bezea cu nuci :

6 albusuri

6 lg zahar pudra

150 g nuci prajite si taiate

2 lg faina

 

Crema vanilie :

6 galbenusuri

200 g zahar pudra

1 plic budinca de vanilie (40 g)

500 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

250 g unt

 

Crema branza :

200 g unt

100 g zahar pudra

250 g crema de branza

 

Decor :

ciocolata alba rasa

cocos

 

Mod de preparare : 

       Blat nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam galbenusurile amestecate, iar apoi faina cu nucile macinate si cocosul. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 1760 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2.

Bezea cu nuci : albusuile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi nucile prajite si taiate amestecate cu faina. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare; coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 35 minute.

Crema vanilie : galbenusurile le mixam cu zaharul pudra, adaugam praful de budinca, amestecam bine, laptele rece treptat, apoi punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul il mixam putin, apoi peste el adaugam cate 1 lg din crema rece. Crema o impartim in 2.

Crema de branza : mixam toate ingredientele circa 5 minute.

Asamblare : 1/2 blat nuci – 1/2 crema vanilie – bezea cu nuci – 1/2 crema vanilie-1/2 blat nuci – crema branza – decor.

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

 

p.s. : cine nu doreste crema de branza , o poate inlocui cu 300 ml smantana pentru frisca si 3 lg zahar pudra sau crema de vanilie o impartim in 3 si ungem fiecare foaie, iar deasupra radem ciocolata sau presaram cocos. Fiecare cum doreste.

O super aratoasa si delicioasa prajitura ! Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa : https://www.youtube.com/watch?v=bfxzNGe5KSg

4 Comentarii

  1. CarsOnTheWeb

    Ok..m-ai convins. mai aman putin dieta. arata prea bine

    Răspuns
  2. cosmin

    Trăiască adminul şi bunica, că mi-a făcut prăjitura.

    Răspuns
  3. cosmin

    Foarte gustoasă, mulţumesc.

    Răspuns
  4. Andreea

    foarte gustoasă, mulţumesc

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Victoria – La Ancuta - […] Sursa […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...