Blat cu nuci :
8 oua
8 lg zahar pudra
4 lg faina
100 g nuci macinate
1 lg cocos
Bezea cu nuci :
6 albusuri
6 lg zahar pudra
150 g nuci prajite si taiate
2 lg faina
Crema vanilie :
6 galbenusuri
200 g zahar pudra
1 plic budinca de vanilie (40 g)
500 ml lapte
1 fiola esenta de vanilie
250 g unt
Crema branza :
200 g unt
100 g zahar pudra
250 g crema de branza
Decor :
ciocolata alba rasa
cocos
Mod de preparare :
Blat nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam galbenusurile amestecate, iar apoi faina cu nucile macinate si cocosul. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 1760 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2.
Bezea cu nuci : albusuile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi nucile prajite si taiate amestecate cu faina. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare; coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 35 minute.
Crema vanilie : galbenusurile le mixam cu zaharul pudra, adaugam praful de budinca, amestecam bine, laptele rece treptat, apoi punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul il mixam putin, apoi peste el adaugam cate 1 lg din crema rece. Crema o impartim in 2.
Crema de branza : mixam toate ingredientele circa 5 minute.
Asamblare : 1/2 blat nuci – 1/2 crema vanilie – bezea cu nuci – 1/2 crema vanilie-1/2 blat nuci – crema branza – decor.
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
p.s. : cine nu doreste crema de branza , o poate inlocui cu 300 ml smantana pentru frisca si 3 lg zahar pudra sau crema de vanilie o impartim in 3 si ungem fiecare foaie, iar deasupra radem ciocolata sau presaram cocos. Fiecare cum doreste.
O super aratoasa si delicioasa prajitura ! Spor la prajiturit !! 🙂
Ok..m-ai convins. mai aman putin dieta. arata prea bine
Trăiască adminul şi bunica, că mi-a făcut prăjitura.
Foarte gustoasă, mulţumesc.
foarte gustoasă, mulţumesc