Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

 

Blat cu nuci :

8 oua

8 lg zahar pudra

4 lg faina

100 g nuci macinate

1 lg cocos

 

Bezea cu nuci :

6 albusuri

6 lg zahar pudra

150 g nuci prajite si taiate

2 lg faina

 

Crema vanilie :

6 galbenusuri

200 g zahar pudra

1 plic budinca de vanilie (40 g)

500 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

250 g unt

 

Crema branza :

200 g unt

100 g zahar pudra

250 g crema de branza

 

Decor :

ciocolata alba rasa

cocos

 

Mod de preparare Prajitura Victoria : 

       Blat nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam galbenusurile amestecate, iar apoi faina cu nucile macinate si cocosul. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 1760 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2.

Bezea cu nuci : albusuile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi nucile prajite si taiate amestecate cu faina. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare; coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 35 minute.

Crema vanilie : galbenusurile le mixam cu zaharul pudra, adaugam praful de budinca, amestecam bine, laptele rece treptat, apoi punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul il mixam putin, apoi peste el adaugam cate 1 lg din crema rece. Crema o impartim in 2.

Crema de branza : mixam toate ingredientele circa 5 minute.

Asamblare : 1/2 blat nuci – 1/2 crema vanilie – bezea cu nuci – 1/2 crema vanilie-1/2 blat nuci – crema branza – decor.

Prajitura Victoria

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

 

p.s. : cine nu doreste crema de branza , o poate inlocui cu 300 ml smantana pentru frisca si 3 lg zahar pudra sau crema de vanilie o impartim in 3 si ungem fiecare foaie, iar deasupra radem ciocolata sau presaram cocos. Fiecare cum doreste.

O super aratoasa si delicioasa prajitura ! Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

https://www.youtube.com/watch?v=bfxzNGe5KSg

 

Alte retete cu crema de vanilie :

Prajitura de vanilie

Cabana cu piscoturi, banane si vanilie

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. CarsOnTheWeb

    Ok..m-ai convins. mai aman putin dieta. arata prea bine

    Răspuns
  2. cosmin

    Trăiască adminul şi bunica, că mi-a făcut prăjitura.

    Răspuns
  3. cosmin

    Foarte gustoasă, mulţumesc.

    Răspuns
  4. Andreea

    foarte gustoasă, mulţumesc

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Victoria – La Ancuta - […] Sursa […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10