Prajitura cu mascarpone si nuci caramelizate

Prajitura cu mascarpone si nuci caramelizate

Prajitura cu mascarpone si nuci caramelizate

 

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

4 lg faina

2 lg cacao

4 lg ulei

 

Bezea nuci :

5 albusuri

5 lg zahar

6 lg nuci

2 lg faina

2 lg cacao

 

Crema :

5 galbenusuri

6 lg zahar

5 lg faina

600 ml lapte

esenta de vanilie

250 g mascarpone

 

Decor :

80 g zahar

80 g nuci intregi

 

Mod de preparare Prajitura cu mascarpone si nuci caramelizate :

 Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, amestecand cu un tel sau o lingura. La urma incorporam faina amestecata cu pudra de cacao , cernute. Amestecam tot cu o lingura. Coacem compozitia in tava (25*35 cm sau 20*30 cm pt cine doreste o prajitura mai inalta) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

Bezea nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi incorporam faina amestecata cu pudra de cacao si nucile macinate. Amestecam cu o lingura. Coacem bezeaua in aceeasi tava de mai sus, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 20 minute.

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina, iar la urma laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediua, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte, adaugam esenta de vanilie si acoperim cu o folie alimentara. Lasam budinca sa se raceasca.

In crema racita adaugam cate 1 lingura pe rand din mascarponele de la temperatura camerei.

 Asamblare : blat cacao – 1/2 crema – bezea nuci – 1/2 crema – nuci caramelizate.

Prajitura cu mascarpone si nuci caramelizate

Nuci caramelizate : intr-o craticioara caramelizam zaharul, luam de pe foc si adaugam nucile intregi, amestecand bine. Rasturnam nucile imbracate in caramel pe o hartie de copt si lasam sa se raceasca, apoi le macinam cu robotul.

Prajitura cu mascarpone si nuci caramelizate

Prajitura cu mascarpone si nuci caramelizate

Prajitura cu mascarpone si nuci caramelizate

 

 

Cine doreste poate insiropa blatul de cacao astfel : caramelizam 2 lg zahar, apoi stingem cu 100 ml apa rece. Tinem pe foc pana se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca, apoi insiropam.

 

Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Alte retete cu nuci caramelizate :

Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

Tort Krantz

Prajitura cu mere si branza

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Daniela

    Cea mai buna prajitura, am facut-o de multe ori! Multumesc pentru reteta, foarte bine explicat!

    Răspuns
    • miremirc

      A fost o inventie de moment si a iesit super bine ! Ma bucur ca v-a placut reteta ! 🙂

      Răspuns
  2. Nicusor C.

    Super tare reteta, si eu am facut-o de cateva ori. Te urmaresc de ceva vreme, de ce nu mai postezi retete?!

    Răspuns
    • miremirc

      Multumesc frumos !:)
      Nu am mai postat retete, deoarece nu am avut timp… Sper ca in viitor sa reusesc sa postez in continuare retete .

      Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura cu mascarpone si nuci caramelizate – La Ancuta - […] Sursa […]
  2. Prajitura cu cacao si crema de lapte - Dulciuri fel de fel - […] Blatul de bezea cu cacao (inspiratie Miremirc) […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10