Cabana cu piscoturi, banane si vanilie
Ingrediente :
2 plicuri budinca de vanilie (80 g)
600 ml lapte
6 lg rase zahar
250 g unt
100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
2 banane
200 g piscoturi
250 ml lapte
biscuiti oreo macinati
Mod de preparare Cabana cu piscoturi, banane si vanilie :
Pregatim budinca de vanilie astfel : 450 ml lapte ii punem intr-o craticioara pe foc; separat amestecam restul de lapte rece cu praful de budinca si zaharul,. Amestecam pana se dizolva praful de budinca, apoi turnam in fir subtire peste laptele care incepe sa fiarba. Amestecam pana obtinem o budinca groasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam apoi zaharul pudra cu aroma de vanilie, mixand pana se topeste zaharul pudra. In acest unt dulce punem cate 1 lg din budinca racita.
Asamblare : piscoturile le inmuiem in lapte, apoi asezam cate 3 pe rand si 3 pe coloana. Peste piscoturi asezam crema, apoi banane taiate rondele,cate 2 piscoturi inmuiate in lapte pe rand si 3 piscoturi pe coloana, crema, banane rondele, 1 piscot pe rand si 3 pe coloana, apoi cu restul de crema imbracam cabana noastra.
Deasupra presaram cu grija biscuiti oreo macinati (eu am folosit 6 biscuiti).
Punem cabana la frigider pentru minim 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Un desert rapid, usor si foarte bun ! Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
https://www.coolinarika.com/recept/kolac-s-bananama-975471ec-6496-11eb-aa58-0242ac120035
Alte retete cu piscoturi :
0 Comentarii