Prajitura „sex la tava”

 

Crusta nuci :

125 g unt (82%)

250 g faina

3 lg zahar

250 g nuci macinate

 

Crema de branza :

250 g crema de branza Philadelphia

200 g zahar

250 ml smantana pentru frisca (35%)

2 fiole esenta de vanilie

 

Crema de ciocolata :

400 ml lapte

1 plic budinca de ciocolata (40 g)

4 lg zahar

125 ml smantana pentru frisca

 

Crema de vanilie :

400 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

4 lg zahar

125 ml smantana pentru frisca

 

Strat frisca :

250 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Decor :

50 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

 Crusta crocanta : faina cernuta impreuna cu untul moale de la temperatura camerei le amestecam cu varfurile degetelor, adaugam zaharul, amestecand , apoi nucile macinate. Compozitia o intindem in tava (20*30 cm) , apoi o apasam cu dosul unei linguri. Coacem crusta in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute (pana devine aurie).

 Crema de branza : mixam crema de branza rece impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, pana se topeste zaharul, apoi adaugam smantana pentru frisca rece mixata spuma. Amestecam cu o lingura . Intindem peste crusta cu nuci rece. Dam prajitura la frigider.

Crema de ciocolata : 300 ml lapte ii punem la fiert. In 100 ml lapte ramas dizolvam praful de budinca, apoi il turnam in fir subtire peste laptele fierbinte, amestecand mereu cu un tel, pana cand se ingroasa. Dam de pe foc si adaugam zaharul. Amestecam bine, Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam budinca la frigider pentru minim 1 ora sau la congelator pentru 10-15 minute. Smantana pentru frisca rece se mixeaza bine, apoi se adauga peste budinca de ciocolata. Amestecam cu o lingura, apoi intindem peste crema de branza.

 Crema de vanilie : in 100 ml lapte dizolvam praful de budinca, apoi il turnam in fir subtire peste cele 300 ml lapte pe care l-am pus intr-o cratita, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Amestecam cu un tel pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam zaharul. Acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam la frigider pentru 1 ora sau la congelator pentru 10-15 minute. Smantana pentru frisca rece se mixeaza bine, apoi se adauga peste budinca de vanilie. Amestecam cu o lingura, apoi intindem peste crema de ciocolata.

Strat frisca : smantana pentru frisca rece o mixam spuma, apoi adaugam zaharul pudra amestecand usor pentru incorporare. Intindem peste stratul de crema de vanilie. Deasupra radem ciocolata.

Dam prajitura la rece sau nu 🙂 Taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta , sters de apa.

Spor la prajiturit !!! 🙂

Sursa : https://www.topreceptek.hu/recept/finomsag-luxuskivitelben-szex-a-tanyeron-r62

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
579
3110
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest