Prajitura de vanilie
Blat :
6 oua
6 lg zahar
4 lg ulei
7 lg faina
un praf de sare
esenta de vanilie
Crema :
4 galbenusuri
4 lg zahar
4 lg faina
450 ml lapte
200 g unt
esenta de vanilie
Decor :
2 lg zahar pudra aroma de vanilie
Mod de preparare :
Blat : intr-un castronel mixam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza. Lasam deoparte. Separat, mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, treptat, mixand mereu pana obtinem o bezea tare si lucioasa, apoi esenta de vanilie. Peste albusurile spuma, adaugam galbenusurile cu uleiul de mai sus, amestecand cu lingura, apoi incorporam faina, tot cu ajutorul lingurii, prin amestecare. Compozitia o turnam in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2 .
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam cate 1 lingura, treptat, din crema racita. Crema o intindem intre cele 2 blaturi.
Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie si feliem cu un cutit bine ascutit.
O super buna prajitura, rapida si absolut delicioasa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu crema de vanilie :
0 Comentarii