Prajitura cu cirese si bezea

IMG_9637

Aluat :
250 g faina
3 galbenusuri
80 g unt topit si racorit
4 g drojdie uscata (sau 12 g drojdie proaspata )
1/4 lgt rasa sare
2 lgt zahar
120 ml lapte caldut

Umplutura :
1 kg cirese negre
1-2 lg gris

Bezea :
3 albusuri
180 g zahar

Mod de preparare :
Aluat : cernem faina intr-un castron. Peste ea punem celelalte ingrediente si framantam un aluat potrivit, pe care apoi il lasam la dospit pentru 1 ora.

IMG_9589

IMG_9590

IMG_9591

Aluatul il intindem intr-o tava dreptunghiulara (25*35 cm). Peste el presaram grisul, iar peste gris asezam ciresele negre fara samburi. Lasam sa creasca pentru circa 30 minute, apoi dam tava la cuptor , pentru 15-20 (trebuie sa coacem prajitura pe treisferturi).

IMG_9596

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se topeste zaharul. Aceasta bezea o intindem peste ciresele negre.

IMG_9597

Dam din nou prajitura la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand bezeau este coapta).

IMG_9598

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem felia.

IMG_9614

IMG_9637

Sursa mea : caietul cu retete al mamei mele .

Spor la incercat ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1162
844
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest