Prajitura cu cirese si bezea

IMG_9637

Aluat :
250 g faina
3 galbenusuri
80 g unt topit si racorit
4 g drojdie uscata (sau 12 g drojdie proaspata )
1/4 lgt rasa sare
2 lgt zahar
120 ml lapte caldut

Umplutura :
1 kg cirese negre
1-2 lg gris

Bezea :
3 albusuri
180 g zahar

Mod de preparare :
Aluat : cernem faina intr-un castron. Peste ea punem celelalte ingrediente si framantam un aluat potrivit, pe care apoi il lasam la dospit pentru 1 ora.

IMG_9589

IMG_9590

IMG_9591

Aluatul il intindem intr-o tava dreptunghiulara (25*35 cm). Peste el presaram grisul, iar peste gris asezam ciresele negre fara samburi. Lasam sa creasca pentru circa 30 minute, apoi dam tava la cuptor , pentru 15-20 (trebuie sa coacem prajitura pe treisferturi).

IMG_9596

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se topeste zaharul. Aceasta bezea o intindem peste ciresele negre.

IMG_9597

Dam din nou prajitura la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand bezeau este coapta).

IMG_9598

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem felia.

IMG_9614

IMG_9637

Sursa mea : caietul cu retete al mamei mele .

Spor la incercat ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...