Prajitura cu cirese si bezea

IMG_9637

Aluat :
250 g faina
3 galbenusuri
80 g unt topit si racorit
4 g drojdie uscata (sau 12 g drojdie proaspata )
1/4 lgt rasa sare
2 lgt zahar
120 ml lapte caldut

Umplutura :
1 kg cirese negre
1-2 lg gris

Bezea :
3 albusuri
180 g zahar

Mod de preparare :
Aluat : cernem faina intr-un castron. Peste ea punem celelalte ingrediente si framantam un aluat potrivit, pe care apoi il lasam la dospit pentru 1 ora.

IMG_9589

IMG_9590

IMG_9591

Aluatul il intindem intr-o tava dreptunghiulara (25*35 cm). Peste el presaram grisul, iar peste gris asezam ciresele negre fara samburi. Lasam sa creasca pentru circa 30 minute, apoi dam tava la cuptor , pentru 15-20 (trebuie sa coacem prajitura pe treisferturi).

IMG_9596

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se topeste zaharul. Aceasta bezea o intindem peste ciresele negre.

IMG_9597

Dam din nou prajitura la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand bezeau este coapta).

IMG_9598

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem felia.

IMG_9614

IMG_9637

Sursa mea : caietul cu retete al mamei mele .

Spor la incercat ! 🙂

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2