Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

3 Foi :

9 albusuri

9 lg zahar

3 lg faina

15 lg mac

1 plic praf de copt (10 g)

 

Crema :

9 galbenusuri

150 g zahar

5 lg faina

500 ml lapte

200 g unt (80%)

1 fiola esenta de vanilie

 

Glazura :

150 g ciocolata

1 lg unt

3 lg lapte

 

Mod de preparare :

Foi : impartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi astfel : mixam 3 albusuri cu un praf de sare, adaugam 3 lg zahar, mixam pana se topeste zaharul, iar la urma incorporam 1 lg faina amestecata cu 5 lg mac (macinat sau nu) si 1/3 plic praf de copt (circa 3 g) . Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus. Coacem bezeaua cu mac in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 10 minute.

Procedam la fel pentru celelalte 2 foi.

 Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand crema se ingroasa. Luam de pe foc, adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2. Ungem cu ea 2 foi, iar ultima foaie o acoperim cu glazura de ciocolata (punem toate ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, sau pe aburi, amestecand mereu pentru omogenizare). Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...