3 Foi :
9 albusuri
9 lg zahar
3 lg faina
15 lg mac
1 plic praf de copt (10 g)
Crema :
9 galbenusuri
150 g zahar
5 lg faina
500 ml lapte
200 g unt (80%)
1 fiola esenta de vanilie
Glazura :
150 g ciocolata
1 lg unt
3 lg lapte
Mod de preparare :
Foi : impartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi astfel : mixam 3 albusuri cu un praf de sare, adaugam 3 lg zahar, mixam pana se topeste zaharul, iar la urma incorporam 1 lg faina amestecata cu 5 lg mac (macinat sau nu) si 1/3 plic praf de copt (circa 3 g) . Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus. Coacem bezeaua cu mac in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 10 minute.
Procedam la fel pentru celelalte 2 foi.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand crema se ingroasa. Luam de pe foc, adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2. Ungem cu ea 2 foi, iar ultima foaie o acoperim cu glazura de ciocolata (punem toate ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, sau pe aburi, amestecand mereu pentru omogenizare). Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.
Spor la prajiturit !! 🙂
0 Comentarii