Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

 

3 Foi :

9 albusuri

9 lg zahar

3 lg faina

15 lg mac

1 plic praf de copt (10 g)

 

Crema :

9 galbenusuri

150 g zahar

5 lg faina

500 ml lapte

200 g unt (80%)

1 fiola esenta de vanilie

 

Glazura :

150 g ciocolata

1 lg unt

3 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata :

Foi : impartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi astfel : mixam 3 albusuri cu un praf de sare, adaugam 3 lg zahar, mixam pana se topeste zaharul, iar la urma incorporam 1 lg faina amestecata cu 5 lg mac (macinat sau nu) si 1/3 plic praf de copt (circa 3 g) . Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus. Coacem bezeaua cu mac in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 10 minute.

Procedam la fel pentru celelalte 2 foi.

 Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand crema se ingroasa. Luam de pe foc, adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2. Ungem cu ea 2 foi, iar ultima foaie o acoperim cu glazura de ciocolata (punem toate ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, sau pe aburi, amestecand mereu pentru omogenizare). Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

 

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie

Alte retete cu foi de bezea cu mac :

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cremoasa cu mac si lamaie

Prajitura Savana

Este o prajitura care merita incercata .

Spor la prajiturit !! 🙂

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10