Rulada sultanului cu vanilie
Ingrediente :
200 g cocos
1 l lapte
200 g zahar
140 g faina
esenta de vanilie
70 g unt (80%)
300 ml smantana pentru frisca 35%
1,5 lg zahar pudra
Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie :
In tava mare de la aragaz (30×40 cm) intindem uniform cocosul.
Intr-o cratita punem faina si zaharul si le amestecam. Peste ele turnam treptat, laptele rece, apoi punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana obtinem o budinca putin mai moale. Luam de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie. Omogenizam si turnam budinca fierbinte peste cocosul din tava. Dam tava la rece pentru circa 2 ore, apoi mixam smantana pentru frisca si zaharul pudra. Frisca batuta o intindem peste budinca rece din tava.
Cu un cutit taiem in 2 pe lungime, iar pe latime in 4. Obtinem 8 bucati , pe care le rulam pe partea mai ingusta. Ne ajutam de maini pentru a forma ruladele; deoarece rulada se mai crapa, o petiticm cu cocos.
Retete asemanatoare de rulada gasiti in link-urile de mai jos :
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii