Ingrediente :
3 albusuri
30 g zahar
15 g amidon alimentar
colorant albastru
Mod de preparare :
Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, amidonul alimentar si colorantul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa.
Cu ajutorul unei spatule asezam bezeaua obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam o forma rotunda.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 150 grade Celsius, circa 25 minute.
Lasam bezeaua sa se raceasca, apoi o servim langa o portie de budinca de vanilie su frisca. Absolut delicioasa 🙂
Budinca de vanilie :
3 galbenusuri
3 lg zahar
2,5 lg amidon alimentar
350 ml lapte
esenta de vanilie
Intr-o cratita mixam galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie, adaugam amidonul alimentar, apoi laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu , pana cand budinca se intareste. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.
Cine doreste sa vada cum arata interiorul bezelei, il poftesc sa vizioneze canalul fiicei mele de youtube :
https://www.youtube.com/watch?v=YvX1a4RhWP4
0 Comentarii