Rulada bicolora cu crema de ciocolata alba

Blat :

5 oua

5 lg zahar

3 lg ulei

6 lg faina

1 lg cacao+3 lg apa

esenta de vanilie

 

Crema :

200 g ciocolata alba

200 ml smantana pentru frisca

 

Decor :

pudra de cacao

 

Mod de preparare :

Crema : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata alba bucatele. Lasam cateva minute, apoi omogenizam cu un tel. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoio punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Scotem din frigider si o mixam cateva minute, pana cand prinde consistenta. Cu aceasta crema vom umple rulada.

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat si esenta de vanilie, iar la urma faina cernuta. Jumatate din compozitie o intindem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt. In jumatate ramasa adaugam pudra de cacao amestecat cu apa. Omogenizam si intindem peste compoziti alba.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Peste blatul scos din cuptor asezam o hartie de copt de dimensiunea tavii, apoi rasturnam cu grija invers pe un platou, rulam strans si lasam sa se raceasca.

Desfacem rulada, scoatem hartia de copt, ungem cu crema si rulam strans. Rulada o asezam pe un platou si o dam la frigider pana in momentul servirii, cand o vom pudra cu cacao.

 

Rulada o putem imbraca in glazura de ciocolata sau frisca.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7