Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente :

400 g foi de placinta

1 compot de piersici (720 g)

3 oua mari

350 ml lapte

150 g zahar

un praf de sare

2 lgt zahar vanilat

coaja rasa de lamaie

110 g unt topit si racit

 

Decor :

zahar pudra

Mod de preparare :

Scurgem piersicile din compot si le taiem felii subtiri.

Luam cate 2 foi de placinta , le ungem cu unt topit si racorit si le suprapunem. Pe mijlocul lor, pe lungime, asezam felii de piersici , apoi adunam marginile foilor si rulam sub forma unui melc, avand grija sa se vada bucati din feliile de piersici. Asezam melcul format intr-o forma rotunda (d=25 cm sau chiar 26 cm) tapetata cu hartie de copt, in mijlocul formei.

Formam inca 5 melci, pe care ii asezam in forma. Dam forma rotunda la cuptor, in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 minute, la 180 grade Celsius.

Intr-un bol punem ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie ; le batem cu un tel apoi adaugam apoi laptele fierbinte . Compozitia obtinuta o turnam de jur imprejurul melcilor copti pe jumate. Dam din nou placinta la cuptor, pentru inca 20-25 minute.

Placinta o lasam sa se raceasca, apoi o dam la frigider pana in momentul servirii.

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratei :

Placinta greceasca cu vanilie

 

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%)   300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra   Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat   Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie   Mod de...