Placinta greceasca cu vanilie si piersici
Ingrediente :
400 g foi de placinta
1 compot de piersici (720 g)
3 oua mari
350 ml lapte
150 g zahar
un praf de sare
2 lgt zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
110 g unt topit si racit
Decor :
zahar pudra
Mod de preparare :
Scurgem piersicile din compot si le taiem felii subtiri.
Luam cate 2 foi de placinta , le ungem cu unt topit si racorit si le suprapunem. Pe mijlocul lor, pe lungime, asezam felii de piersici , apoi adunam marginile foilor si rulam sub forma unui melc, avand grija sa se vada bucati din feliile de piersici. Asezam melcul format intr-o forma rotunda (d=25 cm sau chiar 26 cm) tapetata cu hartie de copt, in mijlocul formei.


Formam inca 5 melci, pe care ii asezam in forma. Dam forma rotunda la cuptor, in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 minute, la 180 grade Celsius.

Intr-un bol punem ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie ; le batem cu un tel apoi adaugam apoi laptele fierbinte . Compozitia obtinuta o turnam de jur imprejurul melcilor copti pe jumate. Dam din nou placinta la cuptor, pentru inca 20-25 minute.

Placinta o lasam sa se raceasca, apoi o dam la frigider pana in momentul servirii.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratei :
Placinta greceasca cu vanilie
0 Comentarii